Wissant, gezellige badplaats aan de Opaalkust

Aan de voet van Cap Blanc-Nez, omringd door uitgestrekte velden en een bijzonder moerasgebied, ligt het charmante badplaatsje Wissant. Een groot zandstrand en een lange boulevard maken dit dorp in de zomer tot een geliefde bestemming voor vakantiegangers.

Streektips

Zelf de kust bij Wissant verkennen? Misschien heb je wat aan deze tips!

Wissant ligt aan de D940 tussen Calais en Boulogne-sur-Mer en heeft alles wat je je als strandliefhebber maar kunt wensen. Een gezellig plein met een kerkje en terras, een grote gemeentelijke camping, vakantiebungalows en enkele hotels. Het is niet te groot, waardoor het zelfs in de zomer, wanneer de plaatselijke bevolking met acht vermenigvuldigd wordt, nog steeds een vrij kleinschalige uitstraling behoudt.

Je zult op het strand dat zich uitstrekt tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez ongetwijfeld een rustig plekje vinden (oké, misschien moet je er midden in de zomer even voor lopen). Daarnaast zijn er diverse wandelroutes door de duinen en het moeras ten zuiden van Wissant. Opvallend zijn ook de vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, de bunkers, die her en der in het landschap verscholen liggen.

Leuk om te bezoeken is verder het Musée du Moulin, een museum waar je alles leert over de watermolen die de inwoners van Wissant vroeger van meel voorzag. Wist je trouwens dat de naam Wissant komt van ‘Wit zand’? Vroeger werd er in deze streek volop Vlaams gesproken.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

 1. Hallo Martijn,
  Wissant klinkt erg leuk. Wij willen in de winter (slecht weer) naar de Opaal kust. We twijfelen tussen Wissant of Boulogne-sur-Mer. Onze twijfel zit erin dat Wissant zo in de winter misschien wel erg stil en verlaten is en de winkels/restaurants mogelijk dicht?
  Wat zou jouw advies zijn?
  Groetjes Charley

  1. Hoi Charley,
   Het klopt, Wissant zal in de winter wel een stuk rustiger zijn dan in de zomer. Het ligt er een beetje aan waarvoor je komt. Wil je vanuit je accommodatie direct het mooie strand oplopen en genieten van ruig weer en een indrukwekkende kust, dan zou ik alsnog in Wissant gaan zitten. Wil je vertier in de vorm van restaurants en winkels, dan is Boulogne nog steeds niet ver met de auto. Maar ga je echt voor een gezellige sfeer tijdens je verblijf dan zou ik eerder voor Boulogne kiezen als overnachtingsplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien