Hauts-de-FrancePas-de-Calais

Wissant: charmante badplaats aan de Opaalkust met uitgestrekt strand

Aan de voet van Cap Blanc-Nez, omringd door uitgestrekte velden en een bijzonder moerasgebied, ligt het charmante badplaatsje Wissant. Een groot zandstrand en een lange boulevard maken dit dorp in de zomer tot een geliefde bestemming voor vakantiegangers.

Streektips

Zelf de kust bij Wissant verkennen? Misschien heb je wat aan deze tips!

Wissant ligt aan de D940 tussen Calais en Boulogne-sur-Mer en heeft alles wat je je als strandliefhebber maar kunt wensen. Een gezellig plein met een kerkje en terras, een grote gemeentelijke camping, vakantiebungalows en enkele hotels. Het is niet te groot, waardoor het zelfs in de zomer, wanneer de plaatselijke bevolking met acht vermenigvuldigd wordt, nog steeds een vrij kleinschalige uitstraling behoudt.

Je zult op het strand dat zich uitstrekt tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez ongetwijfeld een rustig plekje vinden (oké, misschien moet je er midden in de zomer even voor lopen). Daarnaast zijn er diverse wandelroutes door de duinen en het moeras ten zuiden van Wissant. Opvallend zijn ook de vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, de bunkers, die her en der in het landschap verscholen liggen.

Leuk om te bezoeken is verder het Musée du Moulin, een museum waar je alles leert over de watermolen die de inwoners van Wissant vroeger van meel voorzag. Wist je trouwens dat de naam Wissant komt van ‘Wit zand’? Vroeger werd er in deze streek volop Vlaams gesproken.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

 1. Hallo Martijn,
  Wissant klinkt erg leuk. Wij willen in de winter (slecht weer) naar de Opaal kust. We twijfelen tussen Wissant of Boulogne-sur-Mer. Onze twijfel zit erin dat Wissant zo in de winter misschien wel erg stil en verlaten is en de winkels/restaurants mogelijk dicht?
  Wat zou jouw advies zijn?
  Groetjes Charley

  1. Hoi Charley,
   Het klopt, Wissant zal in de winter wel een stuk rustiger zijn dan in de zomer. Het ligt er een beetje aan waarvoor je komt. Wil je vanuit je accommodatie direct het mooie strand oplopen en genieten van ruig weer en een indrukwekkende kust, dan zou ik alsnog in Wissant gaan zitten. Wil je vertier in de vorm van restaurants en winkels, dan is Boulogne nog steeds niet ver met de auto. Maar ga je echt voor een gezellige sfeer tijdens je verblijf dan zou ik eerder voor Boulogne kiezen als overnachtingsplek.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant