W

Wintersport in Saint-Martin-de-Belleville

Het is negen uur ‘s ochtends, de morgenzon laat de witte wereld glinsteren, je doet je skischoenen aan, pakt je ski’s en loopt het huisje uit, door de verstilde straatjes van een oer-Frans bergdorp, met aan weerskanten de traditionele houten en granieten gevels, kortom een bergdorp met een landelijke sfeer en uitstraling. Al snel passeer je het pittoreske kerkje in het midden van het dorp, waarna je de straat oversteekt, de piste oploopt en op je ski’s stapt. Een sleepliftje brengt je in een paar minuten naar het dalstation waar je de gondel neemt, die je met een rustig gangetje, maar onafwendbaar, verder de sprookjeswereld in trekt. Je kijkt om je heen, en ineens is het leven dat je achterliet heel ver weg. Dat is wat wintersport in Saint-Martin-de-Belleville met je doet.

Saint-Martin-de-Belleville is een rustiek dorp aan de rand van Les Trois Vallées, een wintersportgebied met meer dan 600 pistekilometers. Je hebt hier alle mogelijkheden die het grootste skigebied ter wereld je biedt, maar verdwaalt tegelijk niet tussen de hoge moderne appartementengebouwen die in de meeste dorpen in Les Trois Vallées het landschap bepalen. Het heeft de ouderwetse gezelligheid van een Frans bergdorp, en is de ideale uitvalsbasis om de pistes van Val Thorens, Méribel én Courchevel te ontdekken.

Saint-Martin-de-Belleville is in het bijzonder erg geschikt voor gezinnen en grotere groepen, omdat er in het dorp diverse groepsaccommodaties te boeken zijn, met plaats tot zo’n 20 personen. Bovendien is het overzichtelijk, wat met name voor gezinnen met kinderen handig kan zijn. Zowel beginnende als gevorderde skiërs en boarders komen in het skigebied goed aan hun trekken.

In het dorp tref je alle faciliteiten die je van een wintersportdorp mag verwachten, zoals een (kleine) supermarkt, een paar gezellige cafeetjes en restaurants, een winkeltje waar je allerlei traditionele Savoyaardse producten kunt kopen, en natuurlijk een skischool, vlakbij de lift die je in twee etappes 1.000 meter hoger brengt, vanwaar je makkelijk naar Méribel en Les Menuires skiet. Daar aangekomen kun je snel verder naar respectievelijk Courchevel en Val Thorens.

Oké, Saint-Martin-de-Belleville heeft dan wel niet het meest bruisende uitgaansleven van Les Trois Vallées, maar er zijn wel een aantal leuke gelegenheden waar je je ook tot in de late uurtjes nog kunt vermaken. Een daarvan is de pianobar tegenover de kerk, die tot een uur of 2 geopend is, en waar geregeld live-muziek te beluisteren is. Persoonlijke tip: neem ook zeker een van de cocktails die ze in dit barretje schenken.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *