W

WijnDijck, webshop met Franse wijn rechtstreeks van de maker

Wat is er mooier dan je wijnen rechtstreeks bij een Franse wijnboer vandaan halen? Je kunt ter plekke ruiken, proeven en een aantal flessen meenemen naar huis om de zoete vakantieherinneringen te herbeleven. Maar thuis smaakt die wijn toch anders dan op dat Franse terras. Of de wijn is heerlijk, maar nergens anders te koop. Vijf Nederlandse vrienden besloten daarom een eigen wijnhandel op te zetten, waar ze de mooiste Franse wijnen online verkopen.

Heb jij wel eens een proeverij meegemaakt in Frankrijk? De wijnmaker – het zijn steeds vaker vrouwen die ‘wijnboer’ zijn, dus spreken we van wijnmaker – laat je zien waar en hoe de druiven worden geoogst, gesorteerd, geperst, gefermenteerd en gerijpt. Daarna mag je alle wijnen proeven en sluitstuk van de rondleiding en proeverij is uiteraard dat je drie of zes flessen wijn koopt en mee terug neemt naar huis.

Tot zover heerlijk, maar dan gaat het vaak mis. Die wijnen vinden het meestal bepaald niet fijn in je bloedhete kofferbak, hotsebotsend op de Route du Soleil. Thuis blijkt die wijn op een druilerige novemberavond toch heel anders te smaken dan in dat zonnige Frankrijk. Of, nog erger, de wijn smaakt voortreffelijk maar blijkt alleen in Frankrijk op het Domaine te koop.

Bevriende wijnkopers

Vijf wijnvrienden besloten om precies die reden de wijnen die ze óók in november in Nederland nog heerlijk vonden smaken zelf te gaan importeren. Zo ontstond wijnkopershandel WijnDijck laat in de vorige eeuw als een uit de hand gelopen hobby. Nu, ver in de 21e eeuw, kopen ze nog steeds uitsluitend de wijnen die ze zelf lekker vinden, rechtstreeks bij de wijnmakers zelf.

Wijnstreken Frankrijk

De producten in de webshop beperken zich niet tot één Franse wijnstreek. Integendeel, WijnDijck is gespecialiseerd in wijnen uit de Elzas, Bourgogne, Loire, Mâconnais, Beaujolais, Noord en Zuid-Rhône, Ventoux, Provence en Languedoc-Roussillon. De wijnmakers uit de verschillende wijnstreken worden stuk voor stuk aan je voorgesteld, zodat je precies weet bij wie jouw fles vandaan komt.

Franse wijn online kopen

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem eens een virtueel kijkje in de winkel van WijnDijck . Speciaal voor Frankrijk Puur-lezers is er nu een Frankrijk Puur-proefpakket, met daarin zes mooie Franse wijnen die rechtstreeks van de wijnmaker vandaan komen. Dat scheelt jou een hoop gezoek en gesjouw en een gevaarlijk slingerende auto met doorgezakte assen en doorgekookte wijn achterin. Eind goed, al goed!

Deze blog is geschreven in samenwerking met WijnDijck. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Stuur ons een berichtje!
CategorieënCultuur
Marita
Marita

Hoi! Ik ben Marita, en geef je op Frankrijk Puur graag tips over de mooiste plekken in Frankrijk. Het land verrast me steeds weer door haar veelzijdigheid, voor spectaculaire natuur en bijzondere dorpen hoef je helemaal niet naar het einde van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *