Weekend naar Frankrijk: 5 leuke bestemmingen voor een stedentrip

Wil je er even tussenuit? Frankrijk heeft prachtige bestemmingen voor een heerlijke weekendbreak. En dat kan vaak ook nog eens heel voordelig. Parijs kennen we natuurlijk al wel als ultieme bestemming voor een weekendje weg, daarom hieronder nog 5 andere bestemmingen in Frankrijk die ook zeker de moeite waard zijn.

Marseille
Marseille is de tweede stad van Frankrijk wat grootte betreft en heeft een prachtig centrum met een heel eigen uitstraling. De Vieux Port, Notre Dame de la Garde, Chàteau d’If, de Calanques, allemaal bezienswaardigheden die je een keer gezien moet hebben. In een van de vele hotelletjes aan de oude haven kun je optimaal genieten van de mediterrane sfeer. Prijsvechter Ryanair vliegt meerdere keren per week vanaf Eindhoven naar Marseille. Voor een paar tientjes ben je dus al in Zuid-Frankrijk!

Bordeaux
Hou je van wijn en lekker eten dan kun je eigenlijk niet om Bordeaux heen. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Prachtige bezienswaardigheden, waaronder oude kerken en musea, maken de stad tot de ideale bestemming voor een weekendje weg. En je kunt er ook uitgebreid shoppen in de vele afwisselende winkelstraten van de stad. Met Easyjet vlieg je voor weinig geld direct vanaf Amsterdam naar deze prachtstad.

Clermont-Ferrand
Laat je verrassen door de mooi gelegen Franse stad Clermont-Ferrand, in de Auvergne. Met het indrukwekkende uitzicht op de uitgedoofde vulkaan Puy de Dôme (vanuit de rue des Gras) en de prachtige natuur in de omliggende omgeving de ideale bestemming voor wie meer wil dan alleen een stad bekijken. Niet dat je in de stad tekort komt overigens, want het levendige Clermont-Ferrand heeft zelf ook mooie bezienswaardigheden, zoals een kathedraal, het Opéra-Théâtre en diverse andere architecturale hoogstandjes uit het verleden en de moderne tijd. Vliegmaatschappij Hop! vliegt meerdere keren per week tussen Amsterdam en Clermont-Ferrand.

Orléans
Het is soms een beetje een vergeten stad, zo onder Parijs, in het midden van Frankrijk, gelegen aan de Loire. Maar Orléans heeft voor de in geschiedenis geïnteresseerde toerist veel te bieden, met onder meer een prachtige kathedraal, de Sainte-Croix en diverse stadspaleizen. Daarnaast is het een mooie uitvalsbasis voor het bezichtigen van de vele kastelen langs de Loire. Met de Thalys naar Parijs en vervolgens de regionale trein ben je in ongeveer 6 uur vanuit Amsterdam in Orléans.

Strasbourg
Er zijn maar weinig steden met zo’n gezellige uitstraling als Straatsburg. Je vindt er pittoreske grachten, mooi gekleurde huizen, vakwerkgevels, drukke pleintjes en rustige straatjes, middeleeuwse gebouwen en heerlijk eten en drinken. Vanaf Schiphol bieden er verschillende vliegmaatschappijen vluchten aan naar Straatsburg, maar het is ook met de auto of het openbaar vervoer goed te bereiken.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant