Wandelen met de hond in Frankrijk

Wil je je trouwe viervoeter meenemen tijdens een wandeling op vakantie in Frankrijk? Dat is helaas niet altijd mogelijk. Met name in veel natuurreservaten en de meeste landelijke en regionale natuurparken zijn honden verboden. In een aantal gevallen worden ze getolereerd mits ze zijn aangelijnd en soms ook gemuilkorfd. Informeer dus altijd van tevoren of het meenemen van je hond is toegestaan. Wees, of je nu met of zonder hond wandelt, extra voorzichtig bij het passeren van een kudde schapen met waakhonden, zogenaamde patous. Die vind je veel in de Alpen, Pyreneeën en andere bergachtige gebieden. Loop indien mogelijk met een boog om zo’n kudde heen en houd je hond aan de lijn. Dat geldt ook wanneer je een weide met koeien doorkruist. Houd je hond met name ook ver weg van koeien met kalfjes.

Op zoek naar wandelroutes en wandelgebieden waar je met je hond mag wandelen?

In ons boek Wandelen in Frankrijk hebben we vijftig van onze favoriete wandelgebieden verzameld en bij elk gebied twee of meer wandelroutes vermeld. Bij elke wandelroute staat in de marge met een symbooltje aangegeven of je er met een hond mag wandelen.

Meer informatie over wandelen in Frankrijk met een hond

Er is een handige (Franstalige) website waar je veel informatie kunt vinden over wandelen met een hond in Frankrijk: Randonneravecsonchien.com.

Wandelen in Frankrijk

Op zoek naar de mooiste wandelgebieden in Frankrijk? In Wandelen in Frankrijk vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en wandelaccommodaties.

Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien