BretagneIlle-et-Vilaine

Wandelen in de baai van Mont Saint-Michel: zand, zeekraal en prachtige vergezichten

Tussen Cancale in Bretagne en Granville in Normandië strekt zich een bijzonder stukje Frankrijk uit. Een groots getijdengebied, waar het ritme van de zee het leven dicteert. Je vindt er brede zandbanken, groene kweldergebieden en een overvloed aan flora en fauna. En vanuit alle hoeken en gaten steeds weer dat bijzondere uitzicht op de parel van de baai, de Mont Saint-Michel. Ga mee op mijn wandeling door dit mooie gebied.

Streektips

Ook op vakantie naar de baai van de Mont-Saint-Michel? Misschien heb je dan wat aan deze tips!

Na even zoeken werd al snel een mooi plaatsje gevonden om de omgeving te ontdekken. Bij het dorpje Cherrueix bevindt zich een oud kapelletje uit de 17e eeuw, gewijd aan de beschermheilige van de streek, Sainte Anne. Ooit kwamen hier vele duizenden samen om deze heilige te vereren. Nog steeds wordt hier elk jaar in juli een mis gehouden. Maar normaal gesproken is dit kerkje het domein van wat verdwaalde wandelaars en fietsers, en de vele zeevogels die over het dak heen scheren.

Ten oosten van Cherrueix is een uitgestrekt schorrengebied waar je heerlijk kunt wandelen. De streek leent zich voor korte en lange wandelingen, wanneer je je uitgedaagd voelt kun je bijvoorbeeld in zo’n 3 uur zelfs helemaal tot aan Mont Saint-Michel wandelen. Er zijn enkele wandelpaden, maar je kunt ook gewoon op eigen gelegenheid over het zandstrand en door de kwelders struinen. Links van je en voor je uit hou je constant uitzicht over de onmetelijke baai, met zijn grote groepen vogels, en de her en der verspreid groeiende struikjes zeekraal.

Ook leuk voor ons Nederlanders: achter de dijk, aan de rechterkant van je, vind je een zeer Hollands-aandoend vlak landschap met stroken akkerland en sloten, dat ze ook in Frankrijk gewoon ‘polders’ noemen.

Bekijk hieronder enkele van de foto’s die ik in het gebied maakte.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant