Bergen en zee combineren - Alpes-Maritimes

Waar naar toe op vakantie in Frankrijk?

Ben jij al druk bezig met het maken van vakantieplannen? Weet je nog niet waar je precies naar toe wilt gaan in Frankrijk? Op Frankrijk Puur helpen we je graag op weg met de mooiste bestemmingen en leuke tips voor wat je kunt doen als je naar Frankrijk met vakantie gaat. Allemaal gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Het is nog niet zo gemakkelijk om te bepalen naar welke Franse bestemming je in je volgende vakantie toe moet. Er is zoveel moois te zien! Op Frankrijk Puur hebben we een handige categorie waarin we al onze mooiste ontdekkingen bundelen, Mooiste van Frankrijk. Misschien is het leuk om daar eerst eens doorheen te bladeren.

Maar hoe bepaal je nu waar je naar toe wilt? Allereerst door je wensen op een rijtje te zetten. Het maakt immers nogal wat uit of je het liefst dagenlang op het strand doorbrengt of dat je ervan houdt om de bergen al wandelend in te trekken. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we hieronder vier categorieën gemaakt met daarin onze tips voor mooie bestemmingen: ‘bergen’, ‘leuke dorpen’, ‘strandvakantie’ en ‘ontspannen op het platteland’.

Bergen

Vind je het leuk om een avontuurlijke vakantie in de bergen te beleven? In Frankrijk vind je veel mooie bergachtige streken, zowel in de Alpen, de Auvergne als in de Pyreneeën. Afwisselende aanraders die er bovenuit springen zijn wat ons betreft: Pyrénées-Orientales, ook wel Frans Catalonië genoemd, de Ariège, Frans Baskenland in de Pyreneeën; de Cantal in de Auvergne en de Queyras, Vercors en Vanoise in de Alpen.

Leuke dorpen in de heuvels

Bezoek je graag leuke en sfeervolle dorpen? Ook dan heeft Frankrijk veel te bieden. Ontdek mooie middeleeuwse plaatsjes, struin over een gezellige streekmarkt, duik in de geschiedenis door een bezoek aan een oud kasteel of klooster. Mooie glooiende streken met karakteristieke dorpen zijn onder meer de Drôme, Provence, Charente, Dordogne, Lot, Gers, Elzas en Bourgogne.

Strandvakantie

Lig jij het liefst hele dagen met een boekje op het strand, afgewisseld met wat leuke uitjes? Ook dan zijn er in Frankrijk veel gebieden waar je terecht kunt. Geniet van een zonsondergang aan een van de stranden van Île de Ré, of zie de zon in de zee zakken in Bretagne (Finistère!) en Normandië (Cotentin!). Ook aan de Middellandse Zeekust vind je prachtige zandstranden. Door de zuidwaarts gerichte ligging heb je hier iets minder mooie zonsondergangen, maar het zeewater is wel weer een stukje warmer nog dan aan de westkust. Ga bijvoorbeeld naar de stranden bij de Côte Vermeille of de Côte d’Azur, of combineer natuur en strand in de Camargue, waar je onder meer flamingo’s kunt spotten.

Ontspannen op het platteland

Doe je het liefst zo weinig mogelijk op vakantie, en houd je van uitrusten, chillen, relaxen? In de diepe binnenlanden van Frankrijk, ook wel eens La France profonde genoemd, vind je veel plekken in the middle of nowhere. Of je nu in een eenvoudig hutje in het bos wil zitten of in een mooi vakantiepark of een fijne camping, van alle gemakken voorzien. Het rustige Frankrijk ervaar je onder meer in de Aveyron, Cevennen, Haute-Vienne, Morvan, Orne, Aube, Haute-Marne en Loire.

Waar is het mooi weer?

Frankrijk is een groot land, waardoor het weer nogal kan verschillen. Waar is het gemiddeld het mooiste weer? Qua temperaturen is het hoe zuidelijker je komt, hoe warmer het gemiddeld is, behalve in de gebergtes natuurlijk. De Zuidwest-kust (Charente-Maritime en Les Landes) staat erom bekend dat er de meeste zonuren per jaar worden geteld. In de zomer behoren de Côte d’Azur en de Côte Vermeille tot de warmste streken.

Vakantie met kinderen

Als je met kinderen op vakantie gaat, is het natuurlijk leuk als er dan ook wat te beleven valt voor kinderen. Op zoek naar een leuke camping of een fijn vakantiepark? Lees dan verder in een van onderstaande artikelen.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant