CharenteDordogneNouvelle-Aquitaine

Villebois-Lavalette, dorpje in de Charentestreek met bijzondere houten markthal

Tussen Angoulême en Périgueux, aan de grens tussen de departementen Charente en Dordogne, ligt het schilderachtige plaatsje Villebois-Lavalette. Ooit stond hier een Romeinse villa, Villa Bovis, die zijn naam aan dit stadje gegeven heeft. Nu vind je er onder meer een bijzonder kasteel en een oude houten markthal.

Streektips

Ook op reis naar Villebois-Lavalette en omgeving? Misschien heb je dan wat aan deze tips!

Zoals wel meer dorpen en steden in dit gebied kent Villebois een veelbewogen geschiedenis. Het werd tijdens de honderdjarige oorlog heroverd op de Engelsen, en tijdens de godsdienstoorlogen werd het dorp min of meer met de grond gelijk gemaakt. Iets boven het dorp ligt het kasteel van Villebois. De basis hiervan stamt al uit de 10e eeuw, maar het is in de loop der tijd meermaals opnieuw opgebouwd. De prachtige, sobere muren zijn afkomstig uit de 12e en 13e eeuw eeuw en er staat ook nog een Romaans kerkje uit diezelfde tijd. De rest van het kasteel is van later datum, voornamelijk uit de 17e eeuw.

Ook uit de 17e eeuw komt de indrukwekkende houten markthal op het centrale plein van Villebois-Lavalette. Nog altijd wordt hier wekelijks op zaterdag een markt gehouden. Op woensdagochtend is er bovendien nog een kleine markt.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant