Nacht Nacht
Dag Dag

Geen producten in de winkelwagen.

Verwacht: 5 nieuwe Franse films om naar uit te kijken

Franse films, geen betere manier om het Frankrijkgevoel naar boven te halen! De komende maanden komen er weer een aantal mooie films naar de Nederlandse bioscopen, en niet van de minste namen. Een prachtige boekverfilming, een documentaire en werk van bekendheden Michael Haneke en Claire Denis. Naar welke film kijk jij het meest uit? P.S. Kijk ook eens op Fransefilms.nl voor meer inspiratie voor mooie films.

2-11-2017: Un beau soleil intérieur
Regisseur Claire Denis is van alle markten thuis, wat betreft filmgenres. Haar nieuwste is een romantische komedie met in de hoofdrol Juliette Binoche. Het komische drama volgt Binoche als Isabelle, een gescheiden kunstenaar in Parijs op haar route langs verschillende typen man. Ze is nu single, woont alleen, en is niet in staat om te beslissen of het zoeken naar die Ene, de Ware, een urgentie is of doelloze dwaasheid. Kan ze genieten van het samenzijn en het leven, van het ervaren van genot? Of staat haar bijna obsessieve zoektocht haar in de weg?

16-11-2017: Happy End
De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke is weer een Franse. Anne Laurent (Isabelle Huppert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

7-12-2017: Visages, Villages
Filmmaakster Agnès Varda werkt in haar nieuwste project samen met kunstenaar JR. Samen trekken ze door Frankrijk en portretteren ze de mensen die ze tegenkomen. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor levensechte roadmovie.

14-12-2017: Knock
Publiekslieveling en komiek Omar Sy (Intouchables) is terug. In Knock speelt hij een zwendelaar die, na zijn doktersdiploma te hebben behaald, in een dorp in de Alpen aan de slag gaat. Hij heeft een methode bedacht om fortuin te maken: iedereen in het dorp ervan overtuigen dat hij of zij iets onder de leden heeft. Dat lukt, maar hij krijgt te maken met twee dingen die hem kunnen ontmaskeren: gevoelens en iemand uit zijn verleden. De film werd opgenomen in Châtillon-en-Diois, in de Drôme.

1-2-2018: Au revoir là-haut
De indrukwekkende roman Tot ziens daarboven van Pierre Lemaitre won de belangrijkste Franse literatuurprijs, de Goncourt. Albert Dupontel heeft het boek verfilmd, in samenwerking met de auteur. Twee Franse ex-soldaten bedenken na de Eerste Wereldoorlog een briljant plan om de samenleving en een van hun meerderen uit het leger een loer te draaien, nadat ze zich door het land in de steek gelaten voelen.

close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50
SHOP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven
Close