7 nieuwe Franse films om te zien dit voorjaar

Ben jij ook zo’n fan van Franse films? Dan heb je geluk, want de komende maanden worden er weer diverse films verwacht in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. Van schattige animatie tot satirische komedie, drama of het vervolg op het populaire Bon Dieu!: dit voorjaar is er voor ieder wat wils!

Ernest & Celestine Winterpret, 6 februari

Vier nieuwe verhalen over de beer Ernest en het weesmuisje Celestine, die zich na de eerste sneeuwvlokken voorbereiden op de winterslaap van Ernest. Deze superlieve film voor kinderen vanaf 3 jaar is een Frans-Belgische productie, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde illustratrice Gabrielle Vincent.


Un Amour Impossible, 7 februari

Meeslepend drama dat zich afspeelt in Frankrijk, jaren vijftig. Een vrouw strijd jarenlang voor erkenning van haar buitenechtelijke dochter. Als de vader eindelijk toegeeft en voor zijn dochter ook daadwerkelijkeen vaderfiguur besluit te worden, zijn de gevolgen onvoorzien en ingrijpend. Un amour impossible is een film van Catherine Corsini, naar de gelijknamige roman van Christine Angot.

Doubles Vies, 14 februari

Doubles Vies, de nieuwste film van regisseur Olivier Assayas werd enthousiast onthaald op het filmfestival van Venetië. In deze satirische komedie draait het om kunst en onderlinge relaties, tegen het decor van de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs.

Continuer, 14 februari

De Franse Sybille kijkt machteloos toe hoe haar puberzoon de ene na de andere foute beslissing neemt. Intussen worstelt ze ook met haar eigen problemen. Dan besluit Sybille (Virginie Efira, o.a. actrice in Paul Verhoevens Elle en het hierboven genoemde Un amour imposibble) haar zoon een paar maanden mee op reis te nemen naar Kirgizië, in de hoop weer dichter bij elkaar te komen. Continuer is een film van regisseur Joachim Lafosse.

Bon Dieu! 2, 28 maart

Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd. Hun vier schoonzonen Rachid, David, Chao en Charles willen samen met hun vrouwen en kinderen Frankrijk verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven. Maar een leven zonder hun kroost in de buurt kunnen Claude en Marie zich niet voorstellen, dus doen ze er alles aan om hen in het land te houden. Ondertussen landt de familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen wacht een aantal pittige verrassingen…

Les Filles du Soleil, 28 maart

Les Filles du Soleil is een drama van de Franse regisseuse Eva Husson. Bahar, de bevelhebber van het bataljon Koeridsche vrouwelijke soldaten (Filles du Soleil), besluit terug te keren naar de stad waar een aantal van hen een paar maanden geleden gevangen is genomen door extremisten. Ze ontmoet Mathilde, een Franse journalist, die de eerste dagen van het offensief vastlegt.

Le grand bain, 11 april

Deze film was het afgelopen jaar een hit in de Franse bioscopen en werd genomineerd voor 10 Césars (de Franse Oscars). Le Grand Bain is een tragikomedie over een groep vrienden die ondanks sceptische reacties van hun omgeving besluiten om mee te doen met het WK synchroonzwemmen. Het verhaal van de film is licht gebaseerd op ware gebeurtenissen. Le Grand Bain werd geregisseerd door Gilles Lellouche, en onder anderen Guillaume Canet, Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde en opnieuw Virginie Efira hebben er een rol in.

Nu in de bioscoop

Meer Franse films zien? Kijk op Fransefilms.nl voor het overzicht van films die op dit moment in de bioscoop draaien!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant