Doen! Varen door de Gorges du Verdon

De eindeloze rotswanden, het azuurblauwe water, de wolkenloze lucht, alle ingrediënten om dit tot een onvergetelijke middag te maken. Dit is er eentje voor je bucketlist, de Gorges du Verdon per boot verkennen! Ideaal als onderbreking van de roadtrip rondom de Gorges, waar ik eerder een blog over schreef.

Aan de westkant van de Gorges stroomt de rivier de Verdon het Lac de Ste-Croix in. Vroeger was de rivier ook hier een vrij smal stroompje, net als verder stroomopwaarts. Maar de aanleg van het stuwmeer zorgde ervoor dat een klein deel van de Gorges vol met water liep. Op een van de vele uitkijkplekken langs de weg aan de zuidkant van de Gorges du Verdon zagen we beneden in de diepte al enkele witte vlekjes over het blauwe water van dit uiteinde van het meer glijden. Waterfietsen. Dat willen we ook!

Op diverse plekken aan het grote Lac de Ste-Croix kun je bootjes huren, zowel elektrische boten als kano’s en waterfietsen. De beste plek om een bootje te huren ligt vlak naast de brug aan het einde van de kloof. Die bereik je als je vanaf het dorp Aiguines of Les Salles sur Verdon richting Moustiers-Sainte-Marie rijdt. Bootverhuur Base de l’Etoile vind je een paar honderd meter na de brug, aan de linkerkant.

We laten onze auto achter op de ruime parkeerplaats en nemen een kijkje bij de bootverhuur. Zouden er nog boten over zijn? Het is dan wel voorjaar, maar schitterend weer, en er zijn enkele wachtenden voor ons. Reserveren voor een bootje kan niet, het is dus maar afwachten. Maar gelukkig, er zijn nog wat bootjes. We worden snel geholpen en betalen voor een uurtje varen. Een tip: maak er gerust twee uur van, want als je helemaal naar het eindpunt wilt varen haal je het niet binnen dat uur.

Er zijn bijna geen woorden om te beschrijven wat je, al na enkele minuten varen, zult ervaren. De entree in de Gorges is groots. Enorme kliffen verrijzen links en rechts van je, de groene begroeiing, het blauwe water, alles maakt een overweldigende indruk. Zachtjes varen we langs de eindeloze rotsen, en we kijken onze ogen uit. Beneden in de kloof krijg je pas echt een idee hoe bijzonder dit wonder van de natuur is.

Meer lezen over de Gorges du Verdon? Download dan mijn ebook Reisgids Gorges du Verdon. De ideale voorbereiding voor je vakantie in dit gebied!

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

 1. Maarten says:

  Beste , wat is het leukste om te doen ? een kano of elektrisch bootje huren op het meer en zo de kloof in ( en erna weer terug ) ?

  1. Martijn Author says:

   Dat hangt natuurlijk een beetje van je sportiviteit af ;-). Zelf vond ik waterfietsen heel leuk, omdat je dan rustig de tijd hebt om alles in je op te nemen!

   1. Hoi wij zouden graag de verdon bezoeken en met een motorbootje varen maar ik vraag me af of dit tedoen is met een kindje van 16 maanden ?
    Zoja waar kunnen we best een motorbootje huren ?

    1. Op de website van het Office de Tourisme van Moustiers-Sainte-Marie vind je meer informatie, https://www.moustiers.fr/fr/commerce-service/base-nautique-etoile. Ik weet niet of ze daar ook zwemvesten verhuren voor kinderen, dat zouden jullie even na moeten vragen. Veel plezier!

 2. Marc Van Lerberge says:

  Ik vind nergens terug of je met je eigen niet-gemotoriseerde opblaasboot op het meer mag varen? Ik veronderstel van wel? Waar is de beste plaats om in het water te gaan dan (en niet té ver van waar je auto staat)?

 3. Puck van der Sluis says:

  Hoi Martijn,
  Kan je vanuit Nederland alvast een bootje huren voor in Frankrijk?

  1. Bonjour Puck, ja hoor, dat kan. Als ik op Google rondkijk zie ik al een aanbieder waar je telefonisch kunt reserveren.

 4. hallo Martijn. bij wie kan ik een electrisch bootje reserveren vanuit nederland mgr Rita Patings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Wat leuk dat je onze website bezoekt! Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook mooie boeken over Frankrijk maken? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou. Onze reisgidsen helpen je op weg naar specifieke bestemmingen.

Gratis ebook

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download ons ebook met 10 bijzondere roadtrips in Frankrijk ter waarde van € 7,50 helemaal gratis.

Laat deze pop-up niet meer zien