Vallon d’Orgeval, afgelegen dal in het Massif des Bauges

Een ideale streek voor rustzoekers: het Massif des Bauges, ingeklemd tussen Aix-les-Bains, Annecy en Albertville. Groene bossen, alpenweides en rotsige toppen overheersen het landschap, en worden slechts afgewisseld door een enkel dorpje. Tussen al dat natuurschoon ontdekte ik een schilderachtig, afgelegen dalletje waar het heerlijk wandelen is.

Je merkt dat je echt op de grens van de Alpen bent. De bergen zijn hier nog niet zo heel hoog, de hoogste top van het gebied is de Arcalod met 2.217 meter hoogte. Dat maakt het ideaal voor wandelaars die niet per se het hooggebergte in hoeven maar wel volop willen genieten van de mooie bergen.

Aan de voet van de berg Arcalod ligt het dal Vallon d’Orgeval, in het verlengde van het Vallon de Bellevaux. Dat laatste dal bereik je met de auto door in het plaatsje École aan de D911 af te slaan naar Rière-Bellevaux. Iets ten oosten van dit gehucht ligt een parkeerplaats die het startpunt vormt voor enkele mooie wandelingen, in zuidoostelijke en noordelijke richting. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld de Arcalod beklimmen, of zelfs helemaal verder lopen richting Faverges in het noorden. Maar het dalletje leent zich ook goed voor een rondwandeling, zo lang of kort en uitdagend of minder uitdagend als je hem zelf wilt maken.

Een andere rondwandeling die hier mogelijk is, is de beklimming van de Mont Pécloz, die je hier op de foto voorbij ziet komen. Het startpunt van die wandeling bevindt zich bij de parkeerplaats vóór Rière-Bellevaux.

Deze kleine dalen in Bauges zijn niet alleen leuk vanwege de flora, maar ook om de fauna. Je bevindt je hier in een jachtreservaat, en kunt zomaar oog in oog komen te staan met bijvoorbeeld een gems of een bergmarmot, op de hoger gelegen weides.

Een bosrijke omgeving.

close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50
SHOP
close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close