Op vakantie naar Frankrijk

Tijd voor vakantie! Frankrijk is het ideale vakantieland. Het heeft alles wat je je maar wensen kunt. Een prachtige, zonnige kust met heerlijke zandstranden, glooiende heuvels, hoge bergen met besneeuwde bergtoppen en gemoedelijke dorpen en stadjes. Een vakantie in Frankrijk begint met je te oriënteren op je bestemming. Op mijn blog Frankrijk Puur help ik je op weg met leuke tips van mooie vakantiebestemmingen. Op deze pagina lees je een stappenplan om je perfecte vakantie in Frankrijk samen te stellen.

1. Kies je vakantiebestemming

Waar wil je naar toe? Frankrijk is heel divers. Iedere streek heeft zijn eigen hoogtepunten en bezienswaardigheden. Wil je een strandvakantie, een wandelvakantie, een wijnvakantie, relaxen op een camping, chillen in een riviertje of cultuur proeven in dorpen en steden? Of natuurlijk een combinatie van dat alles…

Tips

 • Kies je bestemming op de kaart van Frankrijk Puur waarop mijn tips staan weergegeven op locatie.
 • Zon, zee, strand, bergen, cultuur, alles in een vakantie? Denk dan eens aan de bestemming Côte d’Azur, in het achterland van Nice of Castellane in de Provence. Ideale bestemmingen waar je alle kanten op kunt.
 • Wil je niet te ver rijden? Overweeg dan een vakantie in de Vendéestreek aan de westkust. Of de Morvan, een natuurrijke omgeving vol met leuke dorpen en steden.
 • Ben je bergenfan, dan kun je niet om de Franse Alpen heen. Je vindt er de hoogste bergen van Europa!
 • Ook leuk: een autorondreis waarbij je meerdere streken ontdekt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Pharosreizen voor leuke autorondreizen!
 • Ga je een week op vakantie? Ontdek deze tips voor een weekje weg in Frankrijk!

2. Kies je onderkomen

Waar wil je je vakantie doorbrengen? Op een camping, in een huuraccommodatie, of met je eigen tentje? Of ga je liever voor een vakantiehuisje met alles erop en eraan? Of neem je een hotelletje of chambres d’hôtes, gewoon bij mensen thuis in een gastenkamer of gîte?

Tips

 • Via Booking.com kun je op zoek naar leuke deals van hotels maar ook van bed & breakfasts.
 • Voor vakantiehuizen heb ik hele goede ervaringen met Belvilla en FranceComfort. Bij Belvilla vind je tal van leuke huisjes op de mooiste plekken. Met FranceComfort ben je verzekerd van een comfortabele villa op een leuk vakantiepark in indrukwekkende Franse streken.
 • Een camping kiezen kan lastig zijn. Bekijk de campingtips op Frankrijk Puur, of zoek direct bij Suncamp naar jouw ideale camping!

3. Plan je reis en verblijf

En dan begint de voorpret! Wat is er allemaal te doen en te zien in de buurt van waar je naar toe gaat? Lees je van tevoren goed in. Het zou toch jammer zijn als je er bij terugkomst achter komt dat je iets heel moois gemist hebt… Wat ik vaak doe is een goede reisgids kopen. En natuurlijk kun je op Frankrijk Puur terecht voor leuke tips van dingen om te doen en te zien, in heel Frankrijk. Of je nu voor een week naar Frankrijk gaat, een weekendje, of lekker lange vakantie van drie weken.

Tips

 • Raadpleeg de kaart op Frankrijk Puur om mijn tips bij jouw vakantiebestemming te zien.
 • De Groene Reisgidsen van Michelin zijn een prima bron van informatie. Je leest er alles over de dorpen en steden van Frankrijk en vindt er mooie routes om te wandelen, fietsen of met de auto te verkennen.
 • Wil je veel gaan wandelen? Dan mag een goede wandelkaart niet ontbreken. Kies een kaart van de IGN, dat zijn hele gedetailleerde kaarten waar je veel plezier van zult beleven.
 • Heb je aan alle praktische zaken voor de reis gedacht? Bekijk of je wellicht een milieusticker nodig hebt voor je auto.
 • Wil je naar Zuid-Frankrijk? Denk dan eens aan een overnachting en tussenstop ergens halverwege!
Gorges du Verdon
Gorges du Verdon