Désert des Agriates

Vakantie op Corsica: genieten van natuur, cultuur, rust en ruimte

Zoek je nog een leuke bestemming voor de zomervakantie? Denk dan eens aan Corsica, dat ook wel het Île de Beauté wordt genoemd. Dit eiland van zo’n 9.000 vierkante kilometer is een soort Frankrijk in het klein: prachtige stranden, woeste bergen, glooiende wijnvelden, pittoreske dorpjes. In dit artikel zet ik wat van de hoogtepunten op een rijtje.

Om maar te beginnen bij de stranden, Corsica heeft enkele van de mooiste van Frankrijk. Rondom het gehele eiland vind je eigenlijk alleen maar idyllische stranden, Corsica’s kustlijn is dan ook meer dan 1.000 kilometer lang. Roccapina, in het zuiden, is één van de indrukwekkendste stranden van Corsica. Om het te bereiken zal je over een klein rotsachtig pad moeten lopen. De moeite die je hiervoor moet doen wordt echter beloond! Je komt uit bij een klein goudgeel strand, omringd door rotsen die langzaam in de kristalheldere blauwe zee verdwijnen.

Los van de stranden zijn er nog genoeg andere mooie plekken op Corsica, zoals de eeuwenoude vestingstad Bonifacio. Het ligt helemaal in het uiterste zuiden van het eiland, aan de rand van een klif, waardoor het een mooi uitzicht over de Middellandse Zee biedt. Maak een korte wandeling door Bonifacio, dat nog steeds dezelfde sfeer kent als eeuwen geleden. Smalle straatjes voeren je langs oude huizen, een kerk die uit de 13de eeuw stamt in het midden van het stadje, een schilderachtige haven, vestingmuren, genoeg redenen om dat mooie stadje eens te bezoeken.

Maar Corsica bezoek je vooral voor de indrukwekkende natuur. Zo staat de Golf van Porto, aan het westen van het eiland, op UNESCO’s werelderfgoedlijst. Dit ruige landschap bestaat voornamelijk uit rotsen van graniet, die tot 300 meter boven zee uittorenen. Iets ten noorden van de Golf van Porto vind je verder nog het natuurpark Scandola. Ook hier word je overweldigd door de rood gekleurde granieten rotskust, waar je prachtige wandelingen of vaartochtjes kunt maken.

Voor de echte fanatieke en geoefende wandelaars is er Monte Cinto, Corsica’s hoogste berg. Monte Cinto reikt tot 2.706 meter hoogte, en is, wanneer je vroeg in de ochtend vertrekt vanuit het skidorp Haut-Asco, in een dag te beklimmen. Alhoewel het geen makkelijke klim is, biedt de top van Monte Cinto natuurlijk een waanzinnige panorama over het gehele eiland. Het binnenland leent zich overigens ook zeer goed voor minder uitdagende maar niet minder mooie bergwandeltochten.

Wil je optimaal genieten van al het moois dat Corsica te bieden heeft? Boek dan een verblijf op Le Campodoro, de camping van Yelloh Village, die ligt aan de oost-kant van het eiland.

Meer weten over Corsica? Bekijk dit artikel met mooie plekken in het noorden van het eiland.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Yelloh Village.

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant