Uniek interview met filmheld Alain Delon op TV5MONDE

Alain Delon zoals je hem nooit eerder zag! Op 5 juli zendt TV5MONDE een exclusief interview uit met de Franse filmster die nog maar weinig in het openbaar verschijnt. Alain Delon face au monde belooft een diepgaand interview te worden met natuurlijk veel terugblikken op zijn lange carrière, zijn persoonlijke leven en interesses, de actualiteit en zijn filmplannen.

Hij acteerde in meer dan honderd films, produceerde tientallen films, en stond in de jaren zestig en zeventig in het midden van de belangstelling van de filmpers, roddelbladen en de tienduizenden fans. Zijn filmcarrière is misschien wel een van de meest afwisselende: hij speelde helden en antihelden in films noirs en policiers, eigenzinnige hoofdrollen in arthousefilms en liet zich ook verleiden tot optredens in enkele komedies. Om nog maar te zwijgen over zijn rol als Julius Caesar in Asterix en Obelix.

Hij leefde voor de film, en dat had zo zijn weerslag op zijn privéleven. Zijn meest besproken liefde was de Duits-Oostenrijkse actrice Romy Schneider. Hun wegen scheidden in 1963, en het was de voorbode van meerdere stormachtige relaties die de acteur met diverse vrouwen uit de film- en muziekwereld zou hebben. Met de Nederlandse Rosalie van Breemen kreeg Delon twee kinderen, nadat hij eerder met actrice Nathalie Delon al een zoon had gekregen. Ook zijn er nog twee niet-erkende kinderen van de acteur.

Aan zijn leven in de schijnwerpers kwam eind jaren negentig langzamerhand een einde. Hij trekt zich vaker terug op zijn landgoed in Douchy-Montcorbon in de Loiret, en het is op die plek dat TV5MONDE de gelegenheid krijgt een inkijkje te nemen in het leven van de gevierde acteur.

Alain Delon face au monde is te zien op maandag 5 juli 2021 om 21:02 op TV5MONDE. Het interview is in het Nederlands ondertiteld.

Copyright: Cyril Moreau/Bestimage
Dit artikel is geschreven in samenwerking met TV5MONDE. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Wat leuk dat je onze website bezoekt! Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook mooie boeken over Frankrijk maken? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou. Onze reisgidsen helpen je op weg naar specifieke bestemmingen.

Gratis ebook

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download ons ebook met 10 bijzondere roadtrips in Frankrijk ter waarde van € 7,50 helemaal gratis.

Laat deze pop-up niet meer zien