U

Uitslag fotowedstrijd ‘Wandelen in Frankrijk’

Tour du Mont Thabor

Grillige kusten, mysterieuze bossen, ontzagwekkende bergen en lieflijke velden, Frankrijk is hét wandelland bij uitstek. Dat jullie dat ook vinden, bleek wel uit jullie enthousiasme voor de fotowedstrijd ‘Wandelen in Frankrijk’. Honderden inzendingen en bijna tweeduizend stemmen kwamen er bij ons binnen. 

Wij zijn op zoek gegaan naar de vijf foto’s waaruit het wandelgevoel in la douce France spreekt. We hebben daarbij ook gelet op de kwaliteit van de foto: is hij niet onscherp, overbelicht of korrelig? Ten slotte sprak er uit de inzendingen een grote voorliefde voor wandelen in de bergen, maar in de uitslag hebben we meegenomen dat je ook in andere delen van Frankrijk prachtig kunt wandelen. 

Magie in Nistos

De stilte, verstilling, magnifiek uitzicht en de ontdekking dat er onder én boven de wolken van alles te ontdekken is… zo beschrijft Naomi Tas het wandelgevoel van Frankrijk. En wij begrijpen dat helemaal bij het zien van deze foto. De setting is prachtig, en de compositie en het rood dat fel afsteekt tegen de blauw-witte achtergrond maken het plaatje compleet. 

Naomi wint een 5-daagse wandelvakantie voor 2 personen in de Ardèche van SNP Natuurreizen

Lac des Vaches

Op blote voeten van steen naar steen en balanceren over boomstammetjes in het water: de bergen als grote speeltuin. Deze foto, gemaakt door Roxanne van Schellen, tovert een lach op ons gezicht en we kunnen bijna de enthousiaste kinderstemmetjes horen. Aan de linkerkant van de foto zie je het pad richting de Col de la Vanoise. De meeste foto’s van deze route worden op dit punt gemaakt, dus het is verfrissend om het meer eens vanuit een ander perspectief te zien.

Roxanne wint een 30L Transistor Backpack van Helly Hansen

Cap Blanc-Nez

Schilderachtig, zo beschrijft Josemarie Riemens deze wandelroute langs de Côte d’Opale naar de Cap Blanc-Nez bij Escalles. De pastelkleuren van deze foto brengen ons direct naar de Franse kust. Het wandelpad slingert zich tot in de verte langs de kliffen van de Opaalkust. Welk wandelgevoel dat heeft opgeroepen weten we niet: ‘ons doel is eindelijk in zicht’, of: ‘moeten we dit hele stuk nog’? 

Josemarie wint een exemplaar van ons boek Frankrijk Puur Roadtrips.

Cap de Flamanville, Cotentin

De handen uit de mouwen! Dat bij wandelen soms niet alleen je voeten in actie komen, wordt duidelijk op deze foto. Soms is het hard werken, zoals op dit kustpad vanaf Cap de Flamanville. “Over de steile kliffen was het klimmen en klauteren, maar de uitzichten waren het meer dan waard”, aldus fotograaf Jelmer Alferink. Deze actiefoto viel op tussen alle wandelaars die rustig van het uitzicht genoten of van achteren werden gefotografeerd.

Jelmer wint een exemplaar van ons boek Frankrijk Puur Roadtrips.

Wandeling in de Pyreneeën

Een spannend paadje, licht dat tussen de bladeren door piept, stenen en bomen bedekt met mos… deze foto van Natasja Groot vangt het magische gevoel dat een boswandeling kan oproepen. Door de lichtval en door de hoeken van de foto iets donkerder te maken wordt je aandacht direct gericht op de jonge wandelaarster en het pad dat voor haar ligt.  

Natasja wint een exemplaar van ons boek Frankrijk Puur Roadtrips.

Publieksprijs: Wandelen in de Écrins

Els Stam schrijft bij haar foto: “We stonden op de prachtige camping Croque Loisirs in Puy-Saint-Vincent. Aan het einde van het dal startten wij met onze wandeling bij Pelvoux en liepen al slingerend naar Refuge du Glacier Blanc. Onderweg kwamen wij verschillende marmotten tegen.” Met maar liefst 174 stemmen wint deze foto de publieksprijs.

Els wint een pakket van vier Groene Reisgidsen over Frankrijk van Michelin naar keuze.

Nieuwe fotowedstrijd: Villages de France

Niet gewonnen? Niet getreurd, op 1 december start een nieuwe fotowedstrijd. Hoog op een heuvel, verscholen tussen de wijngaarden, balancerend boven rivieren… er zijn honderden mooie dorpen in Frankrijk die wij nog lang niet allemaal hebben bezocht. Maar met zijn allen gaat het vast lukken om een groot deel van deze ‘villages de France’ in beeld te brengen. Duik dus alvast je fotoarchief in en houd de pagina van de fotowedstrijd, sociale media en onze nieuwsbrief in de gaten. 

CategorieënWandelen
Marita

Hoi! Ik ben Marita, en geef je op Frankrijk Puur graag tips over de mooiste plekken in Frankrijk. Het land verrast me steeds weer door haar veelzijdigheid.