Barfleur

Uitslag fotowedstrijd ‘Dorpen van Frankrijk’

Hoog op een heuvel, verscholen tussen de wijngaarden, balancerend boven rivieren… er zijn honderden mooie dorpen in Frankrijk. De fotowedstrijd ‘Dorpen van Frankrijk’ leverde maar liefst 180 plaatjes van Franse villages op en er werd meer dan tweeduizend keer gestemd op de mooiste foto’s.

Tussen al die inzendingen zijn wij op zoek gegaan naar foto’s met een originele invalshoek, naar fotografen die het Franse dorpsleven op een opvallende of creatieve manier hebben vastgelegd. Natuurlijk speelde ook de kwaliteit van de foto’s mee. Omdat we bijna geen keuze konden maken, hebben we dit keer zes winnaars, in plaats van vijf.

Saint Didier-sur-Arroux, Bourgogne

De kleuren, de koeien op de voorgrond, de glooiende heuvels van de Morvan, deze foto is bijna een schilderij. Saint Didier-sur-Arroux is waarschijnlijk geen toeristentrekker, maar typerend voor vele plattelandsdorpen in Frankrijk. Deze foto brengt ons direct terug naar relaxte roadtrips over Franse binnenweggetjes.

Marije wint een paar wandelschoenen op maat, inclusief voetanalyse van een gecertificeerd sportpodoloog, van wandelschoenenopmaat.nl.

Gezicht op Castelnou, Occitanië

Een indrukwekkende landschapsfoto, met het Zuid-Franse dorp Castelnou in de hoofdrol. Ook in deze foto zijn de kleuren sfeerbepalend. De dreigende wolkenlucht en de donkergroene uitlopers van de Pyreneeën maken dat het dorp met zijn kasteel en de oplichtende sneeuw in de verte goed tot uitdrukking komen.

Henk wint een gegraveerde snijplank met een afbeelding van Frankrijk van Joeff Design.

Arromanches, Normandië

Arromanches-les-Bains is vooral bekend als kustplaats waar rond D-Day in rap tempo een kunstmatige zeehaven verrees, die de geallieerde troepen van bevoorrading moest voorzien. Antwan Janssen heeft er echter voor gekozen om niet het centrale strand, maar een veel minder vaak bezocht gedeelte van het dorp te fotograferen. Door de foto zwart-wit te maken, worden de details van de muur extra benadrukt en de lange sluitertijd maakt ook de wolkenlucht net even anders dan anders.

Antwan wint een exemplaar van het boek Frankrijk Puur Roadtrips (derde, herziene druk).

Vézelay, Bourgogne

Vézelay is een voorbeeld van een ‘village perché’, een dorp op een heuveltop, zoals je die veel in Frankrijk vindt. Op deze foto lijkt het pelgrimsoord in de Morvan echter wel een eiland, zwevend op de vroege ochtendnevel.

Raoul wint een exemplaar van het boek Frankrijk Puur Roadtrips (derde, herziene druk).

Lente in Veules-les-Roses, Normandië

Wat ons vooral charmeert aan deze foto van Elsje de Bie is de originele compositie. De lentebloesem vormt een mooie omlijsting van het dorpje Veules-les-Roses, aan de Normandische kust.

Elsje wint een exemplaar van het boek Frankrijk Puur Roadtrips (derde, herziene druk).

Lentilles, Grand Est

Deze foto van Raymond Widawski viel op tussen alle andere plaatjes van sfeervolle, Franse dorpsstraten. Door maar een gebouw te fotograferen, valt je oog op het prachtige hout van deze vakwerkkerk in het Noord-Franse dorp Lentilles. De stemmig geklede mevrouw maakt het plaatje af.

Raymond wint een exemplaar van het boek Frankrijk Puur Roadtrips (derde, herziene druk).

Publieksprijs: Portret van een straatkat

Met grote overmacht, kunnen we wel zeggen, heeft deze foto van Nadine Panis de publieksprijs gewonnen. Maar liefst 686 van de meer dan tweeduizend stemmen werden toegekend aan haar foto. “Ik ben gek van poezen en van gezellige straatjes in de kleine Franse dorpjes. Mijn geluk kon dus niet op toen dit straatkatje gewillig voor mij poseerde op een terrasje langs de kant van de weg in Claviers”, zo schrijft ze.

Nadine wint een boekenpakket met daarin ‘De mooiste dorpen van Frankrijk’, ‘Verrassend Frankrijk’ en ‘Frankrijk Puur – 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de volgende fotowedstrijd, en in de tussentijd onze nieuwste Frankrijktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant