Overnachten in een boomhut in Frankrijk

Top 10 boomhutten

Wil je op een bijzondere manier overnachten in Frankrijk? Op steeds meer plekken verschijnen er idyllische boomhutten waarin je kunt slapen. Insolite, noemen de Fransen het. Ongebruikelijk is het zeker, en bovendien onvergetelijk. Wordt wakker temidden van de bladeren, hoor de vogeltjes rondom je fluiten, en krijg het gevoel even helemaal weg te zijn van de aarde. Overnachten in een boomhut is een belevenis. We zochten tien fijne plekken uit waar dit mogelijk is. Stuk voor stuk unieke locaties, midden in de natuur.

Cabanes des grands lacs

Op een landgoed van honderdvijftig hectare met een groot meer zijn allerlei sfeervolle accommodaties ingericht, waaronder drijvende hutjes op het meer en ook een aantal boomhutten. Er zijn diverse soorten, waaronder met spa en jacuzzi of juist heel eenvoudig. Je vindt deze boomhutten aan de grens van de departementen Haute-Saône en Doubs, aan de rand van de Jura.

Naar de website

Cabanes de la Belle

Op dit mooie landgoed in het departement Vienne liggen een vijftiental bijzondere houten boomhutten. Er zijn boomhutten voor twee personen maar ook voor gezinnen. Ze zijn eenvoudig ingericht en vormen een ideale plek om je even helemaal terug te trekken, hoog in de bomen.

Naar de website

Le temps suspendu

Bij het kasteel van Láas in de Béarn in Frans Baskenland vind je enkele idyllische boomhutten, met uitzicht op een riviertje. Er zijn zowel boomhutten voor stellen als voor gezinnen. Je zit hier in een mooie streek met schitterende dorpjes, bovendien op rij-afstand van de Pyreneeën.

Naar de website

Domaine Saint-Jean de l’Arbousier

Slapen tussen de boomtoppen, en dan ook nog eens op een wijndomein tussen de wijngaarden? Het kan op dit mooie domein in de Hérault. Je kunt hier terecht als stel en als gezin, een prachtige plek voor overnachtingen midden in de natuur.

Naar de website

Entre Terre et Ciel

Luxe boomhutten in de Franse bergen. Beleef een moment van ontspanning en rust in een van de prachtige boomhutten midden in de bossen met uitzicht op de hellingen van de Aravis en Mont-Blanc-keten. In enkele van de boomhutten vind je ook een jacuzzi. Lekker bijkomen met in de verte de Mont Blanc, wat wil je nog meer?

Naar de website

Coucoo Grands Chênes

In het regionale natuurpark van de Oise in Noord-Frankrijk vind je dit domein met boomhutten. Je kunt er terecht voor een unieke beleving tussen de bomen. Er zijn boomhutten voor twee of meer personen en enkele zijn uitgerust met een spa. Het domein bevindt zich tussen Compiègne en Parijs.

Naar de website

Dihan Evasion

In een prachtige omgeving aan de kust bij het schiereiland Quiberon liggen fijne boomhutten verscholen in het bos. De hutten verschillen qua comfort, de ene is basic en de ander heeft alle luxe die je maar kunt wensen. Een niet te missen plek om uit te rusten of juist om de prachtige omgeving te gaan verkennen.

Naar de website

Nids des Vosges

Dit ‘nestje van de Vogezen’ is een unieke plek, voor zowel stellen, gezinnen als grotere groepen. Er zijn diverse bijzondere boomhutten op dit domein te vinden, van eenvoudige tot hele luxe met jacuzzi, sauna en hammam. Je zit hier op korte afstand van Gérardmer en de hoge toppen van de Vogezen, de ideale plek om te genieten van al het goede dat in de streek te vinden is.

Naar de website

Les cabanes de Labrousse

Op een schitterende plek in de Ardèche liggen de boomhutten van Labrousse. Je slaapt hier tussen de boomtoppen, onder het genot van het gezang van de vogels en het gescharrel van de eekhoorns. Elke boomhut is uniek en zelfgebouwd.

Naar de website

Loire Valley Lodges

Mooiste boomhutten

Wauw, deze boomhutten zijn eigenlijk geen hut meer te noemen. De moderne en fraai vormgegeven lodges zijn van alle gemakken voorzien en bieden groen uitzicht op de bomen. Je vindt er complete houten suites midden in de natuur, met spa en alle comfort die je je maar wensen kunt. Loire Valley Lodges ligt niet ver van Tours, dichtbij de bekende Loirekastelen.

Naar de website

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant