T

Tip: ga op fiets-vaarvakantie in Frankrijk

Op een unieke en afwisselende manier genieten van de mooie dingen van Frankrijk: wijn, natuur, cultuur, lekker eten? En wil je zowel rust als actief bezig zijn combineren in één vakantie? Dan is een fiets-vaarvakantie in Frankrijk misschien wat voor jou.

Droomreis
Het klinkt bijna als een droom, per fiets de mooiste plekjes van Frankrijk verkennen en ’s avonds heerlijk weer tot rust komen aan boord van het schip, in de lounge of in je eigen hut. Je fietst steeds langs de rivier of door het directe achterland ervan en het schip vaart rustig mee. Een varend hotel, zo zou je het kunnen omschrijven.

De Nederlandse reisorganisatie Boat Bike Tours biedt verschillende reizen in binnen- en buitenland aan, waaronder enkele in Frankrijk.

Ontdek de champagnestreek
Een van die reizen voert van Parijs naar Épernay, of omgekeerd, over en langs de rivier de Marne. Uiteraard staat een bezichtiging van de Franse hoofdstad op het programma. Onderweg passeer je mooie stadjes, kastelen en natuurgebieden. Je komt bijvoorbeeld door de mooie historische stad Meaux (bekend van de brie), langs de ruïnes van Château-Thierry en krijgt de mogelijkheid om beroemde champagnehuizen te bezoeken. En daar natuurlijk ook wat te proeven…

Op wijnreis naar Bordeaux
Misschien wel bekender nog dan de Champagnestreek is de regio rond Bordeaux. De beroemdste en beste wijnen komen hier vandaan. Deze zonnige streek is de ideale bestemming voor een actieve fiets-vaarvakantie. Tijdens de dagelijkse fietstochten langs de hoogtepunten van het gebied combineer je het beste van Frankrijk: prachtige natuur, typisch Franse cultuur én wijn. Natuurlijk staat er ook een bezoek aan het pittoreske Saint-Émilion op het programma en is er genoeg tijd om de stad Bordeaux per fiets te verkennen.

Op de fiets en aan boord
Tijdens de reis kun je een gezamenlijk programma volgen of ervoor kiezen met hulp van de reisleider je eigen route uit te zetten. Ook is het mogelijk om een dag(deel) aan boord van het schip te blijven, wanneer je even geen zin meer hebt om te fietsen. Het verblijf op het schip is op basis van volpension, dat betekent dat het uitgebreide ontbijtbuffet, de (zelf te bereiden) sandwiches voor de lunch, snacks voor tijdens het fietsen en een smakelijk driegangen diner inclusief zijn.

Meer informatie over de reizen vind je op fietsvaarvakantie.nl.

(De foto’s bij deze post zijn afkomstig van Boat Bike Tours)

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!
CategorieënFietsen
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *