T

Tip: de Provençaalse markt in Bédoin

Het dorp Bédoin ligt aan de voet van de Mont Ventoux en is om die reden populair bij wielrenners. Je zit hier in het hart van de Provence, midden tussen de glooiende lavendelvelden, de rotsachtige hellingen, de typische dorpjes en stadjes. Net als in al die andere plaatsjes, wordt ook in Bédoin wekelijks een markt gehouden, die bezoekers van heinde en verre trekt. Een heerlijk authentieke Provençaalse markt, vol met geuren en kleuren.

Het hele jaar door staat Bédoin op maandag van 8 uur tot 13 uur in het teken van de markt. Kooplui uit de wijde omgeving reizen af naar het dorp om hun waren aan de man te brengen. Vanzelfsprekend bestaat de clientèle voornamelijk uit toeristen – in de hoogtijdagen is het optocht lopen. Maar kom je buiten het seizoen dan kun je optimaal genieten van de gezellige Zuid-Franse sfeer en vol bewondering kijken, ruiken en proeven van alle mooie streekproducten.

Je vindt er bijvoorbeeld veel olijven, groen en zwart, tapenades, noga, kruiden, lavendel, stoffen, hoeden, vruchten en groenten. De markt neemt de hele hoofdstraat van het dorp in beslag, met de auto is het dorp dan vrijwel onbegaanbaar. Je kunt je auto dan ook het beste gewoon aan de rand langs de kant van de weg zetten, zoals vrijwel iedereen dat dan doet.

CategorieënProvence

Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. Manon schrijft:

  Ik ben hier een aantal keer geweest. Het is een aanrader. Zorg wel dat je erg vroeg bent in het hoog seizoen anders kan je over de mensen lopen. Leuk om midden op de markt een petit caffee te drinken en te kijken naar alle mensen.

 2. Jeannine schrijft:

  Ik kom hiet al 10 jaar en ga dit jaar weer. Het is een heel gezellig dorp en de markt is de leukste uit de regio. Ken natuurlijk een heleboel mensen inmiddels. De eettentjes zijn geweldig en genoeg terrasjes om je te laven aan een pastis of ander drankje. Mijn favoriet hoor! En de uitstapjes in de Provence zijn de moeite waard. Gordes, Fontaine, Roussillon, Ventoux, Sault. En niet te vergeten het leuke kleine terrasje in Aurel.
  Toppie de Provence/Vaucluse.

 3. Martha van de Laar-Habernickel schrijft:

  Sinds 20 jaar huren we een gite bij een wijnboer in Bédoin. Ligt net buiten het dorp, midden in de wijnvelden en als je op staat zie je ‘s morgens de bult van de Mont Ventoux. Bédoin zelf is een leuk dorp. De maandagse markt is behoorlijk groot en gezellig. Er zijn leuke restaurantjes, voor ieder wat wils. De terrasjes zijn er ook in overvloed. We zijn net weer terug van een heerlijke week met heel mooi weer in Bédoin. Echt een aanrader dit dorp. Je zit ook redelijk centraal voor allerhande uitstapjes!

 4. gezien mittendorff schrijft:

  Heb even een vraag over de markt in Bedoin: is deze er idd het hele jaar door?
  Wij zouden vlg week (9 sept 2017) naar Bedoin gaan maar mijn man heeft gisteren een fietsongeluk gehad en zit nu met zijn arm in het gips. Dus hebben we de vakantie gecanceld . Ik wilde heel graag naar de markt omdat ik daar een bep. ketting wil kopen die afgelopen juni gestolen is ( die ik daar gekocht had 2 jaar geleden.) Is er misschien iemand die nu nog naar Bedoin gaat en voor mij die ketting zou willen mee brengen? Ik weet dat het een rare en ongebruikelijke vraag is maar ik baal er zo van dat ik die ketting nu kwijt ben. Ik heb er een foto van dus die zou ik kunnen sturen. Hopelijk kan iemand mij helpen.

 5. Marianne schrijft:

  gaan al wel 20 jaar paar weken naar de Provence huren in de buurt van Mollans sur Ovese vaak een suite bij pas du ventoux als ik dan op mijn terras zit kijk ik op de Mont Ventoux ga dan ook altijd morgens vroeg naar de markt in Bedoin en dan daar lekker op een terrasje koffie en mensen kijken is er heel gezellig zeker aanrader als je in de buurt bent

 6. José schrijft:

  Ook wij zijn hier al vele malen geweest, een super mooi dorp met een geweldige markt op maandag. En aansluitend op een gezellig terras “als God in frankrijk” .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *