Étretat

Tip: bezoek een festival in Normandië

Weet je nog niet naar welk gebied je dit jaar in Frankrijk wil gaan? Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en jaarlijks trekken er veel Nederlanders naar toe om van de vakantie te genieten. Veel reisaanbieders bieden dan ook vakanties in deze streek aan, zoals bijvoorbeeld Vrij Uit. Los van de zon, de zee en het strand, zijn er in de zomer ook veel leuke festivals in Normandië. Hierbij een aantal tips welke je niet mag missen!

Normandië heeft een rijke, maar ook veelbewogen historie. Velen kennen de stranden waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. Elk jaar vindt in Normandië ook het D-Day festival plaats. Van eind mei tot half juni is er een divers programma aan activiteiten die elk in het licht staan van de bevrijding van Frankrijk, en vervolgens de rest van Europa. Tijdens het festival kun je verschillende tours meebeleven die langs historische plekken rondom de festivalplaatsen gaan. Daarnaast zijn er ook shows waarbij verschillende gebeurtenissen uit de strijd worden nagespeeld. Het festival wordt georganiseerd door de negen VVV’s van de landingsstranden.

Maar ook de geïnteresseerden in geschiedenis komen aan hun trekken in Normandië. De Fêtes médiévales de Bayeux staan in het teken van de middeleeuwen. Tijdens het festival, dat aankomend jaar zijn 30ste verjaardag viert, wordt de tijd teruggedraaid in de stad Bayeux. Rondom de kathedraal is een markt waarbij zo’n 150 verschillende kraampjes hun middeleeuwse juwelen, poppen, sculpturen en potten te koop aanbieden. Daarnaast is er ook een boekenbeurs, met honderden boeken die zich richten op het middeleeuwse thema. Eveneens zijn er verschillende workshops waar je aan deel kan nemen, en kun je op straat genieten van verschillende optredens. Op de zondag van het festival is er een grote optocht, die zal eindigen bij de kathedraal waar de laatste ceremonie plaatsvindt. Het festival wordt dit jaar gehouden van 26 juni tot 3 juli.

Ook een jaarlijks terugkerend evenement is het festival Traversées Tatihou. Dit jaar is de 22e editie, van 10 tot 22 augustus. Verspreid over deze dagen zijn er diverse concerten op het strand van het Tatihou-eiland. Het eiland, ten oosten van Cherbourg, is alleen bij laag water te voet bereikbaar, en het kan gebeuren dat je door het opkomende water moet lopen om de concerten te bereiken. Het festival biedt onderdak aan zowel jong talent, als internationale artiesten. Zo voegt het de mooie omgeving met muziek samen, een hele fijne combinatie!

Bekend onder filmfanaten is verder nog het Festival du cinéma américain, waarmee de Normandische kustplaats Deauville zich ieder jaar in de kijker speelt. In 2016 wordt dit festival gehouden van 2 tot 11 september. Gedurende het festival worden allerlei films vertoond, zowel grote commerciële als onafhankelijke Amerikaanse films. Wanneer je in de buurt bent heb je grote kans die dagen bekende Amerikaanse filmsterren tegen het lijf te lopen.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Vrij Uit.

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant