Hauts-de-FrancePas-de-Calais

Tardinghen aan de Opaalkust: leuk dorpje met uitzicht

Half juni was ik enkele dagen in Frankrijk, om precies te zijn in Boulogne-sur-Mer en de nabije omgeving. Een prachtig gebied, vooral bekend vanwege de twee kapen: Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez. In het verleden had ik de streek al eens eerder bezocht, maar dit keer was er wat meer de tijd om de verschillende dorpjes en stadjes te bekijken. Vandaag neem ik je mee naar Tardinghen, een klein maar fijn dorp met een wijds uitzicht op zee.

Streektips

Zelf op reis naar de Opaalkust? Misschien heb je wat aan deze tips!

Tardinghen ligt tussen Wissant en Cap Gris Nez, en als je niet uitkijkt ben je er in een seconde doorheen gevlogen. Wanneer je met de auto over de D940 vanuit het noorden komt, is er direct na de bocht in het dorp een redelijk ruime parkeerplaats, vlak naast het pittoreske kerkje dat omringd wordt door een kerkhof.

Wat is er in zo’n klein dorp te doen, zul je je afvragen. Wel, niet erg veel, maar het uitzicht maakt het zeker een stop waard. Neem de tijd om even rond het uit de Middeleeuwen stammende kerkje te lopen (helaas zat het stevig op slot toen ik er was) en geniet van het uitzicht richting Cap Blanc Nez en de Engelse kust.

En vervolgens stap je weer in de auto, om na een kleine honderd meter zuidwaarts weer vol op de rem te trappen… want aan de rechterkant van de weg zie je al snel een eetplekje waar je u tegen zegt: sinds begin juni 2015 zit er een charmant, klein, stijlvol restaurant in de oude presbytère (pastorie) van Tardinghen. Niet te missen, het laatste huis van het dorp. Geniet er achter op het prachtige terras (met uitzicht op zee!) van een lokaal biertje, 2 Caps, en de smaakvolle gerechten van de kaart, bereid met lokale ingrediënten. De brouwerij van dit heerlijke donkerblonde bier zit trouwens ook in Tardinghen, en staat bij mij nu ook meteen op het lijstje om een volgende keer te bezichtigen. Tip: reserveer wel voor het restaurant, want vanwege de aangename ligging kan het er snel vol zitten.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. Hans Vanden Bussche zegt:

    Vanuit het gezellige kustdorp Wissant via Tardinghen naar Cap Gris Nez gefietst. Tardinghen biedt inderdaad fantastische vergezichten en zeezichten !!!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant