De 10 mooiste stranden van de Côte d’Azur: azuurblauw water & goudgeel zand

Aaah, de Côte d’Azur… Zo’n tien jaar geleden was ik er voor het eerst, toen ik van Genua naar Fréjus reed. En onlangs bezocht ik Nice, een prachtige stad aan helderblauw water. Wat ook nog op het verlanglijstje voor ooit staat: een roadtrip vanaf Menton naar Marseille… Maar voordat het zover is, zocht ik alvast op wat de mooiste stranden in dit gebied zijn. Want als je aan de Middellandse zee bent, dan wil je natuurlijk naar het strand. En er zijn heel wat mooie plekjes te vinden! Prachtige goudgele zandstranden, azuurblauw, helder water, omringd door rotsen en bomen… Droom je mee?

Pointe de l’Aiguille, Théoule-sur-Mer

Foto: Mairie de Théoule sur Mer

Schuin onder Cannes, omringd door het Massif de l’Estérel, vind je het plaatsje Théoule-sur-Mer. Hier liggen enkele kleine strandjes tussen de rotsen, ideaal om even het water in te duiken.

Plage de Bonporteau, Cavalaire-sur-Mer

Een prachtig beschut strandje onder Cavalaire-sur-Mer, dichtbij een camping en op korte afstand van het centrum van het stadje.

Plage de Pampelonne, Ramatuelle

Foto: Commune de Ramatuelle

Na een bezoek aan het pittoreske dorp Ramatuelle kun je op dit mooie brede zandstrand een frisse duik in het water nemen.

Plage de Paloma, Cap Ferrat

Foto: Paloma Beach

Heerlijk helder water, heel de dag lekker lezen en zwemmen met een boekje en een drankje, wat wil je nog meer? Het kan op dit privéstrand (26,- voor een dag, inclusief douche en strandstoel).

La Calanque d’En Vau, Cassis

Foto: Tourisme Marseille

Calanques zijn indrukwekkende baaien tussen de rotsen. Je vindt ten oosten van Marseille een natuurgebied met een aantal van deze calanques, en deze bij Cassis is een van de mooiste, met een mooi strand en helderblauw water. Je moet er wel een wandeling van 1 à a,5 uur voor over hebben, of met de boot komen.

Plage Notre-Dame, Porquerolles

Foto: Office de tourisme de Hyères

Een paar jaar geleden werd dit strand uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa, en dat is niet voor niets. Dit strand ligt op het eiland Porquerolles, dat je bereikt met de pont vanaf het schiereiland Giens onder Hyères.

Plage de l’Estagnol, Bormes-les-Mimosas

Foto: Bormes-les-Mimosas Tourisme

Een met bomen omringd goudgeel zandstrand in een baai, azuurblauw water, wat wil je nog meer?

Plage des Sablettes, La Seyne-sur-Mer

Foto: Office du Tourisme ouest var

Het grootste en bekendste strand van La Seyne-sur-Mer. Fijn zandstrand, alle faciliteiten in de buurt, mooi uitzicht… Maar pas op, het kan druk worden. Wil je meer rust, zoek dan de stranden op het schiereiland aan de zuidkant van La Seyne-sur-Mer op.

Plage Jean Blanc, Le Lavandou

Foto: O.T le Lavandou

De stranden bij Le Lavandou zijn allemaal mooi. Maar dit is wel een van de mooiste, een vrij afgelegen strand met prachtig zand en helder water.

Le Dramont, Saint-Raphael

Foto: Var Tourisme / Olivier Simon

Rondom Le Dramont, aan het zuidwesten van Saint Raphael, vind je enkele prachtige stranden. Bijvoorbeeld PLage de l’Île d’Or, of wanneer je het Sentier du Littoral loopt, door een natuurgebiedje langs de kust. Onderweg kom je langs een supermooi klein strandje, met uitzicht op het eilandje voor de kust.

Cap Taillat, Ramatuelle

Foto: Flickr / akunamatata

Onder Saint-Tropez en Ramatuelle vind je een piepklein schiereiland dat alleen door een smal strand met het vasteland verbonden is. Langs de hele kust hier vind je prachtige zandstrandjes. Een perfect plekje, in een prachtige natuurlijke omgeving!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

 1. je info is veel te summier. Wat moeten we met:
  over de calanqes
  “deze bij Cassis is een van de mooiste, je moet er wel 1,5 uur voor lopen of met de boot komen”
  – waar bij cassis
  -waar parkeren
  – waar beginnen te lopen en waarheen (borden ???)
  – waarvandaan vertrekt de boot, hoeveel kost dat, hoe kom je weer terug
  en enz enz

  1. Hoi Jos, als je op Google zoekt naar “Calanque d’En Vau wandeling” dan vind je veel routebeschrijvingen die je de weg naar dit bijzondere strand wijzen. 🙂
   Dit blog is slechts bedoeld als overzichtsblog van tien mooie stranden aan de Côte d’Azur. Van alle vermelde stranden is vrij eenvoudig op te zoeken hoe je er komt.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant