S

Semnoz: rustiek fiets- en wandelparadijs bij Annecy

Ideaal voor een vakantie met kinderen en voor fietsfanaten, dit prachtige plekje letterlijk aan de rand van de Franse Alpen, ten zuiden van Annecy. Aan alle kanten van deze lange, brede bergrug heb je een overweldigend uitzicht. Naar het oosten op het bergmassief van de Mont-Blanc, naar het westen op de lagere gelegen landschappen richting Genève en de Jura.

In de winter is Semnoz het domein van skiërs, snowboarders en langlaufers. Maar ‘s zomers vormen de groene alpenweides en de beboste hellingen een mooie decor voor wandelaars en fietsers. Vooral wanneer je een leuk dagje met kinderen wilt, of als je houdt van mountainbiken of wielrennen, is Semnoz een ideale vakantiebestemming. Over de bergrug kun je een middagje wandelen, midden tussen uitgestrekte weides over makkelijk begaanbare paden en met als bezienswaardigheid, naast het spectaculaire uitzicht op de Mont-Blanc, enkele leuke kaasboerderijen. Ze maken hier de beroemde Reblochonkaas, onder meer een van de ingrediënten van de welbekende Tartiflette.

Naar het noorden heb je een mooie mountainbikeroute door het bos richting Annecy, terwijl de haarspeldbochten van de pas naar het oosten en westen een uitdagende klim vormen voor wielrenners. Als wandeldoelen kun je onder meer een van de boerderijen op de hoogvlakte aanhouden, of verder naar het zuiden doorlopen richting Allèves, waar je een bijzondere rotsformatie kunt bewonderen, Les Tours Saint-Jacques.

En onderweg stop je natuurlijk geregeld om te genieten van het uitzicht, de bloemenpracht, van het leven dat hier op de berg even lijkt stil te staan.

Meer weten over deze wandeling en de route? Neem dan een kijkje bij de route op Bergwandelroutes.nl.

Foto’s: Frankrijk Puur

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *