S

Saint-François-Longchamp: de leukste après-ski en eetplekjes

Een gemoedelijk skidorp in een verrassend groot skigebied, dat is Saint-François-Longchamp. Het skidorp strekt zich uit over twee niveaus – op loopafstand van elkaar -, Saint-François-Longchamp 1450 en Saint-François-Longchamp 1650. Grootschalige après-ski is er niet veel te vinden, maar gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt genieten van de lokale specialiteiten zijn er des te meer.

Après-ski

We kunnen het kort houden: als je van uitbundige après-ski houdt kun je eigenlijk maar op één plek terecht, de Nederlandse après-skibar La Grotte du Yeti. Hier vind je vanaf het sluiten van de pistes en in de late avond een gezellige sfeer met veel jongeren en de echte skihutklassiekers komen allemaal voorbij. Daarnaast kun je later op de avond nog naar discotheek Mackenzie, in het hogere gedeelte van het dorp.

Restaurants: de aanraders


Le Plancher des Vaches
Le Plancher des Vaches is een authentiek Frans bergrestaurant met een volledig houten interieur. Het biedt een traditionele Savoyaardse keuken, met gerechten die bereid worden met verse ingrediënten uit de streek.


La Louche percée
La Louche percée is een gezellig restaurant, geleid door Grégory Avakian en Angélique Ribeiro, en een unieke gelegenheid om de lokale gastronomie te ontdekken. Het ligt midden in het hart van het skidorp en de producten die je er voorgeschoteld krijgt worden met de grootst mogelijke zorg uitgekozen. Vleeswaren en kazen, de lekkerste plaatselijke recepten, zoals heerlijke fondues. Maar het neusje van de zalm is de wijnkaart, waarop je de lekkerste wijnen vindt voor een aantrekkelijke prijs.


La Perelle
Zoek je een restaurant dat de moderne keuken combineert met lokale hoogtepunten dan zit je bij hotel-restaurant La Perelle goed. In een sfeervolle ambiance krijg je mooie gerechten voorgeschoteld die er goed ingaan na een dagje op de lange latten. Ben je ook hotelgast, dan kun je na of voor het diner nog even een lekkere duik nemen in het zwembad van het hotel.


Le Relais du Bugeon
In het lagere gedeelte van Saint-François-Longchamp vind je Le Relais du Bugeon, een charmant familierestaurant dat een rustieke sfeer ademt. Wat opvalt aan de kaart is het aantal huisgemaakte gerechten en producten, die je op een verrassende manier doen kennismaken met de lokale keuken. Probeer bijvoorbeeld eens de specialiteit, La potence, diverse vleessoorten geflambeerd met cognac..

CategorieënNiet gecategoriseerd

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *