Alpes-de-Haute-ProvenceProvence-Alpes-Côte-d'Azur

3 leuke restaurants in Castellane en omgeving

In het voorjaar was ik in de omgeving van de Gorges du Verdon, in het leuke plaatsje Castellane. We verbleven op het mooi gelegen vakantiepark Villa’s du Verdon en gingen er op ontdekkingstocht door de streek. Daarbij kwamen we ook drie leuke (én goede!) restaurants tegen die ik je niet wil onthouden. Ideale plekjes om even bij te komen van alle indrukken die je overdag hebt opgedaan, en om te genieten van al het lekkere eten dat de streek te bieden heeft.

Streektips

Zelf ook naar Castellane en omgeving op vakantie? Misschien heb je dan wat aan deze tips

Restaurant Ma Petite Auberge, Castellane

Zoek je een leuk restaurant met lokale streekgerechten, dan kun je terecht bij hotel-restaurant Ma Petite Auberge. Je vindt dit restaurant op het centrale marktplein van Castellane. Wat niet mag ontbreken is een lamskoteletje, daar staat de streek immers bekend om. Wanneer je een fijnproever bent, herken je in de smaak van het vlees de kruidige (Provençaalse) natuur waarin de beesten hier leven. Als vooraf kun je ook kiezen voor de vermaarde Soupe au pistou, de regionale variant van de groentesoep.

Auberge du Teillon, La Garde

Eten is een beleving in Auberge du Teillon, in het gehucht La Garde ten zuidoosten van Castellane. In de keuken van dit stijlvolle restaurant zwaait de jonge chefkok Julien Lépine de scepter. Je kunt à la carte eten, maar nog beter is het je te laten verrassen door een van de wisselende menu’s te kiezen, die in prijs variëren van 29,- tot 59,- euro. Elk gerecht is hier een culinair kunstwerkje, en al je smaakpapillen worden aan het werk gezet. Ook de bekende Michelingids is te spreken over dit restaurant, ‘borden die overlopen van smaak’.

Le Chamatte, Vergons

Een tegenstelling met het vorige restaurant, in elk geval wat stijl en prijs betreft. Maar Le Chamatte is daarom niet minder de moeite waard. Hier word je gastvrij onthaald en eet je in een gezellige huiskamersfeer. De gerechten zijn vrij eenvoudig, maar smaakvol en geschikt voor wie goede trek heeft. Dit restaurant ligt in Vergons, aan de N202 richting Entrevaux.

La Chamatte ligt op een pittoresk pleintje in het gehucht Vergons.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant