Ravioli kennen we allemaal wel uit de Italiaanse keuken. Kussentjes van deeg, met kaas, groente of vlees gevuld. Maar wist je dat dit gerecht onder de naam raviole ook in de (Zuid-) Franse keuken wijdverspreid is? Het wordt van oudsher met name regelmatig gegeten in de Provence en de Franse…
Hoofdgerecht

Maar weinig gerechten zo typisch Frans als confit de canard. In grote delen van met name Zuid- en West-Frankrijk staat het op de kaart van plaatselijke restaurants. Confit de canard is het meest populair in de streek rondom Toulouse en de Dordogne, waar je ook veel eendenboerderijen kunt vinden. Wat…

Wil je de zomer in huis halen dan heb je genoeg aan dit gerecht: een kleurrijke, smaakvolle ratatouille uit Zuid-Frankrijk. Deze groentenstoofpot eet je als bijgerecht of als hoofdgerecht, vergezeld van bijvoorbeeld stokbrood en vlees, zoals een merguez-worstje van de barbecue. Ratatouille stamt uit de regio rond Nice en de…

Zoals Oostenrijk de Wienerschnitzel heeft, heeft Frankrijk de Tartiflette: het ultieme eten voor op de piste. Gegratineerde aardappels met ui, spek en Reblochon-kaas. Klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Hoog tijd dus om dat wintersportgevoel ook in onze Hollandse keuken op te roepen door het gewoon eens als avondeten…