De zomerse geur van kruiden, olijven en versgebakken brood vult je huis tijdens het maken van Fougasse. Dit Provençaalse brood lijkt erg op de Italiaanse Focaccia en kun je met allerlei mediterrane ingrediënten helemaal naar eigen smaak klaarmaken. Er bestaat zowel een zoute als een zoete variant. Fougasse ontstond in…
Brood

In Nederland kennen we kruidkoek en ontbijtkoek. In Frankrijk is er een soortgelijk baksel dat met name in december veel gegeten wordt: pain d’épices, letterlijk gekruid brood. De oorsprong ervan ligt waarschijnlijk in het Verre Oosten, aangezien veel van de kruiden die er in gaan ook uit die streken komen.…

Wie zoet is krijgt lekkers… ook in sommige delen van Frankrijk krijgen kinderen rond Sinterklaas allerlei lekkers. Kruidkoek, snoepjes, gedroogd fruit of een mannele: een soort briochebroodje in de vorm van een mannetje. Maar ook voor volwassenen is dit een lekkernij, zeker met een flinke kop warme chocolademelk erbij. Met…