Pesto is een bekende smaakmaker in Italiaanse gerechten. Maar wist je dat Frankrijk ook een variant van deze saus kent? Pistou heeft net als pesto basilicum als basisingrediënt. Bekendste gerecht met pistou is de soupe au pistou, waar naast pistou ook groenten en bonen in zitten. Maar je kunt pistou ook prima gebruiken als saus voor een lichte pastamaaltijd, in combinatie met een salade bijvoorbeeld.
Anders dan pesto, horen er in pistou geen kaas en pijnboompitten. Natuurlijk kun je deze wel gebruiken als garnering voor op je pasta. De beste pistou maak je met behulp van een vijzel, alhoewel je uiteraard ook een (staaf)mixer kunt gebruiken, dan staat het gerecht wat sneller op tafel.
Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.
Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!
Onze tips voor accommodaties
Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk.
Waar ben je naar op zoek?