R

Recept: Courgettesoep met geitenkaas (Soupe de courgette au chèvre)

Courgettesoep met geitenkaas

Hoewel de courgette oorspronkelijk van de overkant van de Atlantische Oceaan afkomstig is, zul je deze groente vaak aantreffen in de Franse keuken. Sinds een eeuw of twee wordt de vrucht – familie van de pompoen – met name in de zuidelijke streken van het land geteeld en gegeten. In Nice heb je bijvoorbeeld een bijzonder gerecht waar de bloemen een rol in spelen, Beignets de fleurs de courgette. Maar de veelzijdige courgette kun je nog voor veel meer recepten gebruiken. Zoals deze heerlijke soep!

Print dit recept

Courgettesoep met geitenkaas (Soupe de courgette au chèvre)

Recept van MartijnGang: Voorgerecht, HoofdgerechtKeuken: Franse keuken
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten

Courgette gaat goed samen met room en kaas. De uitgesproken smaak van geitenkaas is helemaal een verrassend lekkere combinatie, die zorgt voor een smaakvolle soep. Dit recept voor courgettesoep met geitenkaas, pijnboompitten en basilicum brengt je even in Zuid-Franse sferen. Een goed idee voor een warme zomeravond in de tuin of op je balkon. Neem er dan ook een glaasje witte wijn bij om het plezier compleet te maken.

Ingrediënten

  • 3 flinke courgettes

  • 1 ui

  • 1 rol/stammetje geitenkaas (180 gram)

  • pijnboompitten

  • basilicum

  • 1 liter groentebouillon

  • 2 teentjes knoflook

  • peper & zout

Zo maak je het

  • Snipper de ui en doe deze samen met de twee teentjes knoflook en een beetje olie in een soeppan en bak op matig vuur.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de in blokjes gesneden courgette toe.
  • Bak het gedurende een minuut of tien tot de courgette zachter geworden is, roer ondertussen geregeld door.
  • Rooster de pijnboompitten op matig vuur in een koekenpan, zonder olie.
  • Voeg de groentebouillon toe aan het courgettemengsel en breng aan de kook.
  • Laat gedurende vijf minuten doorkoken en voeg vervolgens ongeveer tweederde van de geitenkaas toe.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer met de verbrokkelde overgebleven geitenkaas, de pijnboompitten en de basilicum.
CategorieënGeen categorie
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *