Onze tips voor accommodaties
Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk.
Waar ben je naar op zoek?
– Vakantiehuisjes in de natuur
– Campings
– Natuurcampings
– Nederlandstalige vakantieparken
– Hoteltips
Niet te missen bij een Frans ontbijt: brioche. Ik vind ze het lekkerst als ze belegd zijn met een beetje (zelfgemaakte) jam of nutella. Neem er ook een croissantje erbij en je waant je direct op een terras in Frankrijk. Het fijne is dat brioche ook nog eens verrassend gemakkelijk zelf te maken is. In Frankrijk vind je bijna zoveel soorten brioches als er streken zijn, waarbij met name de vorm van het brood verschilt. Voor dit recept kies ik voor de Brioche de Nanterre, die gewoon in een cakevorm te maken is.
In de basis heeft een brioche maar enkele ingrediënten die je vaak ook wel op voorraad hebt, zodat je het recept op ieder moment kunt maken. Er gaan namelijk alleen een paar eieren, bloem, roomboter, suiker, zout en gist in. Sommige recepten voor brioche vermelden ook melk. Je kunt het met een brioche overigens zo gek maken als je wilt, door er nog allerlei andere ingrediënten aan toe te voegen. Doe je er bijvoorbeeld ook banketbakkersroom in, dan krijg je de chinois. In Italië is de bekendste vorm van een brioche de panettone, het gevulde brood dat veel met kerst gegeten wordt.
Het deeg voor brioche moet eerst een tijd in de koelkast staan en vervolgens een paar uur rijzen. Als je ’s ochtends van verse brioche wilt genieten moet je dus wat eerder opstaan. Gelukkig blijft het brood ook wel een paar dagen goed, mits je het luchtdicht, bijvoorbeeld in een cakedoos, opbergt. Een dag van tevoren maken is dus ook zeker mogelijk. Overigens is verse brioche, net uit de oven, wel het lekkerst, want dan is het korstje perfect knapperig en het binnenste deeg zo luchtig als wat.
8
porties20
30
minutes3
uur250 gram tarwebloem
125 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden.
3 eieren + 1 ei om te bestrijken
30 gram witte basterdsuiker
6 gram zout
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk.
Waar ben je naar op zoek?
– Vakantiehuisjes in de natuur
– Campings
– Natuurcampings
– Nederlandstalige vakantieparken
– Hoteltips
Wat een lekkere brioches, die komen hier vanaf nu geregeld eens op tafel. Ik was vergeten om op hemelvaartsdag naar de bakker om croissants te gaan maar heb het dubbel en dik goed gemaakt met dit ‘zalig’ gebak.