Provence: Mooie fietsroutes door de lavendel

Het lavendelseizoen staat op het punt van beginnen! De ideale gelegenheid om de Provence in te duiken. Maar in plaats van met de auto langs de lavendelvelden te toeren, is het nog veel leuker om op de fiets te stappen, om de kruidige geuren direct op je in te kunnen laten werken. Er zijn veel fietsroutes die je door de mooiste delen van de Provence leiden.

Wanneer bloeit de lavendel?
Het gebeurt nogal eens dat je vakantiegangers verbaasd hoort verzuchten dat ze dan wel in de Provence zijn geweest, maar geen bosje lavendel gezien of geroken hebben. Dat kan dan best kloppen, want het lavendelseizoen duurt niet het hele jaar lang… Afhankelijk van de ligging bloeit de lavendel in de Provence ongeveer slechts 1 tot 2 maanden per jaar. Per streek vind je hieronder de bloeitijden van de lavendel:


Haute Provence tot aan de Verdon: Midden juni – midden juli
Tussen Luberon en Lure: Begin juli – midden augustus
Préalpes Provencales, vanaf Buëch tot aan Baronnies: Midden juli – eind augustus
Tussen de Ventoux en de Luberon: Begin juli – eind augustus
Vanaf de Drôme Provençale tot aan de Haut-Vaucluse: Midden juni – eind juli
Vanaf Vercors tot aan Diois: Midden juli – eind augustus

Fietsen!
Waar wil je beginnen? Er zijn veel fietsroutes door de lavendelvelden. Je kunt natuurlijk op de bonnefooi gewoon een eind gaan fietsen in de omgeving van de belangrijkste lavendelstreken, daarvoor is het handig als je een goede fietskaart hebt. Daarnaast zijn er op internet veel plekken te vinden met kant-en-klare routes. Verder kun je terecht bij de organisatie SNP Natuurreizen, die een aantal vakanties met fietsroutes door de Provence en Drôme aanbiedt. Klik hier voor een overzicht.

Fietsen huren
Geen eigen fietsen meegenomen? Er zijn diverse plekken in de Provence waar je fietsen kunt huren. Ook leuk: e-bikes. Een stukje minder vermoeiend, maar toch sportief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien