Privacybeleid en algemene voorwaarden

Privacy Statement Frankrijk Puur

Frankrijk Puur vindt privacy erg belangrijk. Wij waarderen het dat jij vertrouwen stelt in ons en zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen en zorgvuldig om te gaan met jouw persoonsgegevens. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen, waarom we dat doen en wat er met je gegevens gebeurt.

Frankrijk Puur verwerkt je persoonsgegevens op een manier die in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en dit Privacy Statement.

Van wie verzamelen wij gegevens?
Frankrijk Puur verzamelt en verwerkt gegevens van diverse categorieën betrokkenen. Het gaat om bezoekers van onze website en zakelijke contactpersonen.

Welke gegevens verwerken wij?
Als je de website van Frankrijk Puur gebruikt, kun je persoonsgegevens achterlaten. Dit doe je bijvoorbeeld als je een reactie achterlaat, ons contactformulier invult, je abonneert op de nieuwsbrief of iets bestelt via de website. Persoonsgegevens die je achterlaat zijn bijvoorbeeld je naam, e-mailadres en bankgegevens.

Als je een reactie achterlaat op de site, verzamelen we de gegevens die je invult in het reactieformulier, je IP-adres en de browser-gebruikersagent-string. Zo weten we welke browser je gebruikt en dat helpt ons om spam tegen te gaan.

Als je gebruik maakt van een profielfoto, kan er een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) worden gestuurd naar de Gravatar-service. Hun privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar bij je reactie.

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen, bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Waarvoor gebruiken wij je gegevens? 

Wij kunnen je gegevens bijvoorbeeld gebruiken voor het versturen van de nieuwsbrief, het afhandelen van een bestelling, het beantwoorden van vragen of het plaatsen van een reactie onder een blog.

Cookies:
Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer. Je kunt cookies verwijderen via je browserinstellingen. Op Frankrijk Puur worden functionele cookies gebruikt voor Google Analytics (voor statistieken), in de webshop (om je winkelmandje te bewaren) en in de reacties (zodat je de volgende keer je naam en e-mailadres niet meer zelf hoeft in te vullen).

Google Analytics:
Frankrijk Puur maakt gebruik van Google Analytics voor statistieken rondom het gebruik van de website. We gebruiken deze gegevens om de website te verbeteren. Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google, laten IP-adressen anoniem verwerken, ‘gegevens delen’ is uitgeschakeld en er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies.

Hoe lang bewaren wij gegevens?
Wanneer je een bestelling plaatst op onze website, bewaren wij je gegevens tot 5 jaar na het plaatsen van de laatste bestelling. Wanneer je contact opneemt via een contactformulier of e-mail bewaren wij je gegevens zolang als nodig is om je vraag of verzoek te behandelen. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je tips en informatie die te maken heeft met de inhoud van onze website. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink, waarmee je dit abonnement op ieder moment kunt opzeggen. Wanneer je je hebt afgemeld, verwijderen wij je gegevens na uiterlijk vijf jaar.

Met wie delen wij gegevens?
De informatie van websitebezoekers en zakelijke contactpersonen wordt niet gedeeld, tenzij dit nodig is om bijvoorbeeld je bestelling af te handelen of als dit uitdrukkelijk wordt vermeld (bijvoorbeeld bij onze winacties).

Hoe beveiligen wij gegevens?
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Dat betekent bijvoorbeeld dat zo min mogelijk mensen toegang hebben tot je gegevens en dat alle gegevens in een beveiligde omgeving staan.

Webshop
– Alle prijzen op de website genoemd zijn in euro’s en inclusief wettelijk vastgestelde omzetbelasting (BTW).
– Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.
– Alle op de website genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.
– Alle bestellingen worden verzonden via PostNL, bij pakketpost ontvangt men een track & trace code.
– Nadat de klant het door hem/haar bestelde artikel heeft ontvangen, heeft de klant de bevoegdheid om binnen veertien (14) dagen na de ontvangst van dit artikel, de onderliggende overeenkomst met Frankrijk Puur te ontbinden. De klant hoeft hiervoor geen reden op te geven.
– Indien de klant de overeenkomst wenst te ontbinden, dient de klant het artikel in de juiste en ongeschonden verpakking, na overleg met Frankrijk Puur, terug te sturen naar het adres van Frankrijk Puur. De klant dient in dit geval zelf de kosten van en het risico voor het verzenden te dragen.
– Eventuele reeds door de klant gedane betalingen worden zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen veertien werkdagen nadat Frankrijk Puur het geretourneerde product heeft ontvangen, op de bankrekening van de klant teruggestort.

Vragen, opmerkingen of klachten?
Je kunt ons op elk gewenst moment via info@frankrijkpuur.nl vragen aan te geven welke gegevens wij van jou verwerken. Daarnaast kun je op elk gewenst verzoeken je gegevens aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen.

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over dit Privacy Statement of de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan, kunt je altijd contact met ons opnemen of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Frankrijk Puur is een uitgave van Martijn Joosse Media:
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen

info@frankrijkpuur.nl

Aanpassen
Frankrijk Puur heeft het recht dit Privacy Statement op elk gewenst of noodzakelijk moment aan te passen. Het meest actuele Privacy Statement is altijd via de website te bekijken.

Versie: november 2020

 

Op deze website gebruiken we cookies, kleine bestanden waarmee informatie op je computer wordt bewaard en die uitgelezen kunnen worden door de website die ze plaatst. In ons geval gaat het om functionele cookies, cookies voor analyse en cookies voor advertentieweergave. Door het toestaan van deze cookies heb je een betere gebruikservaring op de website en stel je ons in staat om je zo goed als mogelijk te bedienen van informatie over Frankrijk. Cookiebeleid