P

Prijsvraag: 5 jaar Frankrijk Puur

Frankrijk Puur bestaat 5 jaar! En we hebben een leuke actie om dat te vieren. Wil je kans maken op een pakket met heerlijke Franse producten (denk aan: wijn, olijfolie, paté, jam) ter waarde van € 55,- en ons pas uitgebrachte boek Frankrijk Puur? Lees dan snel verder hoe je mee kunt doen aan deze prijsvraag!

Update: Gefeliciteerd Andrea Soudant! Met jouw leuke reactie over je reis naar Corsica heb je het prijzenpakket gewonnen!

Op 1 december 2014 registreerde ik de domeinnaam FrankrijkPuur.nl. Ik had het idee om mijn ervaringen, tips en foto’s te delen op een blog over Frankrijk. Wat begon als hobby groeide uit tot een bedrijfje waar ik nu samen met Marita vrijwel iedere dag weer met veel plezier aan werk. We doen het omdat we Frankrijk een supermooi land vinden, maar ook omdat we jou als volger willen helpen met het vinden van leuke bestemmingen. 

5 jaar bestemmingen

Voordat ik Frankrijk Puur begon, ging ik al regelmatig naar Frankrijk toe. Maar nadat ik in 2016 mijn eerste persreis naar de Auvergne maakte begon de website serieuzere vormen aan te nemen en ging ik, alleen of samen met anderen, nog vaker naar Frankrijk op zoek naar nieuwe bestemmingen. De Provence , Dordogne , Bretagne , Normandië , Franse Alpen , Languedoc en steden als Amiens , Toulouse , Nice en Parijs , stuk voor stuk prachtige bestemmingen die ik voor m’n reisblog Frankrijk Puur beter heb leren kennen. En de afgelopen twee weken nog kwamen daar de Elzas en Morvan bij. Helemaal mooi is dat ik vorige maand ook een eerste boek kon uitbrengen, uiteraard ook onder de titel Frankrijk Puur .

Hoe kun je winnen?

We worden heel blij van alle reacties die we dagelijks ontvangen, via social media en e-mail. Veel mensen blijken wat aan onze tips te hebben gehad tijdens hun reizen door Frankrijk. Heb jij al eens een bestemming bezocht naar aanleiding van een blog van ons? We zijn benieuwd naar jouw ‘Frankrijk Puur’-ervaring. Laat ons weten welke bestemming (dorp, stad, streek, wandeling of bezienswaardigheid) jij hebt ontdekt naar aanleiding van een van onze blogs, en wat je ervan vond. Schrijf je ervaring als reactie onder deze blog. De leukste inzending belonen we met een fijn pakket Franse producten ter waarde van € 55,-. en ons boek Frankrijk Puur. Je kunt meedoen tot 5 december 23.59 uur. 

CategorieënGeen categorie
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

  1. heimwee. Veel van jou tips schrijft:

   Ik heb alleen maar heimwee. Ik heb veel van jou blog voorbij zien komen en dacht ik er met heimwee aan terug omdat ik er ben geweest. Het is en blijft mijn favoriete land. Landschap zo verschillend en allemaal mooi. Dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. En de Fransen zijn wel leuk en sociaal, ik heb positieve ervaring waar ze mijn hulp hebben geboden, maar oom gewoon gezellige spontane contacten.
   Netty

  2. Margot Quist schrijft:

   Hoi Martijn,

   Wij houden van Frankrijk! Al jaren kijken we op onze tochten altijd even of jij er iets over geschreven hebt en zo ontdekten we vele pareltjes! Mijn favoriet is Vézelay, de kerk van Maria Magdalena.
   Mede daardoor hebben wij gezocht naar, én gevonden, een prachtig domaine in Saint Honoré les Bains, waar we een prachtig voormalig kindertehuis hebben verbouwd in een B&B met 5 kamers. En we mogen er zelf ook heel graag verblijven.
   Dank je wel, en ga vooral zo door. Je maakt heel veel mensen gelukkig met je teksten!
   Margot

  3. Els Soeteman schrijft:

   Hallo Martijn, al vele jaren gaan wij naar Frankrijk. Vaak wel zuidelijk omdat we graag kamperen met mooi weer. Ik zie vandaag opeens deze site voorbij komen. Nooit eerder gezien. Voor alles is een eerste x. We gaan zeker jou tips lezen en wellicht ook gebruiken. Natuurlijk winnen we dat pakket ook graag. Fingers crossed
   Els Soeteman

 1. Mirjam schrijft:

  Hallo Martijn, na een stukje op jullie site over stedentrips in Frankrijk, stond het voor ons vast; we moeten naar Marseille. Iedereen zei : “gaan jullie daar naartoe? Die vieze oude stad, vol criminaliteit?”. Wat een vooroordelen, we hebben echt genoten van deze prachtige, sfeervolle stad! Zonder jullie “duwtje in de rug” hadden we vast niet gegaan, dus heel erg bedankt daarvoor!

  1. Pieter Langenberg schrijft:

   Vorig jaar wilde ik samen met vrouw en onze pasgeboren dochter een klein reisje maken hier in de buurt. Ik woon in de Bourgogne, maar door Frankrijk Puur kende ik de omgeving beter dan mijn Franse vrouw. Het is uiteindelijk een lang weekend Annecy geworden met als mooie, onbekende verrassing ook de Gorges du Fier.

 2. E. Wijkhuijs schrijft:

  Ben fan van jullie Blog. Als vervent frankrijk gamger wordt ik graag geinspireerd. En dat doet jullie blog mij zeker. Omdat wij altijd gewoon naar Frankrijk rijden en nooit reserveren heb ik nooit een beeld waar we precies uitkomen tijdens onze vakantie. En vaak lees ik bij thuiskomst wat ik wel of niet gezien heb in de streken waar we geweest zijn. Nu met het internet op vakantie pak ik de blog er vaker bij en loop ik iig niet meer achter de feiten aan. Afgelopen herfst vakantie de opaalkust bezocht. O.a. Cap griz en cap blanc.. ook weer veel gehad aan de info ik de site.
  Heerlijk. En zo lezend krijg ik weer heimwee en kan niet wachten dat ik weer dit prachtige land mag bezoeken.

 3. Boulaert Cathy schrijft:

  Naar Amiens kun je met de « train », wij gingen met de « voiture » ! Het is een «visite » waard, de kathedraal “une vraie pointure” ! Eten op “le Quai Bélu”, “ficelle Picarde” wat zeggen ze me nu ? Wij hebben er alles ontdekt met de tips “de la France Pure” ! 😉

 4. Hilly de Jong schrijft:

  Door jullie blog zijn wij op zoek gegaan naar de Dordognestreek.
  Altijd al over gehad dat we deze kant van Frankrijk nog ern keer willen bezoeken.
  Ik heb alles opgeschreven en hoop het komende zomer te gaan ontdekken.
  De camping is geboekt en het zou mooi zijn als ik in mn tuinstoel aan de rivier van jullie boek kan genieten met al die Franse produkten 🎉🎉🎉

 5. Heleen Bruggeman schrijft:

  In 2010 ben ik bij Domaine de Marotte in Carpentras een zomer druiven wezen plukken. Sindsdien kom ik daar graag terug. Waar meiden van mijn leeftijd met vriendinnen naar luxe oorden op vakantie gingen, ging ik veel liever alleen met de auto naar Zuid Frankrijk. Ik sliep dan in Vaison la Romaine in hotel La Fete. Op dinsdag ochtend is daar een heel grote markt. Door jouw blog kwam ik zo ook in Crestet. Als ik me goed herinner was het een heel steil weggetje omhoog. Je gaf aan dat er nog weinig toeristen kwamen. Zo weinig dat het bijna spookachtig voelde… Daarna heb ik de bewoonde wereld maar weer opgezocht en na een paar dagen alleen Frans te hebben gesproken ben ik naar Daan en Elvira van Dijkman gereden in Carpentras…. en als ik gelijk even reclame mag maken, daar kun je heerlijk genieten van een pique-nique tussen de wijngaarden….

  Ps. Heb je al een blog over het Oker gebergte? (Of heb ik deze gemist?) Zo niet, zeker de moeite waard daar eens langs te gaan!

 6. Ben van de Pavoordt schrijft:

  Wij zijn op zoek gegaan naar de sporen uit de Roeminse tijd in Vireux, mooie wandeling/klim vanuit Vireux, een aanrader en zo dichtbij.

 7. Marike de Valk schrijft:

  Hallo Martijn en Marita,

  Al sinds mijn 5e kom ik bijna jaarlijks voor kortere en langere vakanties in Frankrijk. Soms verschillende keren per jaar. Ik heb het niet bijgehouden, maar gezien het feit dat ik nu 65 ben, zou het mij niet verbazen als ik Frankrijk al wel 60 keer bezocht heb in allerlei regio’s.
  Ik kan niet meer terughalen hoe ik op de site van Frankrijk Puur terecht kwam, maar in ieder geval schreef ik me in voor de nieuwsbrief. Op 10 mei 2017 kreeg ik een nieuwsbrief met een prijsvraag. Er viel een vakantieweek in een villa in de Franse Dordogne te winnen! Ik liet me verleiden, deed mee aan de prijsvraag en verloor. Naar het leek. Want zoals alle prijsvragen ging het om het opbouwen van een netwerk voor een mailinglijst. En zo vond ik al gauw de mailtjes van France Comfort in mijn inbox. We waren echter fervente kampeerders, dus vakantiehuizen vonden wij veel te duur.
  Totdat we langzamerhand onszelf te oud vonden worden voor ofwel te warme ofwel te vochtige nachten in onze vouwwagen. Onze eerste voorzichtige gedachten over het huren van een huis vielen afgelopen jaar samen met een mail over forse lastminute kortingen van France Comfort. We werden enthousiast en boekten meteen drie weken op drie verschillende parken. Alle drie met zwembad. Het park dan, niet de door ons gehuurde huizen, hoewel dat ook zou kunnen. Eén huis stond in Poitiers Charente, één in de Dordogne en één in de Lot. Gemiddeld 700 euro per week all in, in omvang variërend van 75 t/m 120 m2, met steeds twee of drie slaapkamers. Dus er konden ook nog kinderen met kleinkinderen komen logeren! Niet gek voor de laatste drie weken van augustus, vonden wij. Oké, veel duurder dan kamperen op de campings, die wij gewend waren, maar de luxe en het comfort waren inderdaad geweldig. Eén huisje vonden wij iets minder, maar nog steeds ruim voldoende.
  We waren zo enthousiast dat we afgelopen oktober nog een park gingen uitproberen, ditmaal aan de Cote d’Azur. Ook deze keer niets dan lof, zowel qua accommodatie als qua lastminute-prijs.
  Het moge duidelijk zijn: wij hebben via Frankrijk Puur voor de komende jaren onze accomodaties gevonden. En daarmee toen weliswaar een prijsvraag verloren, maar de nodige last minutes gewonnen!

 8. Andrea schrijft:

  Bonsoir,

  Je verslagen van Corsica, de foto’s en met name de boottocht door Scandola met de Pass’partout, lieten mij heerlijk wegdromen bij de bestemming die boven aan mijn lijstje vond, maar die prijstechnisch (als docent kan ik alleen in het hoogseizoen op reis) op een speciale gelegenheid liet wachten. Toen mijn vriend op zijn knieën ging, wist ik meteen waar onze huwelijksreis naartoe zou gaan! Precies rond die tijd kwamen jouw verslagen online, van Calvi tot de wandeling naar Lac Nino, ik heb ze allemaal geprint en gebundeld voor onze huwelijksreis. Wij zijn op basis van de blogs lijstjes gaan maken van de bestemmingen die we in de zomervakantie wilden zien en van daaruit vluchten en appartementjes gaan zoeken. Twee absolute hoogtepunten die we dankzij de site ontdekt hebben, zijn Lac de Nino en Girolata. De wandeling was met de zomerse temperaturen zwaar maar elke liter zweet waard en dankzij jouw blog over Girolata hebben wij de Pass’Partout online geboekt, zodat we niet alleen zeker waren van een plekje, maar ook van een goede bootmaatschappij. We hebben er weken naar uit gekeken en het was nog mooier dan je foto’s en verslagen al deden vermoeden. De map met alle blogs en verzamelde wandelingen ligt nu klaar voor onze ouders die ook erg nieuwsgierig zijn geworden naar het eiland. Zo zal je blog dus wederom meereizen naar het île de la beauté!

 9. Elly schrijft:

  Dankzij Frankrijkpuur heb ik de Herault voor de 2e keer herontdekt. Ik kwam hier als kind voor het eerst, bijna 50 jaar geleden. Cap d’Agde was een mooie zwemplek, het eerste hotel moest nog gebouwd worden. Het binnenland niet ontdekt door toeristen. We hadden Lac Salagou en Cirque de Moureze voor onszelf. 15 Jaar geleden was de 1e herontdekking met man en kinderen. Zwemmen in de Orb bij Roquebrun, wandelingen op de Caroux. Het artikel over de Voie verte tussen Mazamet en Bedarieux deed ons besluiten deze zomer de streek weer op te zoeken. Wat blijft het hier toch prachtig, en vanaf de fiets weer vanuit een heel ander oogpunt. Volgende vakantie wéér! Dank je voor de tip, Martijn.

 10. Antje de Vries schrijft:

  Afgelopen zomer, na altijd gezegd te hebben dat het weer te wisselvallig is daar, toch na tientallen jaren weer naar Bretagne geweest. Jouw enthousiaste beschrijvingen maakten ons toch weer nieuwsgierig naar dit stukje Engeland in Frankrijk.😃 Want de Bretonnen voelen zich echt niet Frans.
  Geweldig weer hadden we dus ook dit keer niet, maar wat hebben we genoten! En de woeste weersomstandigheden gaven de mooie kusten (noordkant) een extra dimensie.

 11. Patty Jansen schrijft:

  In mei ga ik altijd naar Occitanie en aangezien ik hier al vele jaren kom is het soms lastig om nieuwe plekjes te ontdekken. Zo blijf ik Carcassonne een geweldige stad vinden, maar ben er al zo vaak geweest dat ik wel eens wat anders in die omgeving wilde zien en dankzij dit blog kwam ik in het katharen-stadje Minerve terecht. Een pittoresk dorpje met geplaveide straatjes gelegen in de Gorges du Brian et tussen de wijngaarden en olijfboomgaarden. Voor de geschiedis van Minerve heb ik me tot het lokale VVV-kantoor gewend waar ze een beschrijving voor mij hadden en een wandeling. Ik heb genoten van mijn bezoek aan Minerve en ook heb ik in de kloof heb gewandeld die uitgesleten is door de rivieren Brian en Cesse en de natuurlijke bruggen gezien. Een super tip van Frankrijk Puur !!!

 12. Fred schrijft:

  Frankrijk is als het amezone gebied,steeds weer ondek je iets waar van je zegt hier wil ik wonen, en dan zie je weer wat anders, je kan haast geen keuze maken, maar als je zou willen hier te gaan wonen, zo als ik al 20 jaar, in de ardeche waar ik en mijn vrouw les hebben gegeven in beeldhouwen schilderen boetseren, moeten we nu ons huis verkopen om dat het voor ons tweetjes nu te groot is om hier te blijven wonen we geven nu geen les meer daar zijn we te oud voor, daar om zoeken we nu een huis plein pieds we hoeven nu geen cursisten meer te herbergen Het huis is zeer geschikt voor chambres d’hotes ,en gites verhuur.

 13. Hilde schrijft:

  Gefeliciteerd! Ik heb nog geen Franse plaatsen ontdekt dankzij jou, maar wel een Frans winkeltje in Breda! Kan namelijk wegens ziekte tijdelijk even niet naar ons favo land, maar dat komt wel weer! Wilde heel graag tips over de Elzas, ik zag al vanalles op instagram afgelopen tijd. Ben erg benieuwd naar het boek! Of ik nu ‘win’ of niet, hopelijk blijven jullie zo actief en gaan jullie alle regio’s nog toevoegen. Plus Franse dingen in NL blogs blijven ook leuk. Succes samen!

  1. Robin schrijft:

   Beste Hilde, sowieso een keer de Elzas bezoeken! Dat is een heel ander stukje Frankrijk met een eigen micro-klimaat; de Vogezen vangen veel regen af. De streek is welvarend en de stadjes en steden schitterend. Het uitzicht op of vanaf de wijngaarden super en het maakt eigenlijk niet heel veel uit waar in de Elzas je je bevindt, alleen het oostelijke deel vond ik wat saai. Dat is vruchtbaar, zonnig en vochtig landbouwgebied. Vlak en grootschalig. Maar wel weer met uitzicht op zowel Vogezen als Zwarte Woud.

 14. Madelon schrijft:

  Vorig jaar ontdekte ik je blog, en insta met de supermooie foto’s. Afgelopen zomer waren we voor het eerst in Italië, wilden de kinderen graag. ’volgend jaar maar weer ‘gewoon’ naar Frankrijk mam’ – de vraag is nog even waar. Zelf ga ik al mijn hele leven naar Frankrijk, vroeger met mijn ouders kamperen, later zelf op internationale vrijwilligersprojecten (Auvergne, Midi-Pyrenées, Drome, Alpen), daarna met vrienden en man, ben zelfs in Frankrijk ten huwelijk gevraagd!
  In de zomer van 2018 waren we in de Alpes Provençales, net onder Seyne. Ik vond het er heerlijk: de eenvoud, de natuur, de rust, het wandelen. Dát willen we meer, en ik hoop dat je boek ons daar bij kan inspireren.
  Ik heb dus nog geen ervaring met jouw tips, maar zou die graag opdoen! ik neig naar Les Ecrins of Vercors – door jullie mooie foto’s dit jaar. Of eerst de Alscace….we gaan het zien!

 15. jacky schrijft:

  Goedemorgen, Wij zijn meerdere malen in St Malo geweest, diverse Bretonse andere dorpen bezocht, ook Normandie Etretat, Honfleur, Deauville bezocht met de tips van Frankrijk Puur, afgelopen jaar voor het eerst naar Italie geweest ook heel mooi, op de terugweg via de Provence voor een korte stop in een prachtige chambre d’hotes, maar wat mis ik de Franse woeste kust, ik kwijl bij de verhalen, de mooie platen en de nieuwe tips…

 16. Annet schrijft:

  Wij waren al vaak in Frankrijk, maar nog nooit in het zuiden. Nu we buiten het hoogseizoen gaan kamperen, leek het ons tijd worden om lager dan Lyon af te zakken. Het zou de Provence worden, maar waar? Via FrankrijkPuur las ik over de Gorges du Verdon. Dat leek me geweldig. En dat was het. We hebben gevaren door de kloof en gewandeld langs de kloof. We genoten van het intens blauwe water van het Lac de Sainte Croix en waren heerlijk toerist in Moustiers de Sainte Marie. Met een paar uurtjes rijden waren we aan de Middellandse Zee en keken onze ogen uit in St. Tropez. In juni staat er nog veel in bloei en de geuren zijn bijna bedwelmend. Mede door de tips van Martijn zijn wij goed terecht gekomen in Frankrijk. Maar het is meer. Het laatste verslag over de Elzas en de Morvan roept weer zoveel herinneringen op. Ook daarvoor kijk ik regelmatig op frankrijkpuur.nl.

 17. Wil Hamerslag schrijft:

  We hebben door jullie blog een geweldige tijd gehad in Toulouse. Via de stadswandeling kwamen we bij de leuke markthallen, het prachtige Musee de Augustins en ook hebben we langs het Canal du Midi gefietst.
  Geinspireerd door de mooie foto”s zijn we naar Saint Emilions geweest: eerst in het pitoresque stadje wijn geproefd en gekocht. Daarna een prachtige wandeling langs de wijngaarden gemaakt.
  ieder keer met het lezen van jullie nbieuwe blog, krijg ik weer zin in een volgende vakantie

 18. Robin schrijft:

  Deze zomer gingen we niet naar Frankrijk. De westkust van Zweden en het Oslofjord hadden de eer. Het was een heerlijke vakantie met geweldig weer, prachtige campings, schilderachtige havenstadjes. Maar ik miste toch iets….iets Frans….
  Vroeger ging ik met mijn ouders vaak naar Frankrijk; Skiën in de voorjaarsvakantie, met de caravan in de paasvakantie, fietsen in de zomer en weer met de caravan in de herfstvakantie. Ik heb wel eens verzucht; “Gaan we nu wéér naar Frankrijk?”.
  Na een jaar afwezigheid ga ik komend jaar minstens drie keer naar Frankrijk, met mijn gezin. Eerst skiën vanuit Praz Sur Arly (het midzomerse Fête Médiéval niet overslaan!). Dan in de meivakantie toch maar weer een keer de Vogezen in om te wandelen vanaf de camping bij Gérardmer, en dan één of twee dagen met de auto even de Elzas in (Ribeauvillé, Riquewihr, Schlumpf collectie in Mulhouse?). En in de zomer laten we ons verrassen van onze stemming van het moment (Alpes Maritime, Massiv Central, Pyrrenées, of toch maar stabieler weer opzoeken in lager gelegen gebieden, een parel als Saint Flour weer eens bezoeken?) en van de ongelooflijk aanstekelijk gebrachte tips en impressies op dit blog en in het boek.
  Misschien dat we in de herfst……

 19. Baeckelandt benny schrijft:

  Naar aanleiding van je blog hebben we dieppe,honfleur en de kleinere dorpjes bezocht,van alles genoten en was nieuwe ervaring voor ons in Frankrijk.wandelingen gemaakt,lekker fruit de mer gegeten en verder veel plezier gemaakt.Ook interresante foto’s genomen,kortom een prachtige week achter de rug.

 20. Marian peters schrijft:

  Het is altijd weer de vraag waar gaan we dit jaar naar toe. De blogs helpen zeker om een goede keuze te maken. We maken een keuze na aanleiding van jullie blog en meteen een lijstje erbij wat we daar moeten gaan zien en beleven. Dit jaar staat het voor ons onbekende Normandië op de verlanglijst . Maar het lijstje is al klaar. Thuis al genieten. En zeker niets vergeten te bezoeken. Geniet van alle blogs. Of we er nu ooit komen of niet. En herkenning van gedane reizen is ook leuk.

 21. Kim schrijft:

  Pff hoe vaak heb ik al Google Maps of Google geopend nadat ik weer een geweldige foto zag op Instagram. Niet bij te houden.
  Verslaafd aan Frankrijk en dit geef ik ook door aan mijn twee zoontjes.
  In de meivakantie willen we naar Elzas. En toevallig gingen je laatste blogs hierover… Kijk nu al uit naar Colmar, genieten van het zonnetje, en genieten met ons gezin.

 22. Emiel schrijft:

  Na aanleiding van de heerlijke plaatjes op jullie Instagram pagina, hadden wij besloten om na een aantal jaar weer naar Frankrijk op vakantie te gaan na een paar jaar vreemd gaan met Italië en Spanje. We besloten Toulouse als centrale uitvalbasis te nemen een stad die wij niet goed kende maar door de artikelen op jullie site besloten we te gaan en waren we gelijk verkocht door de bezienswaardigheden en de geweldige restaurants echt een super leuke stad. Ook voor de uitstapjes lieten we ons inspireren door de site zo zijn we een dagje naar Carcassonne waar we de tip opvolgde om vroeg te gaan waardoor we alles in alle rust konden zien en het pas druk werd toen wij weer weg gingen. Ook zijn we naar Auch geweest om de stadswandeling die op jullie site stond te doen Auch een stadje waar we zonder jullie artikel waarschijnlijk niet naar toe zouden zijn gegaan. Dus ongeveer heel onze laatste vakantie hebben we gedaan aan de hand van jullie artikelen en is het aan jullie te danken dat onze liefde voor Frankrijk weer terug is en volgend jaar gaan we weer naar Frankrijk!

 23. Marianne Amsen schrijft:

  sinds kort zijn we Frankrijk aan het (her)ontdekken, samen met mijn nieuwe partner vaak naar Italie gegaan. Maar sinds twee jaar naar Frankrijk omdat we zien dat het ook een super mooi land is waar we nog veel (moeten) gaan ontdekken.

 24. Jari schrijft:

  Wij hebben deze geweldige site pas ontdekt. We hebben dus verder nog geen ervaring van uw website we zijn ons aan het inlezen. We willen komende zomervakantie naar Vendéé. We genieten van alles wat we lezen op uw site. Dank u wel

 25. Ria schrijft:

  Ook wij bezoeken al jaren Frankrijk: de Loirestreek, Normandië, Bretagne, Elzas, Vogezen, Jura en afgelopen zomer de Dordogne. Aanstaand jaar zou ik graag een tip van je volgen, namelijk naar de Zwitserse fietsroute in Normandië. We hebben heel veel aan je tips. En boeken zijn onze grote hobby.

 26. elisabeth maria martina schrijft:

  wat een geweldig gebaar, veras ons maar met dit heerlijke exemplaar, verrukkeliojk cadeau voor ons huwelijk van 45 jaar #duimenmaar

 27. Mirèle schrijft:

  Frankrijk trok mijn aandacht niet….totdat ik besloot om naar Nice te te gaan en andere steden erom heen….Ik was onder de indruk,,,,,ben benieuwd naar andere plaatsen…

 28. Gerard van Beek schrijft:

  Ten eerste Gefeliciteerd met jullie erg leuke site met als gevolg het boek Frankrijk Puur!
  Dankzij jullie site zijn we anders tegen sommige delen en plekken van Frankrijk aan gaan kijken (al ca. 40 jaar Francofiel en sommige jaren meerdere vakanties in Frankrijk) en dat is verrassend. Zo ook tegen de Auvergne waar we vaak langs of gewoon dóór reden zonder uitgedaagd te wirden om er eens te stoppen of langer te blijven. De begeestering waarmee jullie de dorpjes, attracties, wandelingen beschreven hebben ertoe geleidt dat we in 2018 toch maar eens richting Puy Mary moesten gaan. Dat hebben we geweten! Groot deel van de vakantie hebben we erover gedaan om, éénmaal voorbij Clermont Ferrand, er te komen. Oorzaak: teveel mooie stekjes waar we wat langer zijn gebleven, met als voor ons het hoogte punt letterlijk én figuurlijk de Mont Dore e.o.. Wat een prachtige wandelingen hebben we daar gemaakt op de Puy maar ook rondom het stadje! Prachtig! Afgelopen jaar rond Chamonix en de Jura gebivakkeerd, ook prachtig!! Maar komend jaar weer de Auvergne verder ontdekken!
  Nogmaals bedankt voor de mooie inzichten in Frankrijk puur maar vooral Frankrijk Anders 😎 ! Succes met jullie site, ik blijf volgen!

 29. Jelle schrijft:

  Ik heb Frnakrijk Puur nog niet zo lang geleden ontdekt. Het viel mij als rasechte Frankrijkganger (de laatste 15 jaar, in totaal ongeveer 52 weken in Frankrijk verbleven) meteen op dat ik al veel dezelfde plekken als jullie heb bezocht. Toch zijn er nog een heleboel regio’s/steken die ik nog niet ontdekt heb. Hiervoor ga ik in de toekomst zeker nog meer dan nu de site + het instagramaccount in het oog houden. Mijn 2 volgende Frankrijktrips liggen ondertussen al vast. In april een weekje Parijs en in juli een minirondreis van 26 dagen naar o.a. Jura, Provence en Bourgogne. Keep up the good work! En aub nieuwe dingen blijven posten. Vooral die kleine, charmante, eeuwenoude intieme dorpjes spreken mij mateloos aan!

 30. Josien schrijft:

  Vorig jaar zijn we na het lezen van je blog over de Franse Ardennen daar naar toe geweest.
  We hadden prachtig weer en hebben veel plekjes bezocht die je had beschreven. Een voordeel is ook dat het maar een paar uur rijden is. Zonder jouw beschrijving hadden we het nooit uitgekozen. Ik kan het zeker aanraden.

 31. Will schrijft:

  We gingen ieder jaar naar Zuid Frankrijk, eerst met de camper en later altijd met de caravan of in een stacaravan.
  Veel bestemmingen heb ik gevonden op de site Frankrijk Puur en dat pakte altijd goed uit. Bijna altijd de zuid kust.
  Veel getrokken met de camper van camping naar camping, maar ons doel was altijd het zuiden.
  Als je van liefde mag spreken, ja… dan ben ik verliefd op Zuid-Frankrijk.
  Tegenwoordig blijven we dichter bij huis en zijn we nog wel eens een keertje naar Parijs geweest, maar blijven nu liever in Nederland.
  De reden daarvan is, dat ik door mijn ziekte(Herseninfarct) niet meer zo ver wil reizen.
  Dat is mij te vermoeiend.
  De Herseninfarct kreeg ik een dag nadat we terug waren van een heerlijke vakantie aan de Côte d’azur . We hadden op de terugreis een paar dagen doorgebracht in Disneyland. Bij thuiskomst ging het mis.
  Ben gelukkig redelijk goed herstelt en geniet weer van alles.
  Heel graag doe ik mee voor het heerlijke Franse productenpakket, om de smaak van Frankrijk weer eens te proeven.
  Daar ben ik wel aan toe.

 32. RENILDA VRIJSEN schrijft:

  beste martijn
  wij zijn vorig jaar naar de vendee geweest
  begonnen in t zuiden van deze streek en zo omhoog tot aan de loirestreek
  eind mei ,begin juni
  wij hebben geluk gehad 3 weken mooi weer te hebben gehad
  hier heb je een fietspad langs de volledige kustlijn
  zalig ,de moeite om te ontdekken
  zoals heeeel frankrijk ,natuurlijk

 33. Paul Gielen schrijft:

  Beste Martijn,
  (Ik weet het, het is net te laat om deel te nemen aan de prijsvraag: 5 jaar Frankrijk Puur, maar ik had een vraagje.)

  Om de 4 jaar (vanaf mijn 60ste) nodigen Anne en ik onze kinderen (3), hun partners (3) en kleinkinderen (5) uit om samen (13) gedurende 1 week van ‘La Douce France’ te genieten. Zo waren wij reeds in Saint-Rémy-de Provence en in Aups. Wat een fijne vakantie ! En telkens vonden wij een ‘Mas’ of een ‘Bastide’ om al dat volkje onder te brengen :-).
  In juli 2020 trekken wij naar de Aude en ik heb voor ‘Le Domaine de Fount Estremiero’ in Castans (zo’n 34 km boven Carcassonne) gekozen om allen samen terug een héél leuke week van te maken.
  Ik ben nu volop bezig ons verblijf uit te stippelen: ‘L’Aude: jour après jour’, en door heel regelmatig uw blogs te lezen (ik ben al méér dan 1 jaar lid van ‘Frankrijk Puur’), vroeg ik mij af of u of één van uw volgers de Aude reeds had/hadden verkend?
  Alvast dank voor uw tips !
  Vele groeten,
  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *