9 podcasts om online Frans te leren

Luister je graag podcasts en wil je graag Frans leren? Dat kun je prima combineren! Of je pas een beginner bent en op zoek bent naar een survival kit Frans op vakantie, of al aardig woordje spreekt en op zoek bent naar verdieping: er is voor ieder niveau wel een podcast om Frans te leren. Wij verzamelden negen podcasts voor je die te beluisteren zijn op Spotify of via Apple Podcasts.

Beginners

Le français illustré (Spotify)

Duur per podcast: 3-4 minuten

Er zijn weinig tot geen Nederlandse podcasts online waarmee je Frans kunt leren, maar Jérôme, de stem achter Le français illustré, is een Fransman in Nederland. Zijn Franse lessen worden normaal altijd voorzien van afbeeldingen en in zijn podcasts lost hij dat op door woorden te illustreren met geluiden.

Ga naar de podcast

Learn French by Podcast (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 10-20 minuten

Deze podcast is geschikt voor beginners, maar er worden al direct in de eerste aflevering korte gesprekjes gevoerd en toegelicht. Tussen de regels door leer je de grammatica van het Frans. Is iets niet duidelijk, dan kun je PDF-jes downloaden met aanvullende informatie.

Ga naar de podcast

FrenchPod101 – Learn French: French Survival Phrases (Spotify, Apple Podcast)

Duur per podcast: 3-6 minuten

Ben je alleen op zoek naar wat Franse uitdrukkingen om je vakantie te overleven, dan kun je prima uit de voeten met deze podcast. Aan iedere uitdrukking of zin wordt een podcast van ongeveer vijf minuten gewijd, waarin vooral de nadruk wordt gelegd op uitspraak.

Ga naar de podcast

Learn French in Your Car (Spotify)

Duur per podcast: 2-10 minuten

Met deze podcast Frans leren voor beginners ben je wel even zoet, want er staan meer dan honderd lessen online. Natuurlijk kun je deze podcast ook luisteren als je niet in de auto zit. Na ieder wordt en elke zin volgt er een korte pauze, zodat je zelf ook kunt oefenen met Frans spreken.

Ga naar de podcast

Français avec Pierre (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 8-12 minuten

Bonjour les super étudiants! Met zo’n enthousiaste begroeting heb je direct motivatie om te beginnen. We noemden Français avec Pierre ook al in ons overzicht met gratis online cursussen Frans, want naast een podcast kun je hem ook volgen op zijn website, via Facebook en Instagram. De oude podcasts zijn gericht op beginners en worden per aflevering uitdagender.

Ga naar de podcast

Gevorderden

Duolingo French Podcast (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 18-25 minuten

Ook de bekende app Duolingo heeft een podcast om Frans te leren. Aan de hand van waargebeurde verhalen verbeter je je taalvaardigheid. De verhalen worden verteld in het Frans en in het Engels voorzien van context. Er wordt niet specifiek ingegaan op zinsdelen of spreken, dus deze podcast is vooral geschikt voor meer woordenschat en luistervaardigheid Op de website van Duolingo kun je de uitgeschreven tekst vinden.

Ga naar de podcast

Coffee Break French (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 15-30 minuten

Wil je een podcast waarbij je direct meer leert over Frankrijk en de Franse cultuur? In Coffee Break French hoor je iedere aflevering een verhaal over typische Franse cultuur of bestemmingen, zoals raclette, het festival in Cannes of de taal van Bretagne. Daarnaast leer je meer over Franse uitdrukkingen en bijzondere woorden. Hoewel de omschrijving aangeeft dat je deze podcast ook als complete beginner kunt luisteren, vind ik de afleveringen meer geschikt voor gevorderden. Er wordt redelijk snel gesproken en er wordt van je verwacht dat je al een redelijke woordenschat hebt. De podcast gaat ook in op interessante Franse cultuur en uitdrukkingen.

Ga naar de podcast

News in Slow – French (Spotify, Apple Podcasts)

Duur van de podcast: 5 minuten (samenvatting), 30 minuten (geheel)

Je Frans verbeteren en tegelijkertijd op de hoogte blijven van het nieuws? Dat kan met de podcast News in Slow. Als je de hele aflevering op hun website wilt beluisteren moet je daarvoor betalen, maar op Spotify en Apple Podcasts staan gratis samenvattingen van wat er in de podcast besproken wordt. Ook hiermee kun je je vocabulaire rondom de actualiteit al vergroten.

Ga naar de podcast

Apprendre les proverbes avec Julien & Julien (Spotify, Apple Podcasts)

Duur van de podcast: 2-3 minuten

In deze podcast leer je Franse spreekwoorden en uitdrukkingen met het duo Julien en Julien. In iedere aflevering komt een nieuwe uitspraak aan bod, zoals Avec des si, on mettrait Paris en bouteille of Une hirondelle ne fait pas le printemps. Dus is je woordenschat inmiddels redelijk op peil en wil je meer van de Franse taal leren? Luister dan naar deze podcast.

Ga naar de podcast

We verzamelden ook de beste online cursussen om Frans te leren.

Hoi! Ik ben Marita, en geef je op Frankrijk Puur graag tips over de mooiste plekken in Frankrijk. Het land verrast me steeds weer door haar veelzijdigheid, voor spectaculaire natuur en bijzondere dorpen hoef je helemaal niet naar het einde van de wereld.

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Nederlandstalige vakantieparken
- Hotels of chambres d'hôtes

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Populair in de webshop

 • Vanaf: 25,00

  Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

  Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

  Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper. Tweede druk! (juli 2021)

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via Libris-boekhandels, Standaard Boekhandel of Bol.com bestellen.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden 

  Bestel het ebook er bij en krijg 15,- euro korting!

 • Vanaf: 24,99

  50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken. 

  Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via de boekhandel of Bol.com aanschaffen.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden

  Bestel het ebook er bij en krijg 7,50 euro korting!

 • 1,00

  Wil je iemand een fijne verjaardag toewensen? Stuur dan dit kaartje met Joyeux Anniversaire. Natuurlijk kun je deze ansichtkaart ook gebruiken om je interieur mee op te vrolijken, doe ze in een leuk fotolijstje of plak ze aan je muur.

  Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

 • 5,00

  In deze reisgids helpen we je op weg om deze bijzondere stad zelf te verkennen. We geven tips voor bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen op basis van onze eigen ervaringen, met onder meer een uitgebreide rondwandeling door de wijk Le Marais. Natuurlijk komen de bekendste bestemmingen aan bod, maar we laten je ook in Parijs graag het ‘Frankrijk Puur’-gevoel beleven: de minder bekende kanten van de stad, en tips om zo optimaal mogelijk te genieten van de populairste plekken.

  Deze reisgids telt 54 pagina’s en is een paperback in A5-formaat. Liever de digitale versie? Klik hier voor het ebook.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden 

  Let op: dit is een ‘kneusje’, bij het drukken van deze reisgidsen is iets mis gegaan waardoor ze niet goed gelijmd zijn. Het kan hierdoor gebeuren dat de pagina’s snel loslaten uit de rug van het boekje. Hierom verkopen we deze gidsen met 50% korting.

3 reacties op 9 podcasts om online Frans te leren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.