frans-leren-podcast-tekst-parijs

9 beste podcasts om online Frans te leren: van beginner tot gevorderd

Luister je graag podcasts en wil je graag Frans leren? Dat kun je prima combineren! Of je pas een beginner bent en op zoek bent naar een survival kit Frans op vakantie, of al aardig woordje spreekt en op zoek bent naar verdieping: er is voor ieder niveau wel een podcast om Frans te leren. Wij verzamelden negen podcasts voor je die te beluisteren zijn op Spotify of via Apple Podcasts.

Beginners

Le français illustré (Spotify)

Duur per podcast: 3-4 minuten

Er zijn weinig tot geen Nederlandse podcasts online waarmee je Frans kunt leren, maar Jérôme, de stem achter Le français illustré, is een Fransman in Nederland. Zijn Franse lessen worden normaal altijd voorzien van afbeeldingen en in zijn podcasts lost hij dat op door woorden te illustreren met geluiden.

Ga naar de podcast

Learn French by Podcast (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 10-20 minuten

Deze podcast is geschikt voor beginners, maar er worden al direct in de eerste aflevering korte gesprekjes gevoerd en toegelicht. Tussen de regels door leer je de grammatica van het Frans. Is iets niet duidelijk, dan kun je PDF-jes downloaden met aanvullende informatie.

Ga naar de podcast

FrenchPod101 – Learn French: French Survival Phrases (Spotify, Apple Podcast)

Duur per podcast: 3-6 minuten

Ben je alleen op zoek naar wat Franse uitdrukkingen om je vakantie te overleven, dan kun je prima uit de voeten met deze podcast. Aan iedere uitdrukking of zin wordt een podcast van ongeveer vijf minuten gewijd, waarin vooral de nadruk wordt gelegd op uitspraak.

Ga naar de podcast

Learn French in Your Car (Spotify)

Duur per podcast: 2-10 minuten

Met deze podcast Frans leren voor beginners ben je wel even zoet, want er staan meer dan honderd lessen online. Natuurlijk kun je deze podcast ook luisteren als je niet in de auto zit. Na ieder wordt en elke zin volgt er een korte pauze, zodat je zelf ook kunt oefenen met Frans spreken.

Ga naar de podcast

Français avec Pierre (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 8-12 minuten

Bonjour les super étudiants! Met zo’n enthousiaste begroeting heb je direct motivatie om te beginnen. We noemden Français avec Pierre ook al in ons overzicht met gratis online cursussen Frans, want naast een podcast kun je hem ook volgen op zijn website, via Facebook en Instagram. De oude podcasts zijn gericht op beginners en worden per aflevering uitdagender.

Ga naar de podcast

Gevorderden

Duolingo French Podcast (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 18-25 minuten

Ook de bekende app Duolingo heeft een podcast om Frans te leren. Aan de hand van waargebeurde verhalen verbeter je je taalvaardigheid. De verhalen worden verteld in het Frans en in het Engels voorzien van context. Er wordt niet specifiek ingegaan op zinsdelen of spreken, dus deze podcast is vooral geschikt voor meer woordenschat en luistervaardigheid Op de website van Duolingo kun je de uitgeschreven tekst vinden.

Ga naar de podcast

Coffee Break French (Spotify, Apple Podcasts)

Duur per podcast: 15-30 minuten

Wil je een podcast waarbij je direct meer leert over Frankrijk en de Franse cultuur? In Coffee Break French hoor je iedere aflevering een verhaal over typische Franse cultuur of bestemmingen, zoals raclette, het festival in Cannes of de taal van Bretagne. Daarnaast leer je meer over Franse uitdrukkingen en bijzondere woorden. Hoewel de omschrijving aangeeft dat je deze podcast ook als complete beginner kunt luisteren, vind ik de afleveringen meer geschikt voor gevorderden. Er wordt redelijk snel gesproken en er wordt van je verwacht dat je al een redelijke woordenschat hebt. De podcast gaat ook in op interessante Franse cultuur en uitdrukkingen.

Ga naar de podcast

News in Slow – French (Spotify, Apple Podcasts)

Duur van de podcast: 5 minuten (samenvatting), 30 minuten (geheel)

Je Frans verbeteren en tegelijkertijd op de hoogte blijven van het nieuws? Dat kan met de podcast News in Slow. Als je de hele aflevering op hun website wilt beluisteren moet je daarvoor betalen, maar op Spotify en Apple Podcasts staan gratis samenvattingen van wat er in de podcast besproken wordt. Ook hiermee kun je je vocabulaire rondom de actualiteit al vergroten.

Ga naar de podcast

Apprendre les proverbes avec Julien & Julien (Spotify, Apple Podcasts)

Duur van de podcast: 2-3 minuten

In deze podcast leer je Franse spreekwoorden en uitdrukkingen met het duo Julien en Julien. In iedere aflevering komt een nieuwe uitspraak aan bod, zoals Avec des si, on mettrait Paris en bouteille of Une hirondelle ne fait pas le printemps. Dus is je woordenschat inmiddels redelijk op peil en wil je meer van de Franse taal leren? Luister dan naar deze podcast.

Ga naar de podcast

We verzamelden ook de beste online cursussen om Frans te leren.

NHA Opleidingen
Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel en bestel zonder te blozen een glas wijn met de cursus Frans van NHA. Ontdek of de cursussen Frans van NHA wat voor je zijn door middel van een gratis proefles.
Ga naar de gratis proefles

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant