Tips voor een stedentrip naar Parijs
Île-de-FranceParijs

Parijs in een paar uur tijd

Het gebeurt nogal eens als je met de trein naar Frankrijk gaat: overstappen in Parijs, van het Gare du Nord naar het Gare de Lyon of Gare Montparnasse. In plaats van je met de metro snel van station naar station te haasten, kun je de reis echter ook zo plannen dat je net een paar uurtjes meer hebt, en zo op je gemakje naar je overstapstation kunt gaan én nog iets van de stad kunt zien.

Wanneer je een kaartje direct naar je eindbestemming koopt via internet zit er vaak een gemiddelde overstaptijd van anderhalf à twee uur tussen je aankomst op het Gare du Nord en het vertrek op een van de zuidelijkere stations. Dat is voldoende voor de overstap, maar ook weer niet echt genoeg om nog iets meer te doen dan de metro te nemen, snel een hapje te eten en weer verder te gaan. Om meer tijd te hebben reserveer je dus vanuit Nederland het beste twee aparte tickets, een van je Thalys-vertrekstation naar het Gare du Nord, en een vanaf het Gare Montparnasse of het Gare de Lyon naar je eindbestemming. Zorg bijvoorbeeld dat je rond 9-10 uur in Parijs aankomt en rond 16-17 uur weer vertrekt, dan ben je nog steeds ruim op tijd op je bestemming in Zuid-Frankrijk maar heb je net ook even wat meer tijd voor de overstap.

Wat kun je doen in Parijs, in zes uurtjes? Hieronder enkele tips om het meeste uit de tijd te halen!

Cultuur

Ben je een cultuurliefhebber? Neem dan vanaf het Gare du Nord de metro naar Châtelet en vervolgens naar de Arc de Triomphe. Daar vind je onder meer het Grand Palais, met diverse wisselende tentoonstellingen. Hou vervolgens nog ruim een uur over en je kunt na het museumbezoek nog heerlijk langs de Seine richting het Gare de Lyon lopen. Het Gare Montparnasse is zelfs nog iets dichter in de buurt, via een klein omweggetje kun je dan ook nog direct langs de Eiffeltoren wandelen.

Natuur/parken

Ben je helemaal gek op natuur? Dan heeft Parijs je ook veel te bieden. Wat dacht je van heerlijk langs het water van de Seine lopen, of langs het Canal Saint-Martin? Of bezoek een van de vele stadsparken. Breng bijvoorbeeld enkele uurtjes door in het Bois de Vincennes, in de buurt van het Gare de Lyon. Je vindt in dit park onder meer een dierentuin! Of breng een bezoek aan het Parc des Buttes-Chaumont, met een mooi uitzicht over de stad, vlakbij het Gare du Nord.

Winkelen

Parijs is een winkelstad bij uitstek! Een bekende winkelstraat is de Rue Rivoli – met winkels als Zara, H&M, Yves Rocher, Gap, Mango en The Body Shop -, neem hiervoor vanaf het Gare du Nord de metro naar Châtelet. Ook niet te missen: de prachtige Galeries Lafayette met de bekende imposante koepel in Art-Nouveau-stijl, aan de Boulevard Hausmann. Onder meer makkelijk te bereiken via metrolijn 7.
Voor culinaire specialiteiten kun je eens een kijkje nemen in de Rue Daguerre. Hier tref je allemaal leuke winkeltjes met heerlijke wijnen, kazen, vleeswaren en andere Franse specialiteiten. Deze straat ligt in de buurt van Gare Montparnasse en is eenvoudig te bereiken via metrolijn 4 vanaf Gare du Nord.

Heb jij nog leuke tips om te doen tijdens een paar uurtjes Parijs?

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant