Île-de-FranceParijs

Parijs bij regen

Het liefst zien we Parijs natuurlijk wanneer het zich koestert in een stralend zonnetje. Maar het weer laat zich niet plannen, en dus kan het gebeuren dat je zomaar in de zomer, winter, herfst of lente met een tijdelijk dipje in het weerbeeld te maken krijgt. Dat gebeurde mij bijvoorbeeld een aantal jaar geleden. Wat te doen? Enkele tips!

Misschien wel het belangrijkste dat je te doen staat als het regent in Parijs: je niets aantrekken van het hemelwater. Want de charme van de Franse hoofdstad is dat het in alle weersomstandigheden een heel eigen sfeer heeft.

Tip #1: Koop een paraplu

Bij slecht weer schieten de straatverkopers die je van een handige accessoire kunnen voorzien als paddestoelen uit de grond: voor een paar euro heb je een handzame paraplu die het minstens een dag uithoudt. En voilà, dan ben je in het bezit van een kostbaar hulpmiddel dat je dag alweer voor een deel goedmaakt.

Tip #2: Stel je doelen bij

Met de paraplu uitgeklapt kun je in principe de hele dag door de straten van de stad struinen, maar dat gaat met die regen op den duur toch wel wat vervelen. Doe daarom eens een verkorte tour door Parijs, kies bijvoorbeeld een bepaald stadsdeel uit dat je eens beter wilt leren kennen, zoals Montmartre, of het gebied rondom het Île de la Cité. En neem ruimschoots de tijd om eens een kopje koffie te doen, of een uitgebreide Franse lunch.

Tip #3: Doe een binnenactiviteit

Bezoek een museum zoals het Louvre, een warenhuis als Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann, of neem een rondvaart op de Seine. Of loop eens wat kerken binnen, zoals de Saint-Eustache bij Les Halles. Houd je van shoppen, bezoek dan eens enkele van de overdekte winkelpassages of overdekte tuinen.

Tip #4: Geniet

Wat je ook doet in een regenachtig Parijs, geniet ervan!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant