Étretat

Pareltjes aan de westkust van Frankrijk

Sommige streken kruipen onder je huid en laten, samen met een onuitwisbare indruk, een melancholiek gevoel van heimwee bij je achter, waardoor een weerzien bijna onvermijdelijk lijkt. De magie en aantrekkingskracht van zo’n regio is voelbaar in haar adembenemende landschap, haar intrigerende historie, rijke cultuur  en onnavolgbare charme die direct een plekje in je hart verovert. De prachtige regio’s Normandië en Bretagne bezitten deze bijzondere eigenschappen en daarom is verliefd worden op deze parels van de Franse westkust zo ongelooflijk eenvoudig!

Streektips

Zelf ook naar de Franse westkust op vakantie? Misschien heb je wat aan deze tips!

Schilderachtig Normandië
Indrukwekkende witte krijtrotsen, prachtige wolkenluchten en opaalgroen zeewater. Het is geen wonder dat veel beroemde Franse schilders in Normandië neerstreken voor inspiratie. De Normandische kustlijn is één betoverend kleurenpalet, dat onder andere door Monet zo treffend is vastgelegd. De karakteristieke vakantiehuizen van Liberté Vakantiehuizen zijn hèt perfecte uitgangspunt om deze kust en haar schilderachtige havenplaatsen te ontdekken.

Wat dacht je van een adembenemend uitzicht op de beroemde olifantrots van Étretat of genieten van een heerlijk glas wijn op een terras in één van de meest kleurrijke en pittoreske oude havens van Frankrijk, Honfleur? Slenteren door de smalle straatjes van dit oude stadje is een heerlijk tijdverdrijf; de prachtige etalages vol Franse lekkernijen of  bijzondere kunstwerken zijn bewonderenswaardig!

Deze mooie streek met haar groene achterland vol appelboomgaarden, prachtige vakwerkhuizen en oer-Franse dorpjes, neemt echter ook een belangrijke plaats in de Europese geschiedenis in. Op 6 juni 1944 (D-Day) landden de geallieerden aan de Normandische kust om Europa terug naar de vrijheid te leiden. Bekijk de vakantiehuizen bij deze invasiestranden, die nog steeds bezoekers vanuit de hele wereld trekken.

Betoverend Bretagne
Woeste rotskusten, stille, zonovergoten baaien, magische bossen, mysterieuze stenen en prachtige oude steden liggen in Bretagne voor het oprapen. Deze regio, met de zee in al haar verschijningsvormen als kloppend hart, lijkt zo uit een filmdecor te zijn weggeplukt.  Op de mooiste plekjes aan de Bretonse kust bieden de vakantiehuizen van Liberté je de mogelijkheid om vanuit alle comfort deze prachtige streek en haar betoverende kustlijn te ontdekken.

Bezoek de mooie oude zeeroversstad Saint-Malo en laat op de oude stadswallen de zilte zeewind met je haren dansen, dwaal langs de eeuwenoude megalieten van Carnac, doezel weg op de hagelwitte stranden van het schiereiland Crozon, of laat je tijdens een picknick bij zonsondergang overdonderen door de prachtige kleuren van de roze granietkust. Pik als het kan ook een bijzonder stukje Bretonse cultuur mee op één van de gezellige avondfeesten (fest -noz) die in de zomermaanden in veel Bretonse dorpen plaatsvinden.

Waar je in Bretagne of Normandië ook naartoe reist; deze streken bezitten van top tot teen een overweldigende overdaad aan schoonheid. Met een vakantie in één van de mooie en comfortabele vakantiehuizen van Liberté in deze heerlijke regio’s valt dan ook niets te verliezen. Alleen dan misschien je hart.

Frankrijk staat bol van de magische plekjes. Je hart verpand aan een andere streek? Kijk dan snel bij het volledige aanbod van Liberté vakantiehuizen in West-Frankrijk.

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant