Garrigae Abbaye de Sainte CroixGarrigae Abbaye de Sainte Croix

10 kloosters waar je kunt overnachten

In vrijwel elke streek in Frankrijk vind je ze wel, kloosters van honderden jaren oud. Sommige nog in perfecte staat, andere waar de tand des tijds zijn sporen heeft nagelaten. De meeste kloosters in Frankrijk verloren na de Revolutie hun oorspronkelijke religieuze functie. Ik houd van bijzondere overnachtingen in Frankrijk, dus zocht ik tien voormalige abdijen voor je uit die nu dienst doen als hotel of chambres d’hôtes. Leuk voor op je verlanglijstje, zo’n kloosterovernachting!

Abbaye de Vauluisant, Courgenay

De Abdij van Valuisant in de Bourgogne stamt uit de twaalfde eeuw en werd in de zestiende eeuw grootscheeps gerestaureerd. Vandaag de dag is het al tientallen jaren in handen van dezelfde familie en is het onder meer in gebruik als trouwlocatie en worden er geregeld concerten en evenementen georganiseerd. En je kunt er slapen in een van de prachtig ingerichte gastenkamers!

Meer informatie en boeken

Abbaye de Valloires, Argoules

In de twaalfde eeuw verrees er in Argoules een cisterciënzer klooster. De huidige gebouwen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw, en het gebouw geldt nu als het best bewaarde klooster van deze orde uit die tijd. Een deel kun je gewoon bezoeken, een ander deel is ingericht als hotel.

Meer informatie en boeken

Grand Hôtel de l’Abbaye, Beaugency

Sinds het begin van de twintigste eeuw doet deze imposante abdij in Beaugency aan de Loire dienst als hotel. De kamers bieden uitzicht op de rivier, en ook vanaf het terras heb je een mooie blik over de Loire en de omgeving. Ideaal voor uitstapjes in de streek, bijvoorbeeld naar Orléans, Blois of Chambord.

Meer informatie en boeken

Garrigae Abbaye de Sainte Croix, Salon-de-Provence

Een prachtige twaalfde-eeuwse abdij, van waar je een weids uitzicht hebt over de vlakte van Salon de Provence. In de buurt kun je mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de Sainte Victoire, in de Luberon, of bij de Calanques.

Meer informatie en boeken

Abbaye de Talloires, Talloires

In een magisch landschap aan het meer van Annecy vind je deze elfde-eeuwse abdij, die in de zeventiende eeuw tot koninklijke abdij werd verheven. In dit hotel verbleven sterren zoals Mark Twain, Jean Reno en Paul Cézanne, dus je bent in goed gezelschap!

Meer informatie en boeken

Abbaye de Reigny, Vermenton

Deze cisterciënzer abdij werd in de loop der tijd niet gespaard bij oorlogen en door de Franse Revolutie. Maar de overblijvende gebouwen zijn inmiddels mooi gerestaureerd en zijn te bezichtigen. Ook zijn er gastenkamers waar je kunt genieten van een gemoedelijk en warm ontvangst.

Meer informatie en boeken

Abbaye de la Bussière, La Bussière-sur-Ouche

Zoals wel meer kloosters, stamt ook deze uit de twaalfde eeuw. Je zit hier midden in de Bourgogne, tussen steden als Beaune en Dijon. Een leuke plek om de wijnroute van de streek te ontdekken.

Meer informatie en boeken

Abbaye de Maizières, Beaune

Midden in het historische centrum van wijnstad Beaune ligt dit monumentale hotel, gevestigd in een kleine abdij uit de twaalfde eeuw. Het ontbijt krijg je in de prachtige gewelfde kelders van het hotel.

Meer informatie en boeken

Abbaye De Villelongue, Saint-Martin-le-Vieil

In deze bed&breakfast met vier gastenkamers kun je heerlijk tot rust komen in een historische, serene omgeving. De omgeving is ook nog eens de moeite waard, want je zit hier op nog geen twintig kilometer van Carcassonne.

Meer informatie en boeken

Fontevraud L’Hôtel, Fontevraud

Misschien wel het bekendste klooster waar je kunt overnachten: de Abbaye Royale de Fontevraud, een imposante plek met een rijke geschiedenis. Het is een van de best bewaarde kloosters uit de twaalfde eeuw van Frankrijk en vormt met alle gebouwen bij elkaar een groot complex. In een van de gebouwen is een stijlvol hotel gevestigd.

Meer informatie en boeken

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant