Overdekte tuinen in Parijs

door Martijn
2383 keer gelezen

Wat te doen in Parijs als het regent? Onlangs kwam ik deze leuke overdekte tuinen op het spoor. Ideaal om een rustig moment in de drukke hoofdstad te beleven temidden van groene natuur, maar dan wel met een dak boven je hoofd. Leuke activiteit dus als het slecht weer is, maar natuurlijk ook als de zon stralend schijnt..

advertentie

Jardins et Serres d’Auteuil
In het Bois de Boulogne aan de westkant van Parijs vind je dit complex van kassen en tuinen. Het dateert uit de 18e eeuw, en vandaag de dag doen deze tuinen voornamelijk dienst om planten voor de openbare gebouwen in Parijs te kweken. In de kassen zijn veel verschillende soorten planten en bomen te zien, vooral tropische. De tuinen zijn dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Foto: Liné1/WikiMedia

Foto: Liné1/WikiMedia

Jardin Rosa Luxemburg
Aan het randje van de stad, bij de Boulevard Périphérique in het 18e arrondissement, ligt deze overdekte tuin. In 2014 werd de tuin geopend op een voormalig terrein van de SNCF, de Franse spoorwegen.

Foto: Jean-Pierre Viguié / Mairie de Paris

Foto: Jean-Pierre Viguié / Mairie de Paris

Grandes Serres du Jardin des Plantes
De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. Je vindt deze aan de oevers van de Seine, in het vijfde arrondissement. In de tuin kun je vier grote kassen bezichtigen, waarvan de oudste dateert uit 1635. Enkele jaren geleden werden de kassen volledig gerenoveerd.

Foto: Mbzt/WikiMedia

Foto: Mbzt/WikiMedia

Le Jardin des Papillons au Parc Floral
Leuk voor kinderen: de vlindertuin in het Parc Floral, in het Bois de Vincennes. Het park zelf is enorm, en de vlindertuin is niet minder indrukwekkend. Ongeveer de helft van het jaar is deze vlindertuin geopend, en hij biedt plaats aan zo’n 300 verschillende soorten vlinders.

Foto: Paris.fr

Foto: Paris.fr

Les Serres du Parc André Citroën
Het Parc André-Citroën werd in 1996 officieel geopend op de plaats waar eerder een Citroën-fabriek stond. Op het terrein vind je twee identieke plantenkassen, waar je een veelheid aan soorten kunt bewonderen, exotisch maar ook mediterraan.

Foto: jean-louis zimmermann/WikiMedia

Foto: jean-louis zimmermann/WikiMedia

Serre tropicale du parc Zoologique de Paris
Ook in het Bois de Vincennes, net als de eerder genoemde vlindertuin, ligt het Parc Zoologique, de dierentuin van Parijs. In deze onlangs compleet gerenoveerde dierentuin vind je ook een grote tropische plantenkas, de Grande Serre, met een grootte van zo’n 4.000 m2.

Foto: Vert Déco

Foto: Vert Déco


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
Vakantiehuisjes
Campings
Natuurcampings
Nederlandstalige vakantieparken
Hotels of chambres d'hôtes

Lees ook:

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Accepteren Lees meer

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang wekelijks nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox