Welkom op Frankrijk Puur. Sinds 2014 inspireren we Frankrijkliefhebbers met tips voor avontuurlijke reizen door Frankrijk. In november 2019 brachten we een eerste boek uit: Frankrijk Puur. De persoonlijke tips van Martijn, uit alle bestemmingen die we de eerste vijf jaar van Frankrijk Puur ontdekt hebben. In 2021 volgde een nieuw boek, Frankrijk Puur Roadtrips. Weer een jaar later was het tijd voor nog een boek, Wandelen in Frankrijk. In 2024 volgde een nieuwe serie reisgidsen.

Frankrijk Puur is een inspiratiesite over reizen door La douce France. We gaan er meerdere keren per jaar op uit om de fijnste en mooiste plekjes van het land te bezoeken en alle tips over bestemmingen en reizen door Frankrijk te delen op de website en op social media. Wij gaan voor jou op zoek naar het ‘Frankrijk Puur’-gevoel in bekende en onbekende streken, van kleine dorpen tot grote steden, van het laagland tot de hoogste bergen. We proberen toeristische hotspots te vermijden, en als we er toch eens komen geven we je tips om er zo rustig mogelijk van te kunnen genieten of onontdekte kanten te zien.

De website en boeken van Frankrijk Puur zijn onze voornaamste inkomstenbronnen. We werken er hard aan om de site, onze boeken en reisgidsen, de ansichtkaarten en posters steeds weer beter te maken en bij te werken. Je kunt ons onder meer helpen door via de links op onze website een accommodatie te boeken. Op die manier krijgen wij een klein deel van het boekingsbedrag, zonder dat het jou extra kost. Ook help je ons natuurlijk door onze boeken te kopen en al je vrienden en familie over onze website en producten te vertellen.


Martijn

Oprichter, auteur, fotograaf, vormgeving

Frankrijk Puur is geboren uit liefde voor het land waar ik al van jongs af aan kom. Tijdens mijn studie Franse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden is die passie alleen maar groter geworden. Ik geef je graag tips over pure plekjes in Frankrijk die je absoluut eens moet bezoeken.

Ik houd ervan om de mooiste dingen die ik in Frankrijk zie op een bijzondere manier vast te leggen, zowel door fotografie als boeiende verhalen. Daarnaast vind ik het leuk om bezig te zijn met de vormgeving en de achterkant van de website (WordPress).

Naast Frankrijk ligt mijn interesse ook bij boeken, niet gek na een master Book & Digital Media Studies en zo’n zeven jaar werken in het boekenvak.

Lees de artikelen van Martijn

Marita

Auteur, marketing, illustraties

Vroeger gingen wij altijd naar Friesland op vakantie. Ook mooi, maar daardoor bleef Frankrijk een onbekende bestemming. Nu ik steeds meer plekken in Frankrijk heb bezocht, ben ik erachter gekomen hoe veelzijdig het land is. Voor spectaculaire natuur en bijzondere dorpen hoef je helemaal niet naar het einde van de wereld, je kunt het ook veel dichter bij huis vinden.

Martijn en ik zijn allebei heel nieuwsgierig, dus proberen we zoveel mogelijk verschillende plekken in Frankrijk te ontdekken. Maar we houden allebei een beetje extra van bergen, actieve vakanties, leuke dorpjes en musea. Dat zie je waarschijnlijk ook terug in onze verhalen.

Lees de artikelen van Marita


Frankrijk Puur

De website Frankrijk Puur werd eind 2014 opgericht. Inmiddels weten maandelijks gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers deze website te vinden, met in de zomermaanden uitschieters naar meer dan 200.000. Frankrijk Puur is dan ook uitgegroeid van een uit de hand gelopen hobby tot een volwaardig bedrijf. En we zijn altijd op zoek naar nog meer mogelijkheden voor groei en uitbreiding. Heb jij iets met Frankrijk, een leuk product, mooie accommodatie of bijvoorbeeld een interessant boek, en goede ideeën om samen te werken? Neem dan contact met ons op!

Gesponsorde blog

Wij werken regelmatig samen met bedrijven, campings, chambres d’hôtes en vakantieparken. Vaak is zo’n samenwerking in de vorm van een gesponsorde blogpost: een blog van 300-500 woorden met foto’s waarin een bedrijf, aanbieding of puur Frans (vakantie)plekje gepromoot wordt. De blogs worden verspreid onder de ruim 28.200 fans op Facebook, via de nieuwsbrief waar ruim 25.000 mensen zich voor hebben aangemeld, en ze blijven voor onbepaalde tijd op de website staan.

Kijk hier voor een overzicht van eerder verschenen gesponsorde artikelen.

Interesse in zo’n gesponsorde post? Neem contact op voor een prijsopgave.

Let op: wij werken niet mee aan SEO-artikelen/linkbuilding, alle gesponsorde links worden aangemerkt als ‘nofollow’ en ‘sponsored’.


Social Media

Frankrijk Puur vind je ook op social media. We zijn actief op Facebook (33.000 volgers), Pinterest (10.700 volgers) en Instagram (10.600 volgers).


Contact

Wil je samenwerken, heb je ideeën voor een leuke blog of heb je andere vragen of opmerkingen? Ook vinden we het leuk om van je te horen wat je van deze site vindt als volger en lezer, dus stuur vooral eens een berichtje!

Neem contact op via bonjour@frankrijkpuur.nl of vul onderstaand formulier in.


Frankrijk Puur is een uitgave van Joosse Media, ingeschreven bij de KvK onder nummer 63029162.

Postadres

Frankrijk Puur
Marinus Postlaan 50
8264 DR Kampen