Semur-en-Auxois

8x online Franse les vanuit huis

Wat doe je nu we met zijn allen thuis zitten en niet naar Frankrijk kunnen? Évidemment, je Frans verbeteren! Juist nu heb je zeeën van tijd om de Franse taal beter onder de knie te krijgen, voordat de grenzen weer open gaan. Aangezien Franse cursussen op locatie niet altijd door kunnen gaan, verzamelden wij acht docenten die online Franse les geven. Zo kun je helemaal corona-proof thuis Frans leren en ben je straks op-en-top voorbereid voor je reis naar La Douce France!

Tip: Nu tijdelijk gratis cadeau (bijv. tablet of noise-canceling headphones) bij NHA Thuisstudie! Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel en bestel zonder te blozen een glas wijn met de cursus Frans van NHA.

Klik hier

Frans Fabuleus

Wil je Frans leren, maar heb je geen tijd voor veel huiswerk of woordjes stampen? Dan zit je goed bij Frans Fabuleus. De online lessen via Zoom Pro kun je volgen vanuit je luie stoel. Een internetverbinding is alles wat je nodig hebt, misschien met een café au lait of een wijntje binnen handbereik. Op de door jou gekozen lestijd volg je samen met jouw groepje live online lessen. Samen met Mélanie verwerf je op een natuurlijke manier de Franse taal, door boeiende verhalen waardoor je onbewust het Frans gaat beheersen. Persoonlijk, interactief en gezellig: welkom bij Frans Fabuleus!

Ga naar Frans Fabuleus

Les Leçons de Janine

Comme c’est simple! Frans leren met Janine draait vooral om plezier en genieten van een nieuwe taal. En… dan blijkt de Franse taal ineens veel gemakkelijker en leuker te zijn dan je dacht. Samen met Janine begin je bij wat je al wél weet en van daaruit bouw je je kennis van het Frans steeds verder uit. Deze logische stap-voor-stap-methode werkt heel verhelderend en zorgt ervoor dat je de taal sneller en gemakkelijker onthoudt. Vanaf les 1 wordt er gesproken aan de hand van kaartjes, die helemaal op jouw niveau en wensen zijn afgestemd. Frans leren moet tenslotte leuk blijven! De online (privé)lessen worden gegeven via Teams, maar je kunt ook kiezen voor één-op-één lessen bij Janine thuis in Gronsveld, dichtbij Maastricht. Ook ondernemers zijn welkom, voor op maat verzorgde Franse lessen op de werkvloer.

Ga naar Les Leçons de Janine

Leer Frans

Spreek je al redelijk Frans (minimaal A2), maar wil je de taal graag beter beheersen? Of heb je plannen om in Frankrijk te gaan wonen en wil je vloeiend Frans praten? Dan ben je bij geboren Française Anne Loze aan het goede adres. Zij verliet Parijs voor Rotterdam en geeft daar Franse les in haar eigen thuisbibliotheek óf online via Skype, Teams of Zoom. Tijdens deze lessen zijn vooral een ontspannen sfeer en fijn contact belangrijk – alleen dan blijf je als cursist gemotiveerd om deze mooie taal te leren. Daarom werkt Anne het liefst één-op-één of in groepen van maximaal drie personen. Tijdens de conversatielessen komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals gastronomie, politiek of literatuur. Als echte Frankrijkliefhebber kom je hier dus helemaal aan je trekken!

Ga naar Leer Frans

Parlez-vous français?

Isabelle Gosselin is geboren en getogen in Normandië, maar geeft inmiddels al zesentwintig jaar Franse les in Nederland. Als er dus iemand is die je kan helpen met de Franse taal, dan is het Isabelle. Maar je leert niet alleen de taal, Isabelle laat je ook kennis maken met de Franse cultuur. Tijdens de fysieke lessen in Alkmaar kan dat bijvoorbeeld in de vorm van een wijnproeverij, ook tijdens de online lessen via Zoom of Skype komt Frankrijk in al zijn facetten aan bod. Je wordt dus helemaal ondergedompeld in La Douce France voor je volgende vakantie of als voorbereiding op je emigratie.

Ga naar Parlez-vous français?

Le français illustré

Ben je meer visueel ingesteld of wil je jezelf helemaal omringen met de Franse taal? Le Français illustré biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om je de Franse taal eigen te maken. Jérôme, een Fransman in Arnhem, heeft een eigen methode ontwikkeld waarbij je Frans oefent aan de hand van afbeeldingen. Wil je intensiever met de Franse taal aan de slag? Met Multimedia French Coaching krijg je per week een Skype- of Zoomsessie van een half uur, drie e-mails en dagelijks een WhatsApp-bericht. Niks geen traditionele saaie lessen, maar Frans leren (bijna) zonder het door te hebben.

Ga naar Le Français illustré

L’école de français

L’école de français is sinds 2016 te vinden in hartje Amsterdam met een team van native en gediplomeerde docenten Frans. Met zoveel kennis in huis kunnen ze hun innovatieve taal- en onderwijsprogramma toegankelijk maken voor alle leeftijden en niveaus. Dit doen ze door verschillende manieren van leren aan te bieden in kleine groepen, zowel door te lezen als door acteren en te praten over de actualiteit. L’école de français biedt naast privé en zakelijke cursussen ook intensieve en thematische lessen aan. Er wordt altijd gekeken naar de behoeften van jou, als cursist, zodat de cursus precies aansluit bij hoe jij je Frans wil verbeteren.

Ga naar L’école de français

Taaldolfijn – Frans Conversatie

Het echte Frans leer je Puur en alleen in Frankrijk. Daarom leer je bij Taaldolfijn – Frans Conversatie Frans in virtueel Frankrijk, met filmpjes door Fransen en voor Fransen. Geen aangepast luister- en kijkmateriaal voor Nederlands dus, want als je dan in Frankrijk bent, versta je nog niets. Uiteraard worden de filmpjes wel ondersteund door woordenlijsten, audiobestanden en Nederlandstalige grammatica-uitleg. In de virtuele leeromgeving van Taaldolfijn – Frans Conversatie ligt het accent vooral op spreken én verstaan van het Frans, met bijbehorende interactieve oefeningen. Je kunt kiezen voor zelfstudie of begeleide lessen. Bij dat laatste praat je één of meerdere keren per week online een uur Frans met je docent, native speaker Elvira.  Je kunt bij haar zowel terecht voor particuliere als zakelijke cursussen Frans.

Ga naar Taaldolfijn – Frans Conversatie

Je parle français

Ik praat! Een taal leer je spreken door de noodzaak te moeten communiceren. Jezelf onderdompelen is de beste methode die er is. Parler, parler en nog eens parler. Xandra Storm biedt een veilige omgeving om te spreken, één op één. Je zult merken dat je steeds gemakkelijker alles verstaat en dat je ook zinnen leert opbouwen en antwoorden geven. Samen bouw je vocabulaire op die je op de computer kunt oefenen wanneer en hoe vaak je wil. Indien gewenst legt Xandra ook de grammatica uit, maar het is nooit een doel. Het doel is durven spreken en steeds beter spreken. Over alledaagse dingen, over cultuur, over de vakantie, over het werk. Vous parlez français? Oui, je parle français.

Ga naar Je parle français

Met een docent zul je de grootste sprongen maken met de Franse taal, maar er zijn ook verschillende opties voor gratis online Frans leren.

Dit artikel bevat gesponsorde links. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant