N

Nieuw ebook: reisgids ‘Hoogtepunten van de Dordogne’

De Dordognestreek is een van de populairste gebieden in Frankrijk. Je vindt er heel veel sfeervolle dorpen en stadjes, schilderachtige vergezichten, kastelen, grotten, én heerlijk eten. Ik ben er inmiddels al een aantal keer geweest en ontdek er steeds weer nieuwe hoogtepunten. Op basis van mijn laatste bezoek aan de streek maakte ik een ebook met al mijn tips!

Het bekendste stuk van de Dordognestreek is grofweg de driehoek tussen Brive, Bergerac en Cahors. Oftewel de grensstreek van het zuidoosten van het departement Dordogne, het zuidwesten van de Corrèze en het noordwesten van de Lot. Daar gaan de meeste mensen heen, omdat je daar de belangrijkste bezienswaardigheden aantreft. Daarom heb ik dit deel van de Dordognestreek dan ook als uitgangspunt genomen voor mijn digitale reisgids over deze streek. Ik heb er al mijn tips van Frankrijk Puur in gebundeld, aangevuld met handige extraatjes.

Met deze reisgids ontdek je de hoogtepunten van de streek, maar ook onbekende pareltjes. Ga bijvoorbeeld op verkenning in het bijzondere keteldal van Autoire, maak een wandeling naar de Dordogne bij Martel, ontdek de prehistorische wortels rondom Les Eyzies. Ook een bezoek aan Sarlat, Beynac-et-Cazenac, Domme en Monpazier mag niet ontbreken tijdens je vakantie in de Dordogne. Je downloadt het ebook eenvoudig op je laptop, smartphone of tablet, zodat je het ook tijdens je reis kunt gebruiken om de streek te verkennen.

Het ebook is als PDF-bestand te downloaden voor € 5,99.

Voorbeeldpagina’s

CategorieënGeen categorie
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. Johan Smedema schrijft:

  Tip: zet ook even een kaartje van Frankrijk bovenaan met daarin waar de Dordogne precies ligt of wat de grenzen zijn van het gebied. Niet iedereen weet precies waar welke regio ligt.

 2. Véronique schrijft:

  Jammer van de titel , ik zou eerder hoogtepunten van Dordogne/ Lot/Corrèze , er zit zowel to do’s in de lot als in de Dordogne , beetje verwarrend voor de mensen die denken dat zij enkel naar de Dordogne gaan 🙂 Bovendien Collonges-La Rouge, Turenne ligt in de Corrèze . Voor de rest prachtig site en veel nuttig informatie waarvoor dank . Ga hem kopen 🙂

  1. Martijn
   Martijn schrijft:

   Dank je voor je reactie en je interesse in het ebook! 🙂 Ik heb inderdaad even over de titel getwijfeld, maar zoals ik er ook bij heb geschreven gaat het om het grensgebied tussen de departementen Dordogne, Corrèze en Lot. De meeste mensen komen vooral voor de Dordognevallei, en die houdt natuurlijk niet op bij de grenzen van het departement Dordogne. En tijdens een verblijf in de streek is het ook leuk om net even wat verder te kijken, zonder dat je dan weer gelijk een hele nieuwe reisgids van het andere gebied erbij hoeft te kopen. ‘Hoogtepunten van Dordogne/ Lot/Corrèze’ werd dan weer zo’n lange titel, en is ook weer niet helemaal juist omdat er nog veel meer hoogtepunten in met name de Lot en Corrèze te vinden zijn. De beste titel zou denk ik zijn ‘Hoogtepunten van de grensstreek Dordogne/Lot/Corrèze’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *