N

Nieuw ebook: reisgids ‘De Morvan’

Houd je van natuur en cultuur, rust en ruimte? Dan is de Morvan een ideale bestemming. Deze heuvelachtige streek in het hart van de Bourgogne zit boordevol bijzondere natuur en historie en ligt op slechts zo’n acht uur rijden vanuit Nederland. In onze nieuwe digitale reisgids nemen we je mee op reis door de landelijke Morvan.

De Morvan is een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk en heeft veel te bieden voor rustzoekers. Wandelen door de uitgestrekte bossen, langs kabbelende riviertjes, genieten van de mooiste landschappen vanaf een van de vele uitzichtpunten, struinen door een leuk dorp, eeuwenoude gebouwen bewonderen, soms nog uit de tijd van de Romeinen. Of lekker relaxen aan een van de meren die de Morvan rijk is… Nog meer redenen om naar deze streek af te reizen? Je leest er alles over in ons ebook ‘De Morvan’.

Het ebook is een PDF-bestand, ideaal om te lezen op bijvoorbeeld een iPad of andere tablet, maar ook op je smartphone of computer. Je kunt het gebruiken om je alvast in te lezen in de streek voor vertrek, als reisgids wanneer je ter plekke bent, als inspiratiebron voor het vinden van een leuke nieuwe bestemming, of gewoon om door te lezen als je een liefhebber van Frankrijk bent. Klik hieronder op de bestelknop om het aan te schaffen.

CategorieënBourgogne Morvan
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. MIchel Buijs says:

  Hoi Maarten,
  Heb je boek Frankrijk Puur aangeschaft en met plezier in gelezen.
  Een vraag t.a.v. e-book Morvan: Is hierin meer opgenomen dan in het boek en in de losse berichten (blogs) over de Morvan wordt gegeven?
  BVD
  Groet
  Michel Buijs

  1. Martijn says:

   Hoi Michel,

   Leuk dat je het boek Frankrijk Puur hebt aangeschaft! Wat het ebook van de Morvan betreft: net als de andere ebooks is dit een mix van tips die ook op het blog staan of nog komen te staan, met allerlei aanvullingen, zoals extra tips voor de omgeving, accommodaties of eetplekken, en een handige overzichtskaart. Een kant-en-klaar pakket om de streek te gaan ontdekken 🙂

   groeten,
   Martijn

 2. Kitty says:

  Hallo Martijn,

  Gaat het e-book ook in boek vorm uitgegeven worden? Dat vind ik prettiger. Ik heb ook het boek puur France, en volg je op mijn mail

  1. Marita says:

   Hoi Kitty, leuk om te horen dat je ons boek hebt gekocht en de nieuwsbrief volgt! Het ebook van de Morvan wordt voorlopig nog niet in boekvorm uitgegeven, maar wie weet in de toekomst :-). We zullen er over nadenken!

   1. Marita says:

    Hallo Kitty, misschien heb je het inmiddels al gezien, maar de reisgids over de Morvan is inmiddels ook als papieren variant beschikbaar: https://frankrijkpuur.nl/winkel/reisgids-morvan/.

 3. Jolanda Snell says:

  Ik kom al sinds ik 6 jaar was in Clamecy in de Morvan, in eerste bij (’40-’45)vrienden van mijn vader. Vanaf mijn tiende bij hún vrienden (die later mijn peter en meter zouden worden). Het is een stadje, waar je gerust een week kan verblijven. Hetzij in het hotel de la Poste of op de Camping du Pont Picot.
  Wil je uit eten? Dan kan ik je “L’ Angélus” aanbevelen, vlak naast de imposante Collégiale de Saint Martin.
  Ook is op zaterdag de markt in het eeuwenoude centrum van dit stadje beslist een aanrader. Het is niet ver van Vézelay gelegen. Ook rijd je zó, via het buurdorpje Armes, één van de allermooiste routes door de natuur van de Morvan op.
  Misschien dus leuk om een (klein) boekje aan Clamecy te weiden? Mijn hart is zó met dit prachtige middeleeuwse plaatsje verbonden, dat ik op mijn smartphone “radio Flotteurs” heb geïnstalleerd. Het radiostation van en uit Clamecy. Over die Flotteurs gesproken: ook dát is iets typisch Clamecycois. De mannen, die met hun haken de gevelde bomen over de rivier Yonne en de Seine naar Parijs brachten voor de verwarming van de Parijse huizen. Middenop de Pont de Bethléhem staat een beeld van zo’n Flotteur. Compleet met stammen en haak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *