N

Natuurlijke zwemplekken tussen de rotsen

Zwemplek Pont du Diable, Balaruc-les-Bains, Hérault, Frankrijk

Zwem je liever in de natuur dan in een zwembad? Dan ben je in Frankrijk aan het goede adres. Want overal vind je bijzondere plekjes om verkoeling te zoeken. Wil je zwemmen onder een waterval? Of zoek je rotsen om lekker in het water te springen? Hieronder vind je een lijstje met de mooiste natuurlijke zwembaden in Frankrijk.

Gorges de la Méouge, Hautes-Alpes
In het zuid-oosten van Frankrijk vind je de Gorges de la Méouge. Door de kracht van de rivier zijn de rotsen glad geslepen, waardoor je er heerlijk op kunt zitten of spelen. De rivier is op diverse plekken ook diep genoeg om heerlijk van de rotsen te kunnen springen en je mee te laten drijven door het water. Het stuk waar je zo fantastisch kunt zwemmen vind je aan het begin van de Gorges de la Méouge, als je vanaf Ribiers via de D942 de kloof inrijdt.

Zwemplek bij Gorges de la Méouge, Hautes-Alpes, Frankrijk
Foto: Office de Tourisme Laragne

Gorges de Galamus, Aude en Pyrénées-Orientales
De Gorges de Galamus liggen op de grens van de departementen Aude en Pyrénées-Orientales. Het riviertje Arly heeft hier een diepe kloof uitgesleten met kleine watervalletjes en bassins met kristalhelder water, waar je lekker in kunt badderen. Loop vanaf de parkeerplaats ook zeker even naar de Hermitage, een klein kapelletje uitgehouwen in de rots.

Zwemplek Gorges de Galamus, Aude, Frankrijk
Foto: Tourisme Gorges de Galamus

Cascades d’Aïtone, Corsica
Weg van het vasteland, op West-Corsica, ligt het la forêt d’Aïtone. Op ongeveer 4 kilometer van Évisa loopt een pad naar de Cascades d’Aïtone. Na een klein half uurtje wandelen bereik je de watervalletjes, die midden in het bos natuurlijke zwembaden hebben gecreëerd.

Cascades d'Aïtone, Corsica
Foto: Agence Tourisme de la Corse

Cascade de la Vis, Gard
Over de Cascade de la Vis kon je al eerder lezen in het blog Bijzondere watervallen in de Gard. Deze natuurlijke zwemplek mag in dit rijtje echter ook niet ontbreken. Bij de ronde waterval, vlakbij Saint-Laurent-le-Minier, vind je ook een picknickgelegenheid.

Waterval en zwemplek: Les Cascades de la Vis, Gard, Frankrijk
Foto: Office de Tourisme Cévennes Navacelles

Cascade des Anglais, Pyrénées-Orientales
Bij de VVV van het dorp Vernet-les-Bains zijn routebeschrijvingen verkrijgbaar voor de 1,5 uur durende wandeling naar de Cascade du St. Vincent (910 meter) en de Cascade des Anglais (978 meter). Aangekomen bij de laatste waterval kun je even bijkomen in het koele water, voordat je weer terugloopt naar het dorp.

Zwemplek en waterval Cascade des Anglais, Pyrénées-Orientales, Frankrijk
Foto: Tourisme Canigó

Cascades des Anglais, Corsica
Gelijknamige watervallen zijn te vinden op Corsica, in het hart van het bos van Vizzavona. Deze watervallen zijn veel toeristischer, dus probeer vroeg op pad te gaan. Door het stromende water is er een natuurlijke waterglijbaan ontstaan, waar heerlijk op gespeeld kan worden. Daarnaast kun je zwemmen in de kleine natuurlijke zwembaden tussen de rotsen.

Watervallen en zwemplek Cascades des Anglais, Vizzavona, Corsica
Foto: Office de Tourisme d’Ajaccio

Les Cascades du Moulin de Ribaute, Aude
In het zuiden van Frankrijk, op een kilometer ten oosten van Duilhac-du-Corbieres, vind je deze prachtige zwemplek midden in de natuur. Het water van de rivier Verdouble stroomt door de kloof, via watervallen en kleine natuurlijke meren die zijn ingesleten in de rots. Een prachtige plek om lekker te zwemmen en te zonnen. Vergeet je goedgevulde picknickmand niet!

Les Cascades du Moulin de Ribaute, Duilhac-sous-Peyrepertuse, Languedoc-Roussillon, Frankrijk
Foto: Pays Touristique Corbières Minervois

Cascades du Sautadet, Gard
Deze fantastische waterspeeltuin is de meest spectaculaire, maar waarschijnlijk ook de meest toeristische uit het rijtje. De watervallen en het kolkende water geven een oorverdovend geluid en zijn al van ver te horen. Ondanks de waarschuwingsborden wordt er gezwommen en van de rotsen gesprongen. Maar onderschat het gevaar van dit natuurgeweld niet! Als je toch graag van rotsen wil springen of wil zwemmen, loop dan een stukje door tot het strandje bij de camping. Hier stroomt het water veel rustiger.

Cascades de Sautadet La Roque-sur-Cèze, Gard, Frankrijk
Foto: Flickr – Robert Brands

Saint-Guilhem-le-Désert, Hérault
Voordat je van de rotsen in de rivier de Hérault springt, is het hogergelegen dorp Saint-Guilhem-le-Désert zeker een bezoek waard. Dit middeleeuwse dorp is een van de mooiste in Zuid-Frankrijk en heeft een prachtige abdij. De Pont du Diable (Duivelsbrug) ligt op de route naar Santiago de Compostella en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf het strandje vlak onder de brug heb je een prachtig uitzicht op al dit moois en op de Gorge de Hérault, die achter de brug begint.

Zwemplek Pont du Diable, Balaruc-les-Bains, Hérault, Frankrijk
Foto: Office de tourisme Balaruc-les-Bains


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Marita
Marita

Hoi! Ik ben Marita, en geef je op Frankrijk Puur graag tips over de mooiste plekken in Frankrijk. Het land verrast me steeds weer door haar veelzijdigheid, voor spectaculaire natuur en bijzondere dorpen hoef je helemaal niet naar het einde van de wereld.

 1. jacco schrijft:

  hallo mooie plekjes alle maal we gaan dit jaar richting pon,darc ook daar kun je lekker zwemmen
  is er nog meer in de buurt ik hoor het graag
  bonn jour jacco

 2. Gerard / Thea Piels schrijft:

  Wat is het toch allemaal prachtig wat we te zien krijgen via Frankrijk puur, zou verplicht moeten zijn voor iedereen die Frankrijk een warm hart toe draagt om dit werkelijk te mogen zien, helaas laat onze leeftijd en budget dit niet toe, toch gaan wij dit jaar naar Zuid Frankrijk met de caravan hopelijk kunnen wij iets van al dat moois mee pikken
  Onze dank daarvoor Met vriendelijke groeten Gerard / Thea Piels

 3. Gerard schrijft:

  Toch nog even reageren op mijn hierboven geschreven tekst wat ik met mijn reactie bedoel, als dit moois wat via Frankrijk Puur via de mail binnenkomt gezien mag worden moet je 200 jaar oud worden en daar dan ook het butged voor vrij kunnen maken helaas halen wij en mogelijk meerdere met ons niet die 200 jaar

  1. Marita
   Marita schrijft:

   Beste Gerard,
   Wat een leuke reactie, bedankt! We hopen dat je dan via FrankrijkPuur kunt meegenieten en de mooiste plekjes in het echt kunt gaan bezoeken.
   Veel plezier!

 4. Tula-Rosa schrijft:

  Wat een mooie plekken, ik vroeg mij af dit soort plekken er ook iets noordelijker zijn?
  Alles is redelijk in het zuiden, dus als iemand tips heeft voor fijne plekjes aan de rivier en rotsen etc meer noordelijker dan hoor ik die graag!
  groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *