Zwemplek Pont du Diable, Balaruc-les-Bains, Hérault, Frankrijk

Natuurlijke zwemplekken tussen de rotsen

Zwem je liever in de natuur dan in een zwembad? Dan ben je in Frankrijk aan het goede adres. Want overal vind je bijzondere plekjes om verkoeling te zoeken. Wil je zwemmen onder een waterval? Of zoek je rotsen om lekker in het water te springen? Hieronder vind je een lijstje met de mooiste natuurlijke zwembaden in Frankrijk. Zwembroek aan, en springen maar!

Gorges de la Méouge, Hautes-Alpes
In het zuid-oosten van Frankrijk vind je de Gorges de la Méouge. Door de kracht van de rivier zijn de rotsen glad geslepen, waardoor je er heerlijk op kunt zitten of spelen. De rivier is op diverse plekken ook diep genoeg om heerlijk van de rotsen te kunnen springen en je mee te laten drijven door het water. Het stuk waar je zo fantastisch kunt zwemmen vind je aan het begin van de Gorges de la Méouge, als je vanaf Ribiers via de D942 de kloof inrijdt.

Zwemplek bij Gorges de la Méouge, Hautes-Alpes, Frankrijk
Foto: Office de Tourisme Laragne

Gorges de Galamus, Aude en Pyrénées-Orientales
De Gorges de Galamus liggen op de grens van de departementen Aude en Pyrénées-Orientales. Het riviertje Arly heeft hier een diepe kloof uitgesleten met kleine watervalletjes en bassins met kristalhelder water, waar je lekker in kunt badderen. Loop vanaf de parkeerplaats ook zeker even naar de Hermitage, een klein kapelletje uitgehouwen in de rots.

Zwemplek Gorges de Galamus, Aude, Frankrijk
Foto: Tourisme Gorges de Galamus

Cascades d’Aïtone, Corsica
Weg van het vasteland, op West-Corsica, ligt het la forêt d’Aïtone. Op ongeveer 4 kilometer van Évisa loopt een pad naar de Cascades d’Aïtone. Na een klein half uurtje wandelen bereik je de watervalletjes, die midden in het bos natuurlijke zwembaden hebben gecreëerd.

Cascades d
Foto: Agence Tourisme de la Corse

Cascade de la Vis, Gard
Deze natuurlijke zwemplek mag in dit rijtje ook niet ontbreken. Bij de ronde waterval, vlakbij Saint-Laurent-le-Minier, vind je ook een picknickgelegenheid.

Waterval en zwemplek: Les Cascades de la Vis, Gard, Frankrijk
Foto: Office de Tourisme Cévennes Navacelles

Cascade des Anglais, Pyrénées-Orientales
Bij de VVV van het dorp Vernet-les-Bains zijn routebeschrijvingen verkrijgbaar voor de 1,5 uur durende wandeling naar de Cascade du St. Vincent (910 meter) en de Cascade des Anglais (978 meter). Aangekomen bij de laatste waterval kun je even bijkomen in het koele water, voordat je weer terugloopt naar het dorp.

Zwemplek en waterval Cascade des Anglais, Pyrénées-Orientales, Frankrijk
Foto: Tourisme Canigó

Cascades des Anglais, Corsica
Gelijknamige watervallen zijn te vinden op Corsica, in het hart van het bos van Vizzavona. Deze watervallen zijn veel toeristischer, dus probeer vroeg op pad te gaan. Door het stromende water is er een natuurlijke waterglijbaan ontstaan, waar heerlijk op gespeeld kan worden. Daarnaast kun je zwemmen in de kleine natuurlijke zwembaden tussen de rotsen.

Watervallen en zwemplek Cascades des Anglais, Vizzavona, Corsica
Foto: Office de Tourisme d’Ajaccio

Les Cascades du Moulin de Ribaute, Aude
In het zuiden van Frankrijk, op een kilometer ten oosten van Duilhac-du-Corbieres, vind je deze prachtige zwemplek midden in de natuur. Het water van de rivier Verdouble stroomt door de kloof, via watervallen en kleine natuurlijke meren die zijn ingesleten in de rots. Een prachtige plek om lekker te zwemmen en te zonnen. Vergeet je goedgevulde picknickmand niet!

Les Cascades du Moulin de Ribaute, Duilhac-sous-Peyrepertuse, Languedoc-Roussillon, Frankrijk
Foto: Pays Touristique Corbières Minervois

Cascades du Sautadet, Gard
Deze fantastische waterspeeltuin is de meest spectaculaire, maar waarschijnlijk ook de meest toeristische uit het rijtje. De watervallen en het kolkende water geven een oorverdovend geluid en zijn al van ver te horen. Ondanks de waarschuwingsborden wordt er gezwommen en van de rotsen gesprongen. Maar onderschat het gevaar van dit natuurgeweld niet! Als je toch graag van rotsen wil springen of wil zwemmen, loop dan een stukje door tot het strandje bij de camping. Hier stroomt het water veel rustiger.

Cascades de Sautadet La Roque-sur-Cèze, Gard, Frankrijk
Foto: Flickr – Robert Brands

Saint-Guilhem-le-Désert, Hérault
Voordat je van de rotsen in de rivier de Hérault springt, is het hogergelegen dorp Saint-Guilhem-le-Désert zeker een bezoek waard. Dit middeleeuwse dorp is een van de mooiste in Zuid-Frankrijk en heeft een prachtige abdij. De Pont du Diable (Duivelsbrug) ligt op de route naar Santiago de Compostella en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf het strandje vlak onder de brug heb je een prachtig uitzicht op al dit moois en op de Gorge de Hérault, die achter de brug begint.

Zwemplek Pont du Diable, Balaruc-les-Bains, Hérault, Frankrijk
Foto: Office de tourisme Balaruc-les-Bains

Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant