Mysterieus: Montségur, Pont du Diable en Roquefixade gefilmd door een drone

door Martijn
613 keer gelezen

Groene bossen, lieflijke heuvels, woeste bergen, de Ariège is een prachtige streek in het zuiden van Frankrijk. Schitterende natuur, maar ook heel veel culturele hoogtepunten. Een van de bekendste daarvan is het kasteel van Montségur, een eeuwenoude burcht, toevluchtsoord van de Katharen. Iets verderop vind je er nog twee: Roquefixade, het kleine bastidedorp met de ruïnes van een middeleeuws kasteel, en de Pont du Diable, de duivelsbrug. Een van de vele duivelsbruggen in Frankrijk, maar deze is met name bijzonder omdat het zou gaan om een versterkte brug uit de dertiende eeuw. ‘Zou gaan’, want recent onderzoek heeft uitgewezen dat het in feite een brug uit halverwege de negentiende eeuw is, aangelegd door een industrieel uit de omgeving. Je krijgt een bijzondere blik op deze bezienswaardigheden in dit filmpje.

Lees ook:

3 reacties

Amaury Descours 4 september 2017 - 22:49

Hi Martijn, thank you for having spotted my video about Ariege Pyrenees. I was quite surprised that people like from Netherlands would actually be interested by such a retired area. Ariege is very quiet and understated region. But those who can look closely, there are lovely things to enjoy. Thanks again and happy watching.

Reply
Marike 6 september 2017 - 12:40

Beautiful film, Amaury Descours… May be you could also film the very steep way up to Montsegur. I have been there, it was quite a walk! When you are in the castle it is unfortunately less mysterious than when you see it from above.

Reply
Karine Segers - Vandegaer 14 januari 2018 - 14:59

In het naburige dorp Montgaillard is ook een duivelsbrug of Pont du Diable. De enige die overeind bleef tijdens een zware overstroming héééél lang geleden. Een boekje over de eeuwenoude gebruiken, legendes etc uit onze regio La vallée du Haut-Adour maakte ook melding over de Pont de du Diable in de Ariège.

Reply

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Accepteren Lees meer

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang wekelijks nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox