Zandstranden in Frankrijk

10 mooiste stranden in Frankrijk: zon, zee & zand

Ieder jaar trekken er tienduizenden Nederlanders naar de stranden van Frankrijk. Of het nu de Opaalkust, Normandië, Bretagne, Les Landes of de Middellandse Zee is, overal vind je prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van de Franse zon en zee. Op sommige plekken (met name Normandië, Côte d’Azur) moet je het soms doen met een kiezelstrand, in de meeste gebieden is ook wel ergens een zandstrand te vinden. Maar waar zijn nu echt de pareltjes van zandstranden te vinden?

Île Saint-Nicolas, Bretagne
Toegegeven, je moet er even moeite voor doen om er te komen, maar het mooiste zandstrand van Bretagne vind je hier. Op het eiland Saint-Nicolas, onderdeel van de Glénan-archipel, onder de kust van Bretagne, ligt een heerlijk zandstrand met fijn en helder wit zand. Vanaf de eerste zonnestralen krijgt het water een intens blauwe kleur en waan je je bijna op een eilandje in de Stille Oceaan. ‘s Zomers gaan er vanaf diverse plaatsen veerdiensten naar de archipel, er is geen hotel te vinden en kamperen is verboden, maar er zijn wel enkele groepsaccommodaties.

Foto: Bretagne Tourisme

Plage de Pampelonne, Saint-Tropez
Plage de Pampelonne is een van de bekendste stranden in de omgeving van Saint-Tropez. Je vindt er veel bekende beachclubs, maar ook rustige stukken. Het zandstrand is in totaal namelijk bijna 5 kilometer lang en biedt prachtig uitzicht over het diepblauwe water van de Middellandse Zee.

Plage de Pampelonne, Saint-Tropez
Foto: Flickr

Plage de Saleccia, Corsica
Meer dan een kilometer wit zand, wat duinen, een dennenbomenbos, Plage de Saleccia is een strand dat zo op een ansichtkaart zou kunnen. Enkele scènes van de film The longest day zijn hier opgenomen.

Plage de Saleccia, Corsica
Foto: Flickr

Leucate Plage, Aude
Boven Perpignan ligt het plaatsje Leucate. Hier vind je een van de mooiste zandstranden van de regio Languedoc-Roussillon. Het aangename water van de Middellandse Zee, gecombineerd met het mooie zandstrand en de overvloedig schijnende zon laten je hier een ideale vakantie beleven.

Leucate Plage, Aude
Foto: Flickr

Cap de Carteret, Manche (Normandië)
Het strand bij Cap de Carteret is mooi gelegen onderaan een rotskust, en is bij eb lekker breed. Omliggend is er een mooi natuurgebied met heide en veel andere flora en fauna waar mooie wandelroutes zijn uitgezet.

Cap de Carteret, Manche (Normandië)
Foto: Flickr

Plage de Palombaggia, Porto-Vecchio, Corsica
Het Plage de Palombaggia is een klein paradijsje op een van de mooiste eilanden ter wereld. Het turquoise water van de baai wordt omringd door rotsen en duintjes met groene dennenbomen.

Plage de Palombaggia, Porto-Vecchio, Corsica
Foto: Flickr

Cap Ferret, Gironde
Op het strand van Cap Ferret vind je alles wat je je maar wensen kunt. Hoge golven van de Atlantische Oceaan, een mooi zandstrand, lekker weer.. Op het schiereiland Cap Ferret zijn alle faciliteiten aanwezig voor een onbezorgde strandvakantie.

Cap Ferret, Gironde
Foto: Flickr

Dune du Pyla, Gironde
Heb je het over zand, dan kun je niet om de Dune du Pyla heen. Het is de hoogste zandduin van Europa, met 107 meter zand, en biedt een mooi uitzicht over de omliggende wateren. Rondom de duin kun je diverse (water)sporten beoefenen.

Dune du Pyla, Gironde
Foto: Flickr

Plage du Bois vert, Île d’Oléron
Het Île d’Oléron is een eiland voor de kust van de Charentestreek en heeft prachtige zandstranden. Het vrij rustige eiland is verbonden met het vasteland door een 3 kilometer lange brug. Iets verderop ligt het bekendere Île de Ré, en daartussen vind je Fort Boyard, het in zee gelegen fort dat bekend werd door de televisieserie.

Plage du Bois vert, Île d
Foto: Flickr

Cap Griz Nez, Pas-de-Calais
Ook de noordelijke regio’s van Frankrijk hebben mooie zandstranden. Zoals die aan de kust tussen Boulogne en Calais, ook wel bekend als de Opaalkust. Het contrast tussen de blauwe zee, het geelbruine strand en de witte kliffen is uniek, en dat op maar een paar uur rijden vanuit Nederland!

Cap Griz Nez, Pas-de-Calais
Foto: Flickr

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant