Mooiste campings in de Dordogne
DordogneNouvelle-Aquitaine

Mooiste campings in de Dordogne

De Dordognestreek is een populair gebied voor een heerlijke vakantie in Frankrijk. Het zit boordevol bijzondere plekken, zoals sfeervolle historische dorpen, imposante kastelen en prachtige natuur. Je vindt dan ook veel campings in de Dordogne. In dit artikel zet ik enkele van de mooiste campings in het departement Dordogne voor je op een rijtje. Van kleine charmecampings in de natuur en kampeerterreinen aan de rivier of een meer, tot grotere campings met zwembad.

De Dordogne ontspringt in de Auvergne en stroomt vervolgens westwaarts, waar hij uiteindelijk iets boven Dordogne in de Atlantische Oceaan uitkomt. Halverwege komt de rivier door het departement Dordogne, hier vind je ook de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de Dordognevallei. Maar er is in het departement meer te zien dan alleen de rivier. De streek staat ook wel bekend als de Périgord, de historische benaming van de landstreek. Toeristisch gezien bestaat de Dordogne uit vier onderdelen die de naam van een kleur hebben gekregen: de Périgord Vert in het noorden, Périgord Pourpre in het zuidwesten, Périgord Noir in het zuidoosten en Périgord Blanc in het midden.

Camping Les Cascades

Mooiste campings in de Dordogne

In de buurt van het charmante plaatsje Domme in de Périgord Noir ligt deze landelijke camping met ruim honderd staanplaatsen. Je zit hier in de weelderige vallei van de Céou, een klein riviertje dat langs de camping stroomt. Geniet van het water op een van de strandjes, of neem een duik in het verwarmde buitenbad. Er is een klein restaurant met onder meer pizza’s en je kunt er terecht voor je dagelijkse broodje en croissant.

Meer informatie

Camping Le Daguet

Mooiste campings in de Dordogne

Iets naar het zuiden vind je de prachtig gelegen Camping Le Daguet. Deze terrassencamping biedt een schitterend uitzicht over de Dordognestreek. Er zijn zo’n zeventig kampeerplekken en ook een aantal accommodaties te huur. Er is een fraai zwembad op de camping, in het hoogseizoen animatie en je vindt er een speelterrein. Vanaf de camping kun je gemakkelijk alle hoogtepunten van de streek ontdekken.

Meer informatie

La ferme de Perdigat

Mooiste campings in de Dordogne

Mooie boerderijcamping in de buurt van Limeuil. De camping ligt aan de rivier de Vézère, die verderop in de Dordogne stroomt. Er zijn een kleine honderd plekken op de camping, en in het hoogseizoen is er animatie voor (kleine) kinderen. Ook zijn er een vijfentwintigtal huuraccommodaties. Verder is er een grote buitenspeelplaats en zijn er op de boerderij schapen, kippen, ezels en konijnen die je kunt bekijken.

Meer informatie

Camping du Lac de Groléjac

Mooiste campings in de Dordogne

Aan de grens van de Dordogne met de Lot ligt deze rustige camping, direct aan een meer en een zandstrand. In het meer kun je zwemmen, varen en vissen, ook zijn er mooie wandelpaden. De middelgrote camping heeft vijfentwintig huuraccommodaties en een kleine zeventig kampeerplaatsen. Behalve het meer is er ook een verwarmd zwembad en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

Camping Le Bosquet

Mooiste campings in de Dordogne

Deze camping ligt op een paar honderd meter van de rivier de Dordogne, ten noorden van het plaatsje Domme, een van de mooiste dorpen van het land. Het is een kleine camping, met ruim vijftig kampeerplekken en een twintigtal huuraccommodaties. Bij de camping hoort een zwembad, er is animatie voor de kinderen en je kunt op het terras van de camping terecht voor een hapje en een drankje.

Meer informatie

Camping Le Domaine du Bois Coquet

Een rustige, groen gelegen camping op het platteland van de Dordogne, ten zuiden van Périgueux. Op de camping is een winkeltje waar je streekproducten kunt kopen, er is een verwarmd zwembad, een speeltuin, dierenparkje en speeltuin. De camping heeft ruim vijftig standplaatsen en een kleine vijftien huuraccommodaties.

Meer informatie

Camping Brantôme Peyrelevade

Mooiste campings in de Dordogne

Aan de noordkant van de Dordognestreek, in de Périgord Vert, ligt deze middelgrote gezinscamping. Je zit hier tussen de groene velden en bossen net buiten het sfeervolle stadje Brantôme. Op de camping is veel te beleven, met onder meer een zwembad, tennisbaan en animatie. Aan de rand van de camping stroomt het riviertje de Dronne, waar je onder meer op kunt varen en in kunt vissen.

Meer informatie

Camping Val de la Marquise

Mooiste campings in de Dordogne

Midden in een rustige groene vallei ligt deze camping als een heerlijke oase. Op de camping kun je je vermaken in het zwembad of aan het beekje, er is een animatieprogramma en in de buurt van de camping liggen alle hoogtepunten van de streek op je te wachten. De camping heeft zo’n zeventig standplaatsen en ongeveer dertig huuraccommodaties.

Meer informatie

Camping Sites et Paysages Etang de Bazange

Mooiste campings in de Dordogne

Helemaal aan de westkant van de Dordognestreek vind je deze rustige, familiale camping. De camping ligt aan een vismeer tussen de bossen en heeft naast ongeveer vijftig standplaatsen ook nog zo’n dertig bijzondere accommodaties, waaronder houten hutjes. Op de camping is een zwembad, er wordt veel georganiseerd, en er zijn diverse sport- en spelmogelijkheden. Je zit hier op het platteland, maar er is genoeg te beleven in de omgeving. Een dagje Bordeaux behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Huttopia Sarlat

Mooiste campings in de Dordogne

In het hart van de Dordognestreek ligt deze mooie natuurlijke camping van Huttopia. Je zit hier in de buurt van het middeleeuwse stadje Sarlat, maar ook van tal van andere bezienswaardigheden. De camping is van alle gemakken voorzien, met onder meer een overdekt binnenzwembad en buitenzwembad. Er zijn ruim honderd kampeerplekken en zo’n tachtig huuraccommodaties, met name tenten en houten chalets.

Meer informatie

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant