Mont Colombis: wandelen en fietsen met uitzicht op het Lac de Serre-Ponçon

Het Lac de Serre-Ponçon is een geliefde vakantiebestemming voor velen. Wil je een uniek uitzicht op dit meer en de omliggende bergketens, dan kun je terecht op de ruim 1.700 meter hoge Mont Colombis, aan de westkant van het meer. Zowel fietsers (mountainbikers/wielrenners) als wandelaars komen in dit gebied aan hun trekken.

Het enige nadeel voor wandelaars is wellicht dat de top van de Mont Colombis ook per auto te bereiken is, het is toch altijd weer een kleine domper wanneer je na een inspannende klim bezweet op een top belandt en je enigszins meewarig wordt aangekeken door een verzameling ouden van dagen en vakantiegangers op slippers. Maar desalniettemin: het uitzicht vanaf de Mont Colombis maakt veel goed.

Voor fietsers en automobilisten begint de meest logische route naar de top van de Mont Colombis vanuit het dorpje Théus. Wandelaars kunnen de berg vanuit meerdere richtingen beklimmen. Via de westkant – ook de kant waarlangs auto’s en fietsers omhoog gaan – kom je langs de zogenaamde Demoiselles Coiffées, puntige rotspilaren die in je fantasie wel wat doen denken aan een groepje jongedames met opgestoken haren, vandaar ook de naam. De oost- en noordkanten van de berg zijn daarentegen een stuk rustiger. Bovenop de Mont Colombis vind je een drietal orientatietafels.

close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50
SHOP
close

Gratis ebook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close