M

Mont Colombis: wandelen en fietsen met uitzicht op het Lac de Serre-Ponçon

Het Lac de Serre-Ponçon is een geliefde vakantiebestemming voor velen. Wil je een uniek uitzicht op dit meer en de omliggende bergketens, dan kun je terecht op de ruim 1.700 meter hoge Mont Colombis, aan de westkant van het meer. Zowel fietsers (mountainbikers/wielrenners) als wandelaars komen in dit gebied aan hun trekken.

Streektips

Ook op avontuur in de omgeving van het Lac de Serre-Ponçon? Misschien heb je wat aan deze tips!

Het enige nadeel voor wandelaars is wellicht dat de top van de Mont Colombis ook per auto te bereiken is, het is toch altijd weer een kleine domper wanneer je na een inspannende klim bezweet op een top belandt en je enigszins meewarig wordt aangekeken door een verzameling ouden van dagen en vakantiegangers op slippers. Maar desalniettemin: het uitzicht vanaf de Mont Colombis maakt veel goed.

Voor fietsers en automobilisten begint de meest logische route naar de top van de Mont Colombis vanuit het dorpje Théus. Wandelaars kunnen de berg vanuit meerdere richtingen beklimmen. Via de westkant – ook de kant waarlangs auto’s en fietsers omhoog gaan – kom je langs de zogenaamde Demoiselles Coiffées, puntige rotspilaren die in je fantasie wel wat doen denken aan een groepje jongedames met opgestoken haren, vandaar ook de naam. De oost- en noordkanten van de berg zijn daarentegen een stuk rustiger. Bovenop de Mont Colombis vind je een drietal orientatietafels.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *